Eigenlijk is onze dochter tot op heden nog maar in 1 dierentuin geweest; Blijdorp. Die is lekker dichtbij en oma en opa hebben een abonnement zodat ze af en toe gezellig een ochtendje mee mag. Dierentuinen doen het altijd goed, dus tijdens de vakantie kon een bezoekje aan het Noorder Dierenpark Emmen niet achterwege blijven. Gelukkig maar, want dat was een groot succes.

Lees ook: Drenthe met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit.
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!

Ze zijn aan het verbouwen en dat merk je. De nieuwe parkeerplaats is al klaar en enorm groot. Vanaf hier is het echter wel een kleine tien minuten wandelen naar het dierenpark zelf dat in het centrum ligt. Dwars door het winkelgebied. Bij de ingang krijg je een kaart mee, maar eigenlijk staat overal wel de handige looproute aangegeven die je langs alle dierenverblijven brengt.

In het eerste deel van de route zitten alle overdekte verblijven. Bijvoorbeeld met reptielen en een speciale voorstelling in het donker met glow in the dark. Dit heeft echter niet veel indruk gemaakt op onze dochter. Ook een mini kinderboerderij en een tropische kas met vogels ontbrak niet. Tot slot kwamen we nog langs het aquarium. Dit hebben ze heel mooi gedaan, je kan gewoon op de ‘begane grond’ lopen, maar ook met een trap omhoog gaan en vervolgens zie je de vissen van de onderkant. Dit zijn over het algemeen ook de dieren waar we het langste verblijven.

Vervolgens kom je langs alle buitenverblijven. Overal moest natuurlijk even gekeken worden en gezwaaid. Het mooie is dat ze het grootste deel van de route zelf heeft gelopen. Pas op het einde bij de tijgers werd ze een beetje moe en vond er een wisseling van de wacht plaats. Zo hoeven we niet met een dubbele / twee wandelwagens rond te lopen. De pinguïns en flamingo’s maakten erg veel indruk. Die konden ook nauwelijks stil staan. De dieren die wat rustiger zijn heeft ze gewoon niet zoveel mee. Behalve dan de olifanten, want daar waren babytjes!

Yucatan

In het nieuwe gedeelte bij de parkeerplaats hebben ze een overdekt klimparadijs Yucatan gebouwd. Dit is het enige wat al toegankelijk is. Het was buiten erg heet, maar we vermoeden wel een paar regenbuien dus zorgden we dat we daar op tijd terug kwamen. Helemaal perfect; omdat het zulk mooi weer was, is het erg rustig en kon onze dreumes overal spelen. Ook op de toestellen voor grote kinderen samen met papa. Of bootje varen met mama. Het doolhof was iets teveel van het goede, daar was het iets te donker. Het is ook echt supermooi aangekleed, helemaal in Mexicaanse stijl. Momenteel zijn er ook een paar slangen, maar het dierenaanbod wordt straks flink uitgebreid. De airco doet het ook heel goed wat altijd fijn is. Yucatan is ook los te bezoeken en zeker de moeite waard.

Gaan jullie graag naar de dierentuin?