Een dagje uit naar Den Haag met kinderen? Absoluut een aanrader. Zo zal het strand bij Kijkduin en Scheveningen veel kinderen tot de verbeelding spreken. Daarnaast vind je hier een aantal attractieparken en leuke, overdekte uitjes. Ook het miniatuurlandschap in Madurodam is wereldberoemd. Ondanks de grote stad is er ook heel veel ruimte voor natuur; van de paleistuin tot diverse parken waar ook aandacht is voor kinderen en er heel gave natuurspeelplaatsen zijn aangelegd.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: De leukste musea in Den Haag
Lees ook: De leukste historische bezienswaardigheden in Den Haag

Avonturia de Vogeltjeskelder

Een spannende speurtocht voert je langs bijzondere dieren zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen en nog veel meer! Bezoek de ontdekhaven van Bombay en klim en klauter door de scheepskisten die in de haven zijn achtergebleven of de nieuwe binnenspeeltuin die in 2019 geopend wordt. Of help de onderzoekers een handje bij het opgraven van een echte dinosaurus. Goudzoeken, de grote Avonturenboom beklimmen, lavabollen kraken, uilenballen uitpluizen of creatief aan de slag. Avonturia is een dagje uit voor het hele gezin!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet biedt een leuk dagje uit aan de beginnende (lees jonge) pretparkbezoeker. Van draaimolens tot glijbanen en spannende achtbanen: alles is aanwezig, maar niet zo massaal zoals in andere pretparken in het land. Dat maakt Drievliet tot een gemoedelijk pretpark waar families zich makkelijk een dag kunnen vermaken. Zeker nu onlangs het nieuwe gebied Lol Atol is geopend. Met een wildwaterglijbaan, carrousel en spannende achtbaan. Drievliet heeft ook regelmatig live shows.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Familiepark Drievliet; van achtbanen tot attracties voor jonge kinderen

Gagelhoeve stadsboerderij & natuurspeelplaats

De Gagelhoeve ligt aan de Mient tegenover begraafplaats ‘Nieuw Eik en Duinen’, in stadsdeel Segbroek. De stal is gebouwd in 1977. De boerderij heeft 2 dierweiden. Waarvan er 1 bijna het hele jaar open is voor bezoekers. De Gagelhoeve heeft ook een Greencourt, een moestuin en een kruidentuin. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de Gagelhoeve wonen veel dieren. Schapen, geiten, kippen, diverse konijnen en cavia’s. Ook zijn er 2 Lakenvelder koeien. Er is een speciale knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen, onder begeleiding van een ouder of verzorger, kleine dieren aaien en knuffelen. In de Greencourt, een natuurlijke groene speelplek kunnen kinderen veilig spelen. Meerdere keren per jaar zijn er activiteiten zoals wilgen knotten, een schaapscheerfeest en knutselen met natuurlijke materialen. De stadsboerderij speelt een actieve rol in de wijk. Zo worden er met scholen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties activiteiten georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is een museum over Nederlandse jeugdliteratuur dat deel uitmaakt van het Literatuurmuseum (voorheen: Nederlands Letterkundig Museum) in Den Haag. Het archief van het museum bevat onder meer het manuscript van Dik Trom, handschriften van Annie M.G. Schmidt, de Kikker-illustraties van Max Velthuijs en de typemachine waarop Thea Beckman haar bestseller Kruistocht in Spijkerbroek schreef. Van alles wat het museum bewaart, stelt het maar een heel klein gedeelte tentoon, de rest is beschikbaar voor bijvoorbeeld onderzoek.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Uitje kinderboekenmuseum

Kinderwerkplaats 

In de kinderwerkplaats kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. Plezier staat voorop, er kan veilig gewerkt worden met écht gereedschap en vrijwel alles wat er gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kinderwerkplaats Den Haag; Leuk dagje uit met spelen & experimenteren & bouwen voor kinderen in centrum Den Haag.

 

Landgoed Clingendael

Clingendael is één van de mooiste landgoederen van Nederland. ’t Prachtige landgoed tussen Den Haag en Wassenaar kent een eeuwenoude historie die duidelijk voelbaar is in de natuur en de cultuur. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl met mooie gebouwen, tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen. Pronkstuk van Landgoed Clingendael is de bijzondere Japanse Tuin die slechts enkele weken per jaar geopend is. Met z’n prachtige natuur, slingerende wandelpaden en grote speelweides is het landgoed een fantastische plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Achter de stenen trappen van de oud-Hollandse tuin ligt speeltuin De Gees, waar kinderen kunnen klimmen op onder andere het klimfort. Verder is op de grote speelweide ruimte om te spelen of rustig een krant of boek te lezen. Gedurende het hele jaar is Clingendael vrij toegankelijk.

Meer informatie vind je hier.

Madurodam

Hoe leuk is het om je als klein kind jezelf ook eens groot te voelen! In Madurodam kan dit. Hier ontdek je waar een klein land groot in is. Heel leuk om de kinderen te laten zien waar Nederland voor staat en wat er allemaal in Nederland te doen is. Zo kan je bijvoorbeeld als DJ een eigen mix maken, kan je leren vliegen op Schiphol en kan je avonturen beleven in de haven van Rotterdam en zorg je dat Nederland niet onder water komt te staan. Door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je samen dat het land niet onder water komt te staan.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook; Dagje uit Madurodam met kinderen

Monkeybos Meijndel

In Meijendel kun je heerlijk spelen. Zo is er een waterspeelplaats naast De Tapuit, het bezoekerscentrum, voor jonge kinderen. Lekker kliederen met water en zelf voelen hoe nat het water is! Opdrogen kan daarna op het terras van de pannenkoekenboerderij. Nog niet uitgespeeld kun je heerlijk ravotten in het Monkeybos. Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Kinderen kunnen er hutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren, heel grote waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen en nog veel meer. Te veel eigenlijk om op te noemen. Je moet het echt zelf komen beleven!

Meer informatie vind je hier.

 

Omniversum

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit spectaculair dus!

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Sammy’s Avonturen; in Omniversum Den Haag
Lees ook: Backyard Wilderness Omniversum Den Haag

Paleistuin

Bij een koninklijk Den Haag hoort vanzelfsprekend ook een koninklijke tuin. Verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin. Open voor publiek, maar onbekend bij het grote publiek. Een rondje kuieren langs de bloemengazons, vijverpartijen en oude bomen doet je even de sfeer proeven van lang geleden, de tijd van prinsen en prinsessen. In de Paleistuin kun je natuurlijk wandelen en picknicken maar ook op zoek naar kunst, in de bomen bijvoorbeeld. Of zoek één van de 30 parels die verstopt zijn… Sinds de zomer van 2017 ligt er in de Paleistuin een permanent labyrint op het veld dat uitkijkt op de achterkant van Paleis Noordeinde. Je kunt het labyrint lopen als meditatie, bezinning of heling, met een vraag of een thema. Een picknick is één van de leukste manieren om van de Paleistuin te genieten. In het Hofkwartier waar Paleis Noordeinde zich bevindt, zijn diverse horecagelegenheden waar je een picknickmand kunt ophalen, bijvoorbeeld bij Lapsang.

Meer informatie vind je hier.

Uithof

In natuurgebied De Uithof vind je het grootste overdekte sportcentrum van Europa! Een sportcentrum met een schaatsbaan, skipiste, kartbaan en lasergame arena onder één dak! De Uithof faciliteert recreatieve sporters en topsporters en natuurlijk kun je er terecht voor het perfecte dagje uit! De kinderen suizen op een snowboard naar beneden of spelen in de Kids Zone, terwijl de ouders hun rondjes op de ijsbaan maken. Daarna wordt op de kartbaan bepaald wie de snelste van het gezin is. Met activiteiten als schaatsen, skiën, snowboarden en karten is er voor het hele gezin wel iets te doen. Voor groepen en kinderfeestjes heeft De Uithof aantrekkelijke pakketten samengesteld.

Meer informatie vind je hier.

 

Zuiderpark & Natuurspeelplaats Zuiderpret

Het Zuiderpark is een volkspark uit de jaren `20. Veel Hagenaars komen hier graag om te wandelen, skaten, fietsen of gewoon heerlijk in het gras te liggen. En het grootste gratis festival van Europa vindt hier plaats: Parkpop. Het park heeft veel bijzondere plekken. Bijvoorbeeld de uitzichtheuvel ‘De Villierskopje’ of de middeleeuwse eendenkooi.

Er zijn 3 grote speelweiden met een totale oppervlakte van 14 hectare. Voor de grote kinderen is er een 6 meter hoog speelkasteel. Jonge kinderen spelen graag op het speelterrein Ot en Sien. Op het zand staan wipkippen en schommels. En voor een echte wildwestsfeer is er een westernspeelplaats. In het park ligt prima asfalt om te skaten. Voor de echte fanaten ligt aan de rand van het park een skatevoorziening met een miniramp en quarterpipe. Voor de creatieve jeugd is er een Wall of Fame om graffiti op te maken. Er is ook een rolschaatsbaan in het park.

Meer informatie vind je hier.

Nieuw is de natuurspeelplaats Zuiderpret. Hier kunnen kinderen spelen met water, zand, modder, losse takken enzovoort. In de bosjes kunnen kinderen verstoppertje spelen maar ook boomhutten maken met de losse takken die er liggen. Tussen hoge heuvels is een loopbrug gemaakt die aansluit op een uitkijktoren. Daarnaast is er ook een snelstromende beek waar kinderen heerlijk met en in het water kunnen spelen. Tip: neem kaplaarzen en droge kleding mee.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen Den Haag

Kids Eiland Den Haag (Megastores)

Kids Eiland is het leukste speelparadijs van Den Haag! Voor elke leeftijd zijn er uitdagingen verwerkt in de structuur. Zo is er voor de allerkleinste een softplay met grote blokken en een softplay zweefmolen en voor de alleroudsten een echte rodeostier, power-tower en een hypermoderne 4 meter free-fall glijbaan. Verder zijn er trampolines, touwbruggen, klimtorens, luchtkussens, skelters, etc. Eigenlijk te veel om op te noemen. In ieder geval genoeg om je als kind helemaal uit te leven en veel te ontdekken.

Meer informatie vind je hier.

 

Speelparadijs Zuiderpark met indoor Verkeersplein

Speelparadijs Zuiderpark is het speelparadijs waar kinderen lekker kunnen ravotten op tig speeltoestellen, zoals o.a. springkussens, glijbanen, trampolines en het allergrootste kids indoor verkeersplein van Nederland. Deze indoor racebaan is de allergrootste look-a-likecircuit van Nederland wat speciaal ontworpen is voor kids, peuters en kleuters. Er rijden diverse soorten stoere Mini-Cars en motoren op het circuit. Het circuit is rondom de gehele omheining van de speelconstructie aangelegd en daardoor zijn de afstanden in het indoor verkeersplein zo groot dat de kinderen het bijna ervaren alsof ze met een echte auto of motor mogen rijden.

Meer informatie vind je hier.

 

Planet Jump Den Haag

Een indoor trampolinepark in de regio Scheveningen/Den Haag. Alle kinderen t/m 16 jaar zijn welkom. Het park biedt voor elke leeftijd wel een uitdagende activiteit. Verschillende trampolines, uitdagende obstacle parcour en roterende klimwand. Een uur is eigenlijk niet genoeg.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Jump XL Den Haag

Oefen je salto’s op de lange Tumbling lane, test je Ninja Warrior-skills op het Ninja-parcours, leer Freerunnen op de Walk Wall of oefen je vetste tricks op de Big Air Bag waar je altijd een zachte landing maakt. In onze Next Generation Trampolineparken kun je veel meer dan enkel springen: het is een échte experience! Ook kan je hier terecht voor je kinderfeestje.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kiddiejump bij Jump XL

 

Strand Den Haag; Scheveningen & Kijkduin

Aan de kust van Den Haag vind je Scheveningen. Ook in Scheveningen is er een hoop te zien en doen. En dat wordt steeds meer; zo wordt er nu hard gewerkt aan een Lego Discovery Center dat in 2020 moet gaan openen! Iets minder toeristisch en druk is Kijkduin. Momenteel wordt er in beide badplaatsen keihard gewerkt en zijn er werkzaamheden.

 

 

 

De Pier

De Pier in Scheveningen is sinds 2015 compleet vernieuwd. De bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht op de Noordzee. Met attracties als het reuzenrad, Bungy Scheveningen en de Zipline zijn er daarnaast voor jong en oud het hele jaar leuke dingen te doen. Ook zijn er op De Pier jaarrond festivals, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten. Wil je gewoon genieten van het geweldige uitzicht op zee en ouderwets ‘pierewaaien’? Dat kan natuurlijk ook!

Meer informatie vind je hier.

Pathé Scheveningen

Pathé Scheveningen ligt dicht bij het strand in Scheveningen, tegenover het beroemde Kurhaus, en is ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto of natuurlijk met de fiets voor mensen uit de regio Den Haag. Ook wordt de bioscoop, met 8 zalen en 2.150 stoelen, vaak als onderdeel van een dagje Scheveningen bezocht. Zo weten ongeveer 500.000 mensen Pathé Scheveningen te vinden.

Meer informatie vind je hier.

 

Sealife

Sea Life Scheveningen is een groot zeeaquarium in Scheveningen en onderdeel van de internationale keten Sea Life. Het gebouw is gelegen aan de boulevard aan het strand waar vroeger het golfslagbad was. Er zijn vaak tentoonstellingen over bepaalde onderwerpen zoals tropische vissen, kreeften, krabben, kwallen en zeesterren. Te zien zijn vele soorten vissen zoals haaien en roggen, maar ook zeeschildpadden en otters. Op bepaalde tijden worden de vissen gevoerd. Er is ook een grote glazen tunnel door een aquarium, waarin men zich echt tussen de vissen waant. Dit is tevens het oudste tunnelaquarium van Nederland.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sealife Scheveningen Den Haag

Lego Discovery Center (vanaf 2020)

In 2020 krijgt Nederland zijn eigen LEGO-attractiepark waar jong & oud kan genieten van het populaire speelgoed. Het betreft een indoorversie van het populaire attractiepark, een zogenaamd Legoland Discovery Centre. Legoland Scheveningen wordt het zesde indoorpark van Europa, je vindt ze onder andere in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanbul en Birmingham.

Lego Discovery Center Scheveningen kan je niet vergelijken met Legoland in Denemarken. Het is een indoorattractie met meerdere attracties voor het hele gezin. Zo vind je er LEGO Bouw & speelzones, een 4D-bioscoop en is er een minituurversie van Den Haag en Scheveningen te zien, uiteraard van LEGO-steentjes. Ook komen er speciale verjaardagsruimtes voor leuke kinderfeestjes. Dit alles zal te vinden zijn in 3.000 vierkante meter waarbij de attracties voornamelijk ondergronds zullen zijn.

Meer informatie vind je hier.

Kijkduin

Kijkduin is in veel opzichten kleinschaliger dan Scheveningen, maar dit geeft Kijkduin ook juist z’n charme. Op het Deltaplein tref je een grote diversiteit aan winkels en restaurants aan en de terrassen langs de boulevard hebben een mooi uitzicht op de zee. Als je even de rust wilt opzoeken, ben je binnen enkele minuten in de duinen. De ideale plek voor een flinke wandeling of fietstocht. Ook voor kinderen is er genoeg te doen beleven in Kijkduin! Zo vind je op de boulevard een schip waar ze op kunnen klimmen en klauteren, is er een carrousel waar ze een ritje kunnen maken, of kan je in de tuin van het hotel konijnen spotten. Ook lekker wandelen door de duinen en op de bunkers klimmen of genieten van het uitzicht is een aanrader.

Lees ook: Kijkduin Strand

Meijendel stockphoto from Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.