Een dagje uit naar Den Haag met kinderen? Absoluut een aanrader. Zo zal het strand bij Kijkduin en Scheveningen veel kinderen tot de verbeelding spreken. Daarnaast vind je hier een aantal attractieparken en leuke, overdekte uitjes. Ook het miniatuurlandschap in Madurodam is wereldberoemd. Ondanks de grote stad is er ook heel veel ruimte voor natuur; van de paleistuin tot diverse parken waar ook aandacht is voor kinderen en er heel gave natuurspeelplaatsen zijn aangelegd.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: De leukste musea in Den Haag
Lees ook: De leukste historische bezienswaardigheden in Den Haag

Avonturia de Vogeltjeskelder

Een spannende speurtocht voert je langs bijzondere dieren zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen en nog veel meer! Bezoek de ontdekhaven van Bombay en klim en klauter door de scheepskisten die in de haven zijn achtergebleven of de nieuwe binnenspeeltuin die in 2019 geopend wordt. Of help de onderzoekers een handje bij het opgraven van een echte dinosaurus. Goudzoeken, de grote Avonturenboom beklimmen, lavabollen kraken, uilenballen uitpluizen of creatief aan de slag. Avonturia is een dagje uit voor het hele gezin!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet biedt een leuk dagje uit aan de beginnende (lees jonge) pretparkbezoeker. Van draaimolens tot glijbanen en spannende achtbanen: alles is aanwezig, maar niet zo massaal zoals in andere pretparken in het land. Dat maakt Drievliet tot een gemoedelijk pretpark waar families zich makkelijk een dag kunnen vermaken. Zeker nu onlangs het nieuwe gebied Lol Atol is geopend. Met een wildwaterglijbaan, carrousel en spannende achtbaan. Drievliet heeft ook regelmatig live shows.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Familiepark Drievliet; van achtbanen tot attracties voor jonge kinderen

Gagelhoeve stadsboerderij & natuurspeelplaats

De Gagelhoeve ligt aan de Mient tegenover begraafplaats ‘Nieuw Eik en Duinen’, in stadsdeel Segbroek. De stal is gebouwd in 1977. De boerderij heeft 2 dierweiden. Waarvan er 1 bijna het hele jaar open is voor bezoekers. De Gagelhoeve heeft ook een Greencourt, een moestuin en een kruidentuin. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de Gagelhoeve wonen veel dieren. Schapen, geiten, kippen, diverse konijnen en cavia’s. Ook zijn er 2 Lakenvelder koeien. Er is een speciale knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen, onder begeleiding van een ouder of verzorger, kleine dieren aaien en knuffelen. In de Greencourt, een natuurlijke groene speelplek kunnen kinderen veilig spelen. Meerdere keren per jaar zijn er activiteiten zoals wilgen knotten, een schaapscheerfeest en knutselen met na