Er zijn mensen die het fijn vinden als het stil is, dan kunnen ze zich veel beter concentreren en worden ze minder afgeleid. Daarentegen zijn er ook mensen die liever een achtergrondgeluid hebben. Of dat nu de tv is die aanstaat, of muziek vanuit de radio. Dat geldt ook voor kinderen, als het stil is raken ze sneller verveeld, terwijl als er een muziek op de achtergrond aanstaat ze lekker kunnen doorspelen. Muziek beïnvloedt niet voor niets je humeur. Deezer Family is een soort digitale radio waarop je zelf je eigen muziek kan streamen. Zowel op de laptop als via je telefoon terwijl je onderweg bent. Je kan je favoriete muziek zelfs downloaden zodat het offline beschikbaar is en je dus niet constant gebruik hoeft te maken van het netwerk. En dat op een legale wijze. Het leuke is dat je dit niet alleen hebt voor jezelf, maar voor het hele gezin. Je kan voor ieder lid een afzonderlijk profiel aanmaken (maximaal zes) zodat iedereen zijn / haar eigen muziek kan luisteren. Interessant denk je wellicht, maar welke muziek vind je daar dan? Daarom ging ik op zoek naar de leukste albums en playlists voor kinderen. Ben je overtuigd? Doe dan snel mee met de winactie en maak kans op één van de 3 maanden Deezer Family-accounts.

Lees ook: Muziekinstrument voor baby’s en kinderen, Compleet overzicht van accordeon tot xylofoon

In de auto

In de auto zou ik dus gewoon echt niet meer zonder muziek kunnen. Nu hebben veel auto’s tegenwoordig natuurlijk de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan je telefoon zodat je de playlist zo kan overzetten. Zelf hebben wij dat nog niet. En dan is Deezer wel erg makkelijk; je kan gewoon je eigen playlist afspelen met muziek waar je op dat moment aan toe bent. Of dat nu kindermuziek is omdat die achterin zitten en je wilt voorkomen dat ze de boel afbreken of relaxte muziek omdat je in de file staat. Op Deezer vind je heel veel diverse artiesten terug; of je nu fan bent van musicals, Disney of de nieuwste popmuziek.

Je kan de muziek live ‘streamen‘ vooral handig als je een ruim abonnement hebt en scheelt in opslag. Of je kan hem downloaden zodat je ook offline kan luisteren. Zo ben je voortaan niet meer afhankelijk van de muziek op de radio, maar kan je je eigen favorieten horen.

Tijdens het werk

Het fijne aan Deezer vind ik dat het een mix is tussen radio en je eigen playlist. Ja, je kan je eigen playlist maken met muziek die je wilt horen. Maar je kan ook voor een artiest kiezen en vervolgens soortgelijke muziek op dat kanaal te horen krijgen. Het voordeel daarvan is dat je dan ook kennis maakt met andere artiesten met soortgelijke muziek. Wie weet wat voor moois er nog meer tussen zit. Als je een mooi liedje hoort kan je dat aangeven met een hartje zodat Deezer ‘leert’ wat jouw smaak is en daar het aanbod op kan afstemmen. Of als je iets hoort maar later afvraagt welk nummer kan je dat ook handig terugzoeken. Je hebt dus eigenlijk je ‘privé’-radiozender met muziek wat op dat moment past. Want tijdens het werken wil je waarschijnlijk wat anders horen dan als je in de auto zit. Of je nu buitenshuis werkt of thuis, of bezig bent met het huishouden (want dat is tenslotte ook werk ;-) ).

Als social media

Het grappige van de playlists is dat je ook anderen kan volgen. Dus ken jij iemand met een goede muzieksmaak die een playlist heeft aangemaakt, kan je dat volgen zodat je ook van die playlist gebruik kan maken. Anderen kunnen trouwens ook jou volgen. Je kan er dus ook op een sociale manier gebruik van maken. Deezer kan je koppelen met onder andere Facebook zodat je je vrienden kan opzoeken en kan zien waar zij naar luisteren of wat hun favoriete artiesten zijn. Handig bijvoorbeeld als je naar een verjaardag moet en geen idee hebt wat je kan geven ;-)

Tijdens het bewegen

Dit pak ik even heel breed; want of je nu sport of je de kinderen met de fiets naar school hebt gebracht en door de regen weer naar huis moet. Ik vind het heerlijk om dan muziek aan te hebben staan. Even gedachten op 0 en gaan. Doordat Deezer zowel beschikbaar is als app op je telefoon (android en iphone) als op de laptop of tablet kan je er altijd gebruik van maken. Voor windows 10 is er ook een app beschikbaar zodat je niet vanaf een website hoeft te luisteren. Je voorkeuren die je kan aangeven met hartjes worden opgeslagen in the cloud zodat je altijd gebruik kan maken van je eigen voorkeuren.

Lees ook: Test; beste Kinder tablets 2018

Om te ontspannen

En tot slot is het ook gewoon heerlijk om muziek te luisteren ter ontspanning. Terwijl je even een spaarzaam relaxmomentje hebt. Gewoon even helemaal niets; kopje thee erbij wat lekkers en genieten!

Deezer voor de hele familie

Deezer heeft nu een speciale aanbieding waarbij je op Deezer voor maar liefst 6 leden van de familie een account kan aanmaken. Zo kan ieder zijn eigen muziek luisteren en heb je niets te maken met de voorkeuren en playlists van de ander. Want iedereen heeft tenslotte een andere muzieksmaak. Er zijn speciale kids only accounts; daar kan je bijvoorbeeld veel slaapmuziek op zetten terwijl je voor papa op zoek gaat naar rockmuziek. Als je de slaapmuziek aanzet hoef je niet bang te zijn dat dat opeens wordt afgewisseld met keiharde herrie en je kind juist weer wakker wordt.

Je kan hier nu voordelig je eigen Deezer Family account aanschaffen.

Disney

De meeste kinderen zijn fans van de films van Disney. Daar wordt altijd veel muziek in gebruikt. Die ook op zichzelf erg leuk is om naar te luisteren. Zo verbaas ik mij als we in de auto zitten en dochter opeens stukjes uit het lied van de Zeevaarders van Vaiana gaat zingen. Dat heeft ze toch maar mooi opgepikt. Na een paar keer hetzelfde stukje herhalen ben ik het vaak wel zat en vind ik het fijn als ik dan het originele liedje kan laten horen. Dan heeft ze ook meteen de juiste tekst te pakken. Disney is trouwens niet alleen leuk voor de kinderen ;-) Daarom de volgende Disney tips:

  • Disney Moana; 17 nummers en 41 minuten lang de filmmuziek uit Vaiana
  • Disney voor kinderen; 54 nummers en 2 uur en 27 minuten lang de bekendste Disneynummers; beginnend bij een aantal uit de film Frozen (Nederlandstalig) en gevolgd door bekende tracks uit Peter Pan, Leeuwenkoning, Zeemeermin, Tarzan en meer. Allemaal Nederlandstalige nummers.
  • Disney Channel; 92 nummers en 4 uur en 5 minuten Disneymuziek voor de wat oudere kinderen. Met muziek uit Violetta, High School Musical, Teen Beach Movie, Hannah Montana en Phineas and Ferb.

Daarnaast heb je nog meer specifiek per Disneyfilm, muzikaal en soundtracks.

Lees ook: Favoriete Disney muziek op Deezer.

Kinderen voor Kinderen

Als je kinderen naar school gaan maken ze al snel kennis met Kinderen voor Kinderen; minimaal twee keer per jaar tijdens de Kinderboekenweek en Koningsdag waarvoor een themalied wordt geschreven en gezongen. Grote kans dat je die liedjes en dansjes op een gegeven moment voorbij hoort en ziet komen. Deze worden dan op school geoefend, zodat iedereen kan meedoen. Hier in huis vinden ze het dan ook geweldig als ik deze muziek opzet zodat ze mee kunnen zingen. Helemaal als er vriendinnetjes bij zijn.

  • Kinderen voor kinderen; 46 nummers en 2 uur en 9 minuten muziek. In deze playlist vind je ook de nieuwste nummers zoals Gruwelijk Eng, Okido en Hupsakee.

Slaapliedjes

Als je een baby hebt kan het heel fijn zijn om deze playlist achter de hand te hebben. Een kanaal vol met slaapliedjes. Om er iedere avond één te luisteren, inspiratie uit te putten en er samen één uitkiezen (kijken waar je baby het meeste op reageert) zodat je niet alleen maar Slaap kindje slaap hoeft te zingen. Of ideaal om aan te zetten als je kindje graag in slaap valt met wat rustgevende zenmuziek op de achtergrond.

  • Slaapliedjes; 20 nummers 1 uur en 44 minuten aan slaapliedjes. Van Slaap kindje slaap, tot twinkel twinkel kleine ster en het slaapliedje.
  • Zen Baby; 8 nummers die 16 minuten duren vol met name rustgevende pianomuziek. Als je kindje daar niet bij in slaap valt…

Lees ook: Slaapliedjes voor baby’s, peuters en kleuters om te zingen bij het naar bed brengen

Kinderdisco

Exact het tegenovergestelde van bovenstaande playlists zijn de kinder disco liedjes. Vol opzwepende muziek waarbij je gewoon niet meer stil kan zitten. Echte kinderdiscoliedjes dus. Ook hier weer voor kinderen van verschillende leeftijden met zowel Nederlands als Engelstalig maar ook Spaanse muziek. Met een heel afwisselend assortiment zodat kinderen ook af en toe kennis maken met nieuwe namen.

  • Kinderlijst; 27 nummers die 1 uur en 27 minuten duren met leuke muziek voor dreumesen en peuters zoals van Kabouter Plop, Monique Smit, K3 en Bassie en Adriaan.
  • Kinderen disco; 39 nummers van 1 uur en 46 minuten met vooral veel Nederlandse muziek zoals Kinderen voor Kinderen, Monique Smit, Isabelle en K3.
  • Kinder Disco; 73 nummers van 4 uur en 20 minuten. Beginnend met nummers zoals Kinderen voor Kinderen en Frozen. Maar al snel gevolgd door Rihanna, Katy Perry, Anna Kendrick & Lady Gaga.

Favoriete artiesten

Naast playlists en albums heb je ook artiesten die erg goed scoren bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan:

En natuurlijk Gers Pardoel, Justin Bieber, Nielson, Nick & Simon, Mylene & Rosanne en Sietske.

Lees ook: De leukste, beste, origineelste Eurovisie Songfestival liedjes aller tijden. 

stories