Winkelen met kinderen kan een enorme ramp zijn. Een paar weken geleden schreef ik daar nog een blogje over. Gelukkig ben ik niet de enige die dat zo ervaart. Er zijn verschillende oplossingen om dit probleem ‘op te lossen’. Online winkelen, of zonder kinderen winkelen is daar natuurlijk een van. Of je kan het winkelen leuk maken. Door een speciale kinderwinkel op te zetten. De perfecte winkel voor kinderen. Hoe zou die er volgens jou uitzien? Wat kan je daar kopen / zien / doen?

Maaike hield het niet bij dromen en bracht dit in samenwerking met webshop Kleine Sam tot werkelijkheid. Het resultaat; Klieder. Een speciale kinder- en onthaastwinkel in het centrum van Delft.. Toen Maaike het erg druk kreeg heeft ze de winkel ook zomaar ‘cadeau’ gedaan. Zodat er nog heel lang heel veel mensen van kunnen genieten. Erg handig als je net zoals ik vorige week een keertje met een andere mama wilt afspreken om te kletsen. Zo had ik hier vorige week afgesproken met Eva. Terwijl de kinderen zich heerlijk vermaken heb je, in theorie, praktijk is natuurlijk altijd anders, even tijd om met elkaar te praten. Als je een keer in de buurt bent moet je hier zeker even naar binnen lopen. Dit is echt een geniale winkel die winkelen met kinderen mogelijk maakt, echt een plek om te onthaasten.

Smullen

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

Eerlijk is eerlijk, ik loop er niet de deur plat. In Delft is er ook een ander winkelcentrum waar ik vaker te vinden ben. Toch kom ik hier erg graag. De eerste keer was twee jaar geleden. Ze waren net open en ik was wel erg nieuwsgierig. Dus gingen we hier heen om een kopje thee te drinken. Natuurlijk met wat erbij. Voor de kinderen wordt dit gepresenteerd op zulke leuke bordjes met treintjes eraan. Iedere keer proberen ze weer de heerlijkste dingen uit. Naast een vast assortiment kan het dus sterk wisselen wat ze verkopen. Gelukkig wordt dit met enige regelmaat op Facebook gedeeld. Kan je heerlijk wegzwijmelen bij die overheerlijke taart. Goede reden om snel langs te gaan. Alhoewel je ook welkom bent voor twee plakjes ontbijtkoek van 50 cent.

Spelen

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

In sommige horecagelegenheden is er een kinderhoekje. Met wat boekjes, of een puzzel. Dat je kindje zich even kan vermaken. Dat is hier dus anders. Er staan twee heerlijke loungestoelen, handig als je baby gevoed moet worden. Er is een enorme tafel waar je plaats kan nemen om te eten en drinken en een kleinere tafel voor de jonge gasten om aan te kleuren of te eten. Vast aanwezig is er de enorme rups aan de muur, de zeer populaire speelplank, wat boekjes en een keukentje. Wisselend is het kinetisch zand, de rijst of de zandbak. Kliederen mag. Af en toe worden er ook activiteiten georganiseerd. Toen we twee jaar geleden op vakantie gingen met een pleegkind heeft hij hier een heel mooi souvenirdoosje versierd. Voor kinderfeestjes of een ehbo-cursus kan je hier echter ook terecht.

Kinderwinkel

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

Tot slot is het ook een kinderwinkel. Met een zeer bijzonder aanbod van merken die je niet overal tegenkomt. Degelijke merken zoals Maxomorro, Janod, Hape, Mundo, Kik-Kid en Goki. Langs de wand staat dit enorm aantrekkelijk opgesteld; het is een vrolijke explosie van kleurtjes. Zoals een boekenkast vol met mooie titels die peuter het liefste mee naar huis neemt. Kasten met verantwoord speelgoed en de nieuwste kleding. Dat is trouwens niet alles. Een tafel was volledig ingericht met sale-artikelen tot tien euro. Dat is dus echt heel goedkoop.

Sinds een paar weken verkopen ze hier ook tweedehands kleding van bekende merken. Daar hing ook heel veel moois tussen. De gulle gever krijgt ook nog eens 40% van de opbrengst. Dat is dus wel erg goed geregeld. Zoals je kan merken was het niet handig om hier op de eerste dag van de vastentijd langs te komen, als je je net hebt voorgekomen je in te houden. Maar het is me gelukt, naast wat eten (voor peuter) en drinken (voor ons allebei), heb ik niets gekocht en al helemaal niet om mee naar huis te nemen. Na Pasen kom ik vast terug om hier nog een keertje te kijken. En wie weet neem ik dan wel zo’n heerlijk Maxomorra pakje mee naar huis.

De ultieme kinderwinkel; Klieder - Mamaliefde

Toen onze peuter nog een klein meisje was.

Enne, als je gewoon een keer naar de wc moet terwijl je met je baby op stap bent ben je ook van harte welkom. Baby in de box en mama op de pot. Geen probleem en je hoeft ook niet te betalen. Een vriendelijk dankjewel is voldoende. Zo heerlijk dat dat bestaat.

Hoe zou de ultieme kinderwinkel er in jouw ogen uitzien?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.