De zomer zit er weer op, de herfst is al een maand bezig. De sale is in de meeste winkels ook alweer voorbij en alle collecties richten zich op het najaar of de winter. Vandaag of morgen kan je ook nog eens de kinderbijslag verwachten. Halverwege de zomer kreeg ik al de eerste lading aan persberichten rondom winterjassen. Alsof je daar op dat moment al mee bezig bent. Nu, na een week veel regen wel dus. De lange broeken worden weer uit de kast gehaald, evenals de truitjes. Om vervolgens te ondervinden dat de kinderen deze zomer ook het weer gegroeid zijn. Bij onze dochter zijn met name de mouwtjes zijn veels te kort geworden. Een enkel jasje kan door als driekwart maar verder ziet het er totaal niet uit. Bij onze zoon staan de broekspijpen op hoog water. 

Lees ook: Trends winterjassen voor kinderen

Tijd dus om de kledingkasten, weer eens, uit te mesten. De stapel van voor de zomer ligt nog op zolder klaar om uitgezocht te worden. Althans wel al netjes op maat en geslacht gesorteerd, maar iedere keer neem ik me voor om er foto’s van te maken voor op marktplaats en het vervolgens in dozen te stoppen. Mijn ervaringen via marktplaats zijn echter niet de beste, dus zie ik er altijd als een berg tegenop. Ook omdat het op zolder is, en ik het met het rooster van manlief ook echt moet plannen als ik dan daar aan de slag ga. En natuurlijk omdat ik het ook veel leuker vind om achter mijn laptopje te duiken en blogjes te typen, met andere bloggers en mama’s te kletsen en leuke mailtjes voor nieuwe samenwerkingen te lezen.

Zoals ik al aangaf is er bij zoonlief een groot te kort aan lange broeken. Althans, een tekort aan broeken die hem nog passen. Voor dochter zijn een stapel leggings meer dan welkom, evenals meer ondergoed. Ik neem me al een paar weken voor om even snel een multipack te kopen) en heb het nog steeds niet gedaan… Verder nog wat echte meisjeskleding zoals jurkjes, die draagt ze nu het liefste en als ik het lees bij andere moeders hoort dat echt bij de ‘ik ben drie jaar fase’. En toch ook wat vestjes met lange mouwen. Truitjes heeft ze nog wel en broeken ook.

Als eerste kijk ik dan snel even voor tweedehandskleding op marktplaats. Dan bestel ik een aantal pakketten met de basis. Natuurlijk aangevuld met wat ze nog in de kast hebben liggen. Zodat ik daarna verder op zoek kan gaan in de winkels naar nieuwe kleding. Zo was er gisteravond een besloten shopavond met veel korting. Dat is altijd mooi meegenomen. Bij voorkeur straks begin oktober als de kinderbijslag weer is gestort. Een winterjas koop ik bijvoorbeeld het liefste nieuw. En wat leuke jurkjes voor dochter en catchy truitjes voor zoonlief. Dan nog wat ondergoed, rompertjes en pyjama’s en ze kunnen er weer een seizoen tegen aan.

Ben jij al op jacht geweest naar winterkleding?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.