De leukste adventskalenders voor kinderen met speelgoed

Natuurlijk is het heel erg leuk om zelf een adventskalender te maken. Maar ja je hebt niet altijd evenveel tijd en dan is een adventskalender met kleine speelgoed cadeautjes toch ook wel heel erg leuk. Een heel praktische ontwikkeling die overkomt uit Engeland, waar de adventskalender ontzettend populair is. Hier in Nederland is dat toch minder vanwege het Sinterklaasfeest. Toch kiezen veel gezinnen ervoor om af te tellen tot Kerst. Nu worden de beauty adventskalenders zoals die van The Body Shop steeds bekender en is dat natuurlijk geweldig om te krijgen. Maar er zijn er ook heel veel door speelgoedmerken ontwikkeld voor de kinderen. Die van Lego en Playmobil zijn algemeen bekend, maar ook Schleich, Haba, Play-doh en SES hebben een eigen adventskalender!

Lees ook: De leukste familie planners & kalenders van 2017-2018

Lego adventskalender 2017

Voeg nieuwe, spannende dimensies toe aan jouw verzameling met de verrassingen uit de LEGO. Maak iedere dag een nieuw deurtje open om te zien wat daarachter verstopt zit. Met deze steentjes kan je zelf iets bouwen; een voertuig, gebouw of een minifiguur. Er zijn drie varianten te koop; Lego City, Star Wars en Lego Friends. De aanbevolen leeftijd en het exacte aantal onderdelen verschilt. Daarnaast zijn er ook nog sets van voorgaande jaren te koop.

Is het een gebouw, een voertuig of misschien wel een splinternieuw minifiguur? Misschien zelfs de Kerstman? Daar kun je pas achterkomen als je de deurtjes openmaakt, maar let op: iedere dag één!

Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van Lego kunnen kinderen een eigen wereld creëren. Bouw je eigen stad met Lego City, maak kennis met de vijf hartsvriendinnen van Lego Friends of ga de ruimte in met Star Wars.

Hier koop je de Lego City, Lego Friends en Star Wars adventskalender.

Playmobil adventskalender

De populaire adventskalenders van Playmobil maken het lange wachten op Kerstmis elk jaar weer extra plezierig. Elke kalender heeft kleine deurtjes waarachter leuke verrassingen zitten. Van Playmobil zijn er zeer veel verschillende adventskalenders te koop in een speciaal thema, voor jongens of meisjes en natuurlijk beide seksen. Zoals ridders, prinsessen en Kerstmis. En ook de prijzen verschillen. Alleen al de namen van de sets spreken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding. Achter ieder deurtje zit een figuurtje of een accessoire die, als je ze allemaal hebt uitgepakt, een leuk speelparadijs zijn. In totaal zijn er 24 cadeautjes die een goede aanvulling zijn op een bestaande verzameling. Bij een aantal zitten er ook cadeautjes voor het kind zelf of een diorama waarin gespeeld kan worden.

Met Playmobil kunnen kinderen zich uitleven in verschillende rollenspellen en kunnen ze hun eigen wereld bedenken of naspelen. Playmobil bestaat sinds 1974 en is ondertussen een echte klassieker met een aantal verschillende speelwerelden. Onderling zijn ze echter prima met elkaar te combineren. De essentie van Playmobil zijn de speelfiguren van 7,5cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.

Hier koop je de Brandweer (2017), Koninklijk Schaatsfeest, Kerst op de boerderij, Verkleedfeestje, Op heterdaad betrapt, Paardenranch, Pirateneiland, Verjaardagsfeestje in feeënland, Kerstdagen (2017), Kerstavond met verlichte kerstboom, Brandweer, Kerstman met geschenkjes, Strijd om de Drakenschat, Prinsessenhuwelijk, Dinosaurusexpeditie, Museumroof, Draken, Keizerlijk riddertoernooi en Kerstmis.

Ze hebben trouwens ook kalenders van Playmobil 1, 2, 3 Kerst in het bos voor jongere kinderen en zelfs een Sinterklaas adventskalender!

Lees ook: De leukste activiteiten voor op de adventskalender

Schleich adventskalender

Deze adventskalender zou mijn zoon helemaal geweldig vinden. Hij is dol op de dieren van Schleich; of dit nu dinosaurussen, boerderijdieren of andere dieren zijn. En hij is niet de enige, daarom dat Schleich zelf een adventskalender heeft ontwikkeld. Er zijn zelfs diverse varianten te koop met boerderijdieren, Bayala (elvenwereld) maar ook paarden en dinosaurussen. De schitterende Schleich Adventskalenders maken alle dierenliefhebbers blij met heel bijzondere cadeautjes: lieve dieren, allerlei toebehoren voor de verzorging en het voeren van de dieren, bijzondere extra’s en in het laatste vakje zit ook nog eens een exclusieve verrassing! In totaal zijn er 24 vakjes met 24 cadeautjes.

Het Duitse merk Schleich produceert de meest gedetailleerde figuurtjes om je compleet te omringen met jouw favoriete dieren of karakters. De fabrikant startte in 1950 met het ontwikkelen van de toen immens populaire figuren van The Muppet Show, de Smurfen en Snoopy. Daarna zijn er grote uitbreidingen geweest en heeft Schleich zijn assortiment verbreed naar vrijwel alle dieren die je kunt bedenken. Dankzij de jarenlange ervaring weten ze bij Schleich als geen ander hoe ze een dier of karakter zo natuurgetrouw kunnen namaken. Alle figuren worden met de hand geschilderd. De figuren zijn leuk om mee te spelen of als decoratie in je huis. Je kunt ze ook gebruiken als attributen in een modelwereld. Met Schleich creëer je de wereld in het klein.

Hier koop je de paarden adventskalender, Bayala elvenwereld, boerderijdieren, kerstmis op de boerderij en dinosauriërs adventskalender.

Creatief aftellen tot kerst

creatiefaftellen

Dit boek is een combinatie van een kant-en-klare adventskalender en eentje waarbij je toch zelf het een en ander zal moeten doen. Elk kalenderdeurtje onthult een verrassing die te maken heeft met het miniproject van die dag. Zo staan er onder andere instructies in voor het maken van pop-upwenskaarten, inpakpapier, kerstballen en lekkere marshmallowsneeuwmannen. In totaal staan er 25 creatieve projecten in voor een gezellige adventstijd. Achter in het boek zitten alle benodigde drukvormen, sjablonen en kaartonderdelen, overige materialen moet je zelf verzamelen. Op de omslag vind je de adventskalender met deurtjes.

Deze adventskalender koop je hier.

Haba adventskalender

haba

De Haba adventskalender heeft 24 deurtjes. Achter 22 van die deurtjes vind je twee kaarten met een afbeelding. Die, als je alle deurtjes hebt geopend, een memorie-spel vormen. Achter de laatste twee deurtjes zitten twee andere houten verrassingen. Natuurlijk kan je de doos gebruiken als bewaardoos en zit er ook een speelhandleiding bij. De doos is Duitstalig, maar voor het spel en de inhoud maakt dat niets uit.

De Haba adventskalender koop je hier.

Barbie adventskalender

barbie

De Barbie adventskalender maakt het lange wachten op Kerstmis wat aangenamer. Achter elk van de 24 deurtjes verbergt zich een kleine verrassing voor het kind of Barbie zelf. Denk bijvoorbeeld aan gave schaatsen of een prachtige jurk. Zo kun je ernaar uitkijken om elke dag een nieuw Barbie-accessoire te ontdekken en de tijd tot kerstavond is in een mum voorbij. Natuurlijk kun je alle verrassingen uit je adventskalender meteen gebruiken om te spelen. Jouw Barbie-pop krijgt veel cadeaus tot het Kerst is!

De Barbie adventskalender koop je hier.

Frozen adventskalender

frozen

Tover elke dag een mooie, handgeschilderde Disney Frozen miniatuur te voorschijn! In deze adventskalender vind je onder andere een Mini Snow Queen Elsa, Mini Anna, Mini Olaf, Mini Sven, Mini Kristoff en 19 Cardboard Standees. Frozen is de populaire animatiefilm van Disney over prinses Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf. Er zijn zeer veel producten van te krijgen en voor de echte Frozenfan is dit natuurlijk een geweldige adventskalender.

De Frozen adventskalender koop je hier.

SES Strijkkralen kalender

ses

Deze Adventskalender is speciaal ontwikkeld voor Kerst 2016. Vanaf 1 december wacht er elke dag een nieuwe verrassing op je in de kalender, zoals strijkkralen, legborden, spelden en magneten. De kerstdagen komen steeds dichterbij terwijl jij mooie creaties maakt van strijkkralen.

Bij de producten van SES staan veiligheid, plezier, de ontwikkeling van het kind centraal. Vanuit de fabriek in Enschede bedenkt, ontwikkelt en produceert SES jaarlijks wel 80 nieuwe producten! Van verf, klei, strijkkralen en Funmais tot complete knutselsets voor jongens en meisjes.

De SES strijkkralen kalender koop je hier.

Little Pet shop kalender

little-pet-shop

Met de Little Pet Shop adventskalender wordt het aftellen tot 25 december nog leuker. Elke dag is het een feest wanneer er een deurtje opengemaakt mag worden en een leuke Littlest Pet Shopverrassing tevoorschijn komt. Je kunt op de achterkant van de doos precies zien wat er in de advenskalender zit. Iedere dag komt er een accessoire of een pet uit een vakje. Vanwege de kleine voorwerpen wordt dit pas aangeraden vanaf vier jaar. Als de verzameling compleet is, biedt dit zeer veel speelplezier. Natuurlijk zijn deze onderdelen ook prima geschikt om te combineren met de andere themasets.

Met hun grote ogen kijken ze je vragend aan. Wil je met mij spelen? De kleine dieren van Littlest Pet Shop hebben hun eigen dierenwereld waar jij ze kan verzorgen en de meest spannende avonturen beleeft. Littlest Pet Shop is een onderdeel van de grote Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro en is geschikt voor meisjes vanaf 3 jaar.

De Little Pet Shop adventskalender koop je hier.

DohVinci adventskalender

dohvinci

Hasbro heeft voor de wat oudere kinderen een DohVinci adventskalender ontwikkeld. In deze adventskalender staat de kartonnen kerstboom centraal die je helemaal kan versieren. In de set zitten maar liefst 6 patronen met kleurtjes en eentje met glitters! Daarnaast vind je nog heel leuke andere verrassingen achter één van de 24 deurtjes zodat hier mee gespeeld kan worden. Dit wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar.

De Hasbro DohVinci adventskalender koop je hier.

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

The Body Shop Adventskalenders

standard

Natuurlijk hebben ze niet alleen voor kinderen maar ook voor mama’s ook hele gave beauty adventskalenders. Zoals deze van The Body Shop. Deze is te koop in drie varianten met verschillende prijzen van 75, 100 en 115 euro. In iedere doos zitten 25 kleine cadeautjes, zodat je er iedere dag eentje kan openmaken. Ontzettend leuk kan ik je vertellen om als moeder ook iets voor jezelf te hebben! De verpakking ziet er ontzettend luxe uit met een lintje en veel goudkleurige decoratie. Ieder doosje is weer een grote verrassing. Maar ik zal niet teveel verklappen over de inhoud 😉 Ben je toch heel nieuwsgierig dan moet je even hier kijken.

Heel fijn is wel dat er diverse soorten producten in zitten, van dingen die je altijd wel kan gebruiken en full size products tot en met mini’s van de verschillende lijnen. Heel handig want zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal te koop is en wat je eigen favoriet is. Om toch even te verklappen; mijn favoriet the British Rose zit er ook tussen. Maar ook bijvoorbeeld een pincet. Het is wel heel erg moeilijk om je in te houden en er iedere dag maar 1 open te maken.

Deze adventskalender koop je natuurlijk bij The Body Shop.

Summary
Review Date
Reviewed Item
adventskalender
Author Rating
51star1star1star1star1star
Volgende
Vorige

Comments ( 6 )

 • Ohw het worden er elk jaar meer he! Persoonlijk vind ik dit betere alternatieven dan elke dag een chocolaatje in de kalender vinden.
  Féline zou wild worden van de playmobil feeën haha

 • Jammer dat ze zo duur zijn. De eerste 4 zzijn geweldig. Stond gisteren nog voor die van Lego.

 • Oh wat veel keus! Die van ses lijkt me wel wat. Vorig jaar hadden we lego friends en playmobil 123

 • Wat zijn er tegenwoordig leuke advents kalenders!
  Toch houden wij het hier gewoon bij de chocolade versie.
  Ze krijgen al genoeg speelgoed met Sint en Kerst.

 • Super leuk ! Ik wist niet dat er zoveel waren !! Playmobil of Lego vinden ze het leukst denk ik…

 • Wat veel keuze !! Die lego en playmobil kalenders zouden hier enorm in de smaak vallen 😉

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.