Nieuwgierig naar de nieuwste films of op zoek naar een geschikt uitje het hele jaar door, dus ook met wind en regen? Breng dan eens een bezoekje aan de bioscoop! Ook dit jaar komen er weer heel veel nieuwe films uit die geschikt zijn met kinderen of leuk voor de hele familie. Welke films je dit jaar echt niet mag missen?

Hoe tem je een draak 3


Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Release datum: 16 januari 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Lego Film 2


Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo®-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego®-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwervaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.

Release datum: 8 februari 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Lees ook: Lego Film 2 recensie

Brugklas: de tijd van mijn leven


De tijd van m’n leven gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

Release datum: 7 februari 2019
Leeftijd: alle leeftijden

Backyard Wilderniss (Omniversum)


In de film volgen we Katie, die met haar eigentijdse familie naast een bos woont. Omdat ze helemaal in beslag wordt genomen door social media, heeft het meisje nauwelijks oog voor haar omgeving. Langzamerhand ontdekt Katie echter de wonderlijke geheimen van de natuur om haar heen. De film herinnert ons eraan dat Wi-Fi niet de enige belangrijke schakel in het leven is en dat je op doodgewone plekken buitengewone dingen kunt ontdekken. Je hoeft er alleen maar voor naar buiten te lopen. De film is ingesproken door de boswachters Jenny van Leeuwen van Mark Kras, en is een heerlijke ontdekkingstocht voor jong en oud.

Release datum: 12 februari 2019
Leeftijd: Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Lees ook: Backyard Wilderness in Omniversum Den Haag

Corgi


Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, duurt het niet lang voor hij de drie andere koninklijke corgi’s overschaduwt en het hart van de koningin verovert. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die er al jaren van droomt de favoriete corgi te worden. Op een dag zorgt Rex’ roekeloze gedrag ervoor dat een officieel diner met de Amerikaanse president uitdraait op een totale ramp. Charlie ruikt eindelijk zijn kans! Hij lokt Rex het paleis uit, de gevaarlijke straten van Londen op. Uiteindelijk belandt Rex in een dierenasiel, ver weg van alle luxe. Hij wilt koste wat kost naar huis, maar het pad terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en onverwachtse ontmoetingen… In de Nederlands gesproken versie onder andere met de stem van Freek Vonk.

Release datum: 13 februari 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Masha en de Beer 2

Veel kinderen kennen Masha en de Beer van de gelijknamige animatieserie op Zappelin. Twee jaar geleden was de eerste bioscoopfilm in Nederland een groot succes en bij de speciale Kleuterbios-vertoning had Kinepolis een hoop enthousiaste peuters en kleuters over de vloer. Met ‘Masha en de Beer 2’ krijgen kinderen die toen nog te jong waren alsnog de kans om een gloednieuw filmavontuur van hun favoriete serie in de bioscoop te beleven. Masha is een Russisch meisje dat met haar varken, geit en hond in het bos leeft. Alle dieren in het bos zijn bang voor haar omdat ze hen constant dwingt met haar te spelen.

Release datum: 10 april 2019
Leeftijd: alle leeftijden

Lees ook: Vue mini morning Masha en de Beer 2

Missing Link


De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant, maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razendspannend avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s.
Missing Link is de nieuwe animatiefilm van de veelgeprezen Laika Studios (ParaNorman, The Box Trolls en Kubo and the Two Strings). De originele stemmen worden vertolkt door o.a. Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). Filmdistributeur The Searchers brengt zowel de origineel Engels gesproken als Nederlands nagesynchroniseerde versie uit in de bioscoop.

Release datum: 12 april 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Circus Noël


De bekende jeugdserie krijgt een film! Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren, komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden? Nederlandse familiefilm met onder andere Tygo Gernandt en Rick-Paul van Mulligen.

Release datum: 17 april 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Cats; op zoek naar Kattopia


Midden in een grote wereldstad woont de kattenvader Banjer met zijn zoon Raf. Raf is, in tegenstelling tot zijn vader, een avontuurlijk, ondernemend katje dat vol energie zit. Terwijl Banjer zijn dag luierend doorkomt, wil Raf de hele wereld zien en kan hij geen genoeg krijgen van avontuur! Vooral Kattopia wil hij ontdekken, het is de droomplek voor elke kat. Volgens zijn vader is dit ook de plek waar de moeder van Raf jaren geleden naartoe is afgereisd. Wanneer hun baasje met een nieuw huisdier thuiskomt maakt dat Raf nog nieuwsgieriger naar Kattopia. Papegaai Ar is al op veel plekken geweest en vertelt uitgebreid over Kattopia. Raf besluit het avontuur aan te gaan en naar Kattopia te reizen met zijn eigengemaakte raket!

Release datum: 18 april 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Pokemon; detective pikachu


In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémonfenomeen. Eén van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémonkarakters, ieder met zijn eigen krachten en karaktereigenschappen. Het verhaal begint wanneer top-privédetective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21-jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemonduo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyperrealistische live-actionwereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Release datum: 8 mei 2019
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Lees ook: Pokemon, detective Pikachu film recensie & leeftijdsadvies

Aladdin

Een goedhartige Arabische straatjongen en een op macht beluste Grand Vizier wedijveren om een ​​magische lamp die de kracht heeft om de diepste wensen uit te laten komen. De live action musicalfilm met acteurs is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1992 van Disney die weer geïnspireerd is op de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. De film wordt geregisseerd door Guy Ritchie en onder andere Will Smith (Geest), Mena Massoud (Alladin) en Naomi Scott (Jasmine) hebben een rol in deze film met schitterende beelden uit de woestijn.

Release datum: 22 mei 2019
Leeftijd: onbekend

Casper en Emma; op jacht naar de schat


In Casper & Emma op jacht naar de schat is het zomer als de beste vriendjes Casper en Emma samen de vakantie doorbrengen in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Dat is het begin van een grote schattenjacht die eindigt met een grote verrassing en een belangrijke les: vriendschap is de grootste schat van allemaal!

Release datum; 29 mei 2019
Leeftijd: alle leeftijden

Huisdiergeheimen / The Secret Life of Pets 2


Max staat voor enkele grote veranderingen nadat zijn eigenaar Katie is getrouwd en nu een kind heeft, tot het punt waarop hij overbezorgd wordt. Tijdens een gezinsuitje naar het platteland ontmoet Max een boerderijhond, Rooster, en beide proberen zijn angsten te overwinnen. Ondertussen probeert Gidget het favoriete speeltje van Max te redden van een appartement met een kattenpakket en begint Snowball aan een missie om een ​​tijger te bevrijden uit een circus.

Release datum: 5 juni 2019
Leeftijd: onbekend

Toy story 4


Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed, genaamd ‘Forky’, toevoegd aan haar kamer, ontdekt Woody tijdens een avontuurlijke rondreis met oude én nieuwe vrienden, hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn. De film is geregisseerd door Josh Cooley (“Riley’s First Date?”) en geproduceerd door Jonas Rivera (“Inside Out”, “Up”) en Mark Nielsen (associate producer “Inside Out”).

Release datum: 26 juni 2019
Leeftijd: onbekend

Playmobil the Movie


Marla is gedwongen haar zorgvuldig gestructureerde leven op te geven om een ​​epische reis te beginnen om haar jongere broer Charlie te vinden die is verdwenen in de uitgestrekte en wonderbaarlijke geanimeerde wereld van Playmobil. Daar krijgt ze hulp van een bont gezelschap die haar langs diverse werelden brengt van het wilde westen tot in het amfitheater of op zee.

Release datum: 7 augustus 2019
Leeftijd: onbekend

Angry Birds Movie 2


Koning Mudbeard, heerser van de Bad Piggies, plant wraak tegen de Angry Birds nadat ze zijn vaderland verwoestten in een eerdere strijd om hun eieren terug te veroveren. In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy (Red), Enzo Knol (Chuck), Murth Mossel (Bomb) en Frank Lammers (Mighty Eagle).

Release datum: 16 augustus 2019
Leeftijd: onbekend

Frozen 2


Na de enorme kaskraker Frozen uit 2013 is het dit jaar tijd voor deel 2. Het artwork is onlangs bekend gemaakt en de trailer beloofd weer veel goeds. Afwachten of ook deze film op zoveel succes kan rekenen. Koningin Elsa en haar zus Anna beginnen aan een nieuwe reis voorbij hun thuisland Arendelle. Natuurlijk zijn ook Kristoff, Olaf en Sven van de partij! Alleen al de trailer met beelden en muziek zorgen al voor kriebels.

Release datum: 22 november 2019
Leeftijd: onbekend

Sonic the hedge hodge


Sonic The Hedgehog is het hoofdpersonage van Sonic Series. Samen met Tails and Knuckles (Best Friends) is hij de hoofdrolspeler en belangrijkste verdediger van de mensheid.

Release datum: 30 januari 2020
Leeftijd: onbekend

Spongebob Squarepants 3


Mr Krabs, Patrick en Octo zijn weer terug voor een nieuw avontuur samen met hun grote vriend Spongebob Squarepants in Bikinibroek.

Release datum: 22 mei 2020
Leeftijd: onbekend

Kids cinema stockphoto from Shutterstock / Zoriana

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.