Moederdag komt er weer aan en er zijn heel veel mogelijkheden om je moeder even heerlijk te verwennen. Of als je kinderen hebt je even heerlijk in het zonnetje te laten zetten. Vergeet alle clichés, het is gewoon heerlijk om een dag als moeder geëerd te worden. Ook al zou dat inderdaad bij voorkeur het liefst iedere dag zou moeten zijn ;-) De dag begint natuurlijk met een heerlijk ontbijtje op bed, en de cadeautjes die ze op school of opvang of … hebben geknutseld, en waarvan ze het niet mochten vertellen maar toch stiekem niet konden laten dat ze een verrassing bij zich hebben ;-)

Wat veel moeders echter het liefste voor Moederdag willen hebben is gewoon een dag met heerlijke quality time om te genieten. Met de kinderen of alleen, of misschien wel met je eigen moeder. Daarom komt Telfort Internet en TV deze maand met een selectie aan moederdag films die je deze dag gratis vanuit je eigen huis kan kijken. Of als je al plannen hebt, bewaren tot een ander moment deze maand als het bijvoorbeeld een dagje slecht weer is ;-)

Lees ook: Zussendag; de leukste activiteiten & uitjes om te doen met je zus

PS: I Love You


Hoe bijzonder is het als je je zielsverwant hebt ontmoet en samen mag genieten van het leven. Maar dan overlijdt de ander? Dat overkwam Holly en ze is dan ook ontroostbaar. Tot er op een dag een brief in de brievenbus ligt met een geluidsopname van haar overleden partner met een opdracht. En dat een jaar lang iedere maand!

Haar naam was Sarah

Dit is een verfilming van de Franse klassieker ‘Haar naam was Sarah‘ van Tatiana de Rosnay dat in 2007 werd gepubliceerd. Een vrij recent verhaal dus. Het gaat over de Joodse Sarah Starzinski en haar broertje Michel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als de nazi’s op de stoep staan van het huis verstopt ze haar broertje. Samen met een ander meisje weet ze te ontsnappen vanuit het concentratiekamp en reist ze terug naar hun huis in Parijs om daar haar broertje dood aan te treffen. Ze verhuist naar New York, trouwt en krijgt kinderen waaronder een zoon en uiteindelijk overlijdt ze aan een auto-ongeluk. De Amerikaanse journaliste Julia Jarmond verhuist samen met haar man en dochter naar het huis in Parijs om daar achter het verhaal van haar schoonfamilie te komen.

Lees ook: Praktische informatie; tips & tricks voor reizen naar New York / Amerika

Knielen op een bed violen

Knielen op een bed violen is een verfilming van de gelijknamige roman van Jan Siebelink waarin een aantal van zijn jeugdherinneringen zijn verwerkt en gaat over het leven in een sektarische sekte en de gevolgen daarvan op het leven, huwelijk, bedrijf en karakter.

Chocolat

Als je fan bent van chocolade, of van Johnny Depp is dit een absolute topper! De jonge moeder Vianne Rocher verhuist samen met haar dochtertje naar een klein plaatsje in Frankrijk. Het is een streng gelovig dorpje en de bewoners zijn er vrij stug. Vianne opent er een chocoladewinkel en weet één voor één de bewoners voor zich te winnen. Op magische wijze weet ze voor iedere klant de perfecte chocolade te maken, behalve voor zigeuner Roux, gespeeld door Johnny Depp.

Jackie

Sofie (Carice van Houten) en Daan (Jelka van Houten) zijn tweelingzussen die worden opgevoed door twee vaders (Paul Hoes en Jaap Spijkers). Onverwachts komt er een telefoontje uit Amerika van hun biologische moeder Jackie die met een gecompliceerde beenbreuk in het ziekenhuis ligt en vervoerd moet worden naar een revalidatiecentrum maar niet mag vliegen. De zussen schieten te hulp en een roadtrip in de camperbus van hun moeder begint. Tot ze op een gegeven moment zelfmoord pleegt en de zussen, in de brief die ze achterlaat, tot een schokkende ontdekking komen.

Welke film is jouw favoriet?

Lees ook: Moederdag ontbijt recepten en ideeën
Lees ook: Recepten hartvormige hapjes met aardbeien en chocolade
Lees ook: Moederdag rijmpjes en gedichten
Lees ook: Moederdag knutselen
Lees ook: Cadeau knutselen voor oma
Lees ook: DIY: Je bent om te kussen
Lees ook: DIY: Waardebonnenboekje moederdag maken
Lees ook: Leukste moederdag cadeautjes
Lees ook: Persoonlijke moederdag cadeautjes met naam
Lees ook: Tips voor onvergetelijke moederdag
Lees ook: Leukste moeder-dochter uitjes
Lees ook: Moederdag quotes en teksten lichtbak en tekstbord

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)