We blijven allemaal zoeken naar producten en innovaties die het leven als ouder flink kunnen vereenvoudigen. Sommige uitvindingen zijn een grote hit en bij andere vraag je je af wat je ermee moet of is het in de praktijk toch niet zo handig als vooraf gedacht. Het leek me leuk om eens een aantal van deze producten uit te lichten in mijn persoonlijke top-10. Natuurlijk ben ik vooral ook heel erg nieuwsgierig naar jullie eigen favorieten!

Squid Soap

5 Hygiene regels en gewoonten die ik mijn peuter aanleer - Mamaliefde.nl

Zeep lijkt gewoon zeep, en de inhoud zal vast allemaal hetzelfde zijn. Of in ieder geval heel erg overeenkomen. Maar de verpakking? Ik vind Squid Soap echt een geweldige uitvinding, of beter gezegd de kinderen. Natuurlijk is handen wassen (lees met water spelen) al leuk, maar als ze ook nog mogen stempelen en op een kraantje drukken…

Dit koop je onder andere hier.

Vlakkies

Open-end play Spelen met Vlakkies - Mamaliefde.nl

Als je het hebt over innovatief speelgoed staan Vlakkies bij mij echt bovenaan de lijst. Het zijn grote vlakken waarmee je heerlijk kan bouwen, echt grote objecten. Terwijl het nauwelijks iets weegt. Heerlijk om zo met de kinderen bezig te zijn. In de zomer heeft het even boven gestaan, maar straks na de herfstvakantie komt de doos echt wel weer naar beneden als de tijd van hutten is aangebroken.

Vlakkies koop je onder andere hier.

Swaddles

Review: Naïf zonnebrandcreme - Mamaliefde.nl

Wat baal ik dat ik ze niet had toen de kinderen nog een baby waren. Of althans, alleen het kleinere formaat en het geld er niet voor over had. Ze lijken me toch echt wel megahandig! Of beter gezegd, ik heb er nu één en ik ben er erg blij mee. Vooral als handdoek naar het zwembad etc. Klein en licht maar toch lekker groot! Ideaal straks voor zwemles.

Swaddles van diverse merken koop je hier.

Globber my free 5-in-1-step

Deze hebben we pas twee weken in huis en ik ben nu al groot fan. Niet eens vanwege de step, maar vooral vanwege de meegroeifunctie. Deze step is namelijk al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar die goed kunnen zitten. Daarvoor kan er een zitje op geklikt worden met stuur en wordt de ‘normale’ stuurstang gebruikt als duwstang voor papa en mama, met of zonder voetensteun. Als het kind ouder wordt, kan je deze natuurlijk achterwege laten en gebruiken als een soort loopfiets. Tenslotte kan het normale stuur gemonteerd worden die in hoogte verstelbaar is. Zo heb je vele jaren profijt van deze step die niet voor niets is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2016.

De globber my free 5-in-1-step is in diverse kleuren te koop hier.

Sip Snap

2015-09-29-14-28-39-4-640x426

Je kent het wel; je kind kan ‘eindelijk’ drinken uit een rietje of een tuit. Dan ben je bij een vriendin en natuurlijk ligt de beker nog thuis en heeft ze geen rietjes… Nu kan je de Sip Snap natuurlijk ook vergeten, maar wij hadden hem gewoon standaard in de tas zitten. Neemt nauwelijks ruimte in en past op iedere beker!

De Sip Snap is onder andere hier te koop.

Dooky

dooky-design-pink-circles-maxicosi

Dit is één van de eerste producten die ik heb aangeschaft toen ik moeder was geworden. Ik had namelijk een zomerkindje en had braaf zo’n paraplu gekocht. Want dat ‘hoorde’ zo dacht ik. Ik wist niet hoe snel ik naar de winkel moest om een Dooky te halen. Eerst de zomerversie en later de winterversie. Ideaal! Niet alleen ter bescherming van zon, regen en wind maar ook om prikkels buiten te sluiten en rustig te kunnen laten slapen.

Dooky koop je onder andere hier.

Deryan

deryan logeerbed - Mamaliefde.nl

Ook deze heb ik vanaf het begin af aan al in huis, tweedehands gekocht via Marktplaats want het leek me handig, maar wat als je het een keer gebruikt en nooit meer… Daar had ik dus niet over hoeven te twijfelen, nog steeds maken we er dankbaar gebruik van. Ook erg handig voor logeetjes etc. We hebben weleens met familieweekend zo’n logeerbed gehad en dat blijft gedoe met inklappen en uitklappen.

Deryan koop je onder andere hier.

Nuby toilet

Review: Nûby 3-in-1 pot - Mamaliefde

Een potje durf ik dit niet meer te noemen; dit is meer een soort mini-wc. Heel handig ook met brilverkleiner zodat ze kunnen kiezen. Met behulp van dit potje hebben we straks twee kinderen uit de luiers.

Nuby 3-in-1-potje koop je onder andere hier.

Stokke Home

Stokke Home wieg cribbe - Mamaliefde

Nog zo’n concept dat met je kindje meegroeit. Al vanaf het eerste persbericht was ik groot fan van de Stokke Home, helemaal toen ik hem op de Negenmaandenbeurs in het echt zag en verliefd toen we hem in huis hadden. Deze gaat nog wel een paar jaar mee omdat hij zo fijn meegroeit.

Lees ook: Stokke Home verovert de babykamer
Lees ook: Stokky Xplory; Review nieuwste kinderwagen 2018

Drink in the box

Drink in the box review - Mamaliefde.nl

Zonder de Drink in the Box zou ik ook niet meer kunnen. Handige plastic pakjes met rietje die je zelf kan vullen. Zo kan je zelf bepalen wat en hoeveel suiker je kindje drinkt op school, of onderweg of tijdens het buitenspelen. Het scheelt ook veel afval en geld, want iedere keer pakjes kopen loopt aardig op.

De Drink in the Box koop je onder andere hier.

Lees ook: Review drink in the box

Family Planner

Oxfam Novib Family planner - Mamaliefde.nl

Ik dacht altijd dat ik hem niet nodig zou hebben, een gewone kalender voldoet toch ook? Misschien, totdat je kinderen naar school gaan. Dan blijkt zo’n planner toch wel onmisbaar te zijn.

Lees ook: De leukste familie planners & kalenders van 2017-2018

Wat vind jij een geniale uitvinding waar je niet meer zonder zou kunnen?