Leukste uitstapjes in de winter voor peuters en kleuters

De kinderen waren afgelopen weekend heel erg druk. Het was erg koud en het miezerde een beetje dus buiten even ‘uitrazen’ zat er niet in. Tijd dus om op zoek te gaan naar een leuke activiteit buitenshuis. In eerste instantie dachten we aan een binnenspeeltuin, door sommige ouders ook wel krijspaleis genoemd. Ideaal om even wat energie kwijt te kunnen. Alleen, dat zullen veel meer ouders bedenken dus verwachtten we dat het heel erg druk zou kunnen zijn. Op zoek dus naar een alternatief.

Naar het museum

Je zal er misschien niet snel aan denken met kinderen, maar er zijn echt superleuke musea in Nederland die zeer geschikt zijn voor een bezoekje met jonge kinderen. Denk eens aan het Openluchtmuseum met veel buiten-activiteiten. Of een overdekt museum zoals het Kinderboekenmuseum in Den Haag of het Spoorwegmuseum in Utrecht, Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Villa Zebra in Rotterdam of het Militair Museum in Soesterberg.

Lees ook: De leukste museum voor kinderen

Een attractiepark

Sommige attractieparken zijn van oktober tot maart gesloten. Andere zijn beperkt open zoals Plopsa Indoor Coevorden en Toverland. Of er wordt een speciaal winterprogramma opgesteld, denk eens aan Disneyland in Frankrijk (alleen niet geschikt voor een dagje weg), de Winter Efteling, Sprookjeswonderland.

Lees ook; De leukste Sinterklaas uitjes naar sinterklaas huizen, musea en feesten

Lekker zwemmen

Als je het koud hebt kan even lekker opwarmen in het warme water van een zwembad veel goed doen. Gewoon in het zwembad in de buurt met een peuterbad of een wat warmer tropisch zwembad zoals bijvoorbeeld Aqua Mundo in Center Parcs of het Tikibad in Duinrell.

Naar de kinderboerderij / dierentuin

Houd er wel rekening mee dat een deel van de dieren op stal staan. In sommige dierentuinen kun je daar als bezoeker ook een kijkje nemen en is toch weer wat anders. Overdekte gebieden zoals het Oceanium in Blijdorp die ook nog eens een aangename temperatuur hebben, zijn ook zeer zeker een aanrader. Alternatieven zoals de Orchideeënhoeve zijn ook zeker een aanrader en lekker warm!

Vliegtuigen kijken

Een bezoek om vliegtuigen te kijken op Schiphol, helemaal als je daarheen reist met de trein is natuurlijk een hele ervaring. Vanaf het bezoekersdek kun je mooi kijken naar de vertrekkende vliegtuigen en is er zelfs een deel van een vliegtuig zodat je zelf op de stoelen kan plaatsnemen.

Lees ook: Schiphol met kinderen; van dagje vliegtuigen kijken tot wat is er te doen op de plaza na douane.

Naar het strand

Een bezoek aan het strand is het hele jaar een aanrader. Of dat nu in de zomer is als het mooi weer is en je kan zwemmen of in de winter om heerlijk uit te waaien. In de winter is het juist een aanrader: Bij zonnig weer is het heerlijk om een wandeling te maken door de duinen. Als het stormachtig is, is het fijn om vanuit een spaarzaam strandtentje te kijken naar de hoge golven.

Naar de schaatsbaan

Heerlijk naar een kunstijsbaan in de buurt, van die speciale kinderschaatsjes eronder en gaan. Op sommige banen hebben ze ook van die speciale ‘karren’ waar je met je kind achter kan schaatsen. Weer eens wat anders dan een stoeltje.

Lees ook: Kiddiejump in een jumphal

Warme chocolademelk

Mocht je er toch op uit gaan en een wandeling maken of een fietstochtje is het natuurlijk geweldig om te eindigen op een punt waar de kinderen even kunnen spelen en je kan genieten van een kop warme chocolademelk of een heerlijke pannenkoek.

Wat zijn jullie favoriete uitstapjes in de winter?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Dagje uit met kinderen; de leukste uitjes ook in de winter met peuters en kleuters
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 4 )

  • Met dit weer gaan wij vooral veel zwemmen, daar zijn we alle drie wel gek op x

  • De Winter Efteling en de winter editie van het Nederlands Openlucht Museum zijn mijn favoriet. Vooral in het museum kom ik vaker. Broodje bakken de kinderen of schaatsen op een super sfeervolle ijsbaan. Heerlijk!

  • Hoop volgend jaar bij Disney on Ice te zijn, een bos of strandwandeling is ook erg leuk in de winter.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top