Op voor ons een uurtje rijden ligt in het Zuid Limburgse Land het oudste pretpark van Nederland: De Valkenier. De goede bereikbaarheid, lage entree, schappelijke parkeerkosten en het ruime attractieaanbod voor kleuters maakten mij nieuwsgierig! We verruilden de ons ‘bekende’ parken een keer voor een nieuwe ervaring en gingen vol enthousiasme richting Valkenburg. Onderweg kreeg ik van kleuterlief vele vragen over wat er daar in het park allemaal te vinden zou zijn. De reistijd vloog dus om.

Lees ook: Limburg met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Valkenburg aan de Geul; activiteiten en bezienswaardigheden van grotten tot kasteel
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Limburgsche Stoom Maatschappij; Stoomtrein miljoenenlijn

Pretpark de Valkenier

De navigatie bracht ons zonder veel problemen, als ik er goed naar had geluisterd ook zonder omwegen, naar Valkenburg. Eenmaal in de gemeente Valkenburg, ontdekte ik snel de aanwijzingen naar De Valkenier en de parkeerplaats. De deur die de parkeerplaats via een achteringang verbond met het pretpark was echter dicht (denk enkel extra open met hele drukke dagen), dus we moesten omlopen naar de hoofdingang. Met de aangekondigde verwachting dat het ging regenen, voor mij een extra reden om buienradar geregeld te checken, want dat loopje was net lang genoeg om goed nat te kunnen regenen.

valkenier - Mamaliefde

De ingang van het park – dochterlief kreeg bij het afscheid een lolly en wilde die graag showen op de foto! Een leuk detail dat ze de kinderen iets geven.

Het was heel rustig in het park. De weersverwachting en al eerdere buien vandaag hadden denk andere bezoekers die er anders wel waren geweest, laten besluiten een andere keer te gaan. Ook wij hadden onderweg menige regendruppels gehad, maar de buienradar gaf een droge periode aan en dat klopte. Toen we arriveerden druppelde het nog iets en daarna ging de zon schijnen.

De draaimolen met regenjas!

Uiteraard had het park een draaimolen, enkel deze had nog zijn regenjasje aan. Dit gaf een wat sombere uitstraling, maar dochterlief genoot en daar gaat het om. Als hij maar draaide, dat was wat telde voor haar.

Op Safari

Ze hebben daar leuke auto’s die een soort safariroute rijden. Sturen is niet noodzakelijk, de wagen rijdt vanzelf de route en dus genoeg tijd om onderweg foto’s te schieten van wat we onderweg tegenkwamen. Na eerst met lichte aarzeling erin te willen, vond dochterlief het onderweg zo leuk, dat we gelijk nogmaals gingen voor een ronde. Hier een foto impressie van onze Safaritour.

De achtbaan is top!

valkenier - Mamaliefde

Dochterlief had wat aansporing nodig (Het herhalen van de feiten: waar ze in welke parken al in de achtbaan durft en dat deze uiteraard veel langzamer (leugentje om bestwil) gaat). Na het zien van allemaal andere kinderen in de wagentjes, krijg ik haar over de streep en stappen we ook hier zonder wachtrij gelijk in een wagentje. Als echte achtbaankenner, moet ik toegeven dat het echt een top achtbaan is, met voldoende snelheid voor volwassenen, maar net niet te heftig, waardoor ook de kinderen mee kunnen. En Riana genoot! Enkel is deze mama niet zo’n held om dan ook nog tijdens de wilde rit foto’s te maken. Dus wat foto’s op de rustige momenten. Ook de duimpjes van dochterlief, die aangaven hoe geweldig ze het vond.

Griezelen kan ook!

Ook hier weer de nodige overtuiging nodig gehad voordat dochterlief de wagentjes in stapte. Ze liet me niet los tijdens de rit, dus geen foto’s. Het is goed te doen, ook met kleine kinderen, zeker als je als ouder met een lach verwoord wat er grappig is aan de griezelbeelden. De rit duurt ook niet te lang, waardoor de kinderen weer vrij snel het daglicht zien. Het griezelniveau vond ik als volwassene tegenvallen, maar dat is denk ik een goed teken! Zeker geschikt voor kinderen dus!

Paardrijden op bewegende paarden

Ja, ja, daar ging dochterlief, helemaal alleen. Ik vond het best knap van haar! Ze liet wel andere kinderen voorgaan, is zelf niet zo’n voorpieper eerder een achter pieper, maar ze ging zelf alleen paardrijden (Mama mocht niet eens mee, ook al had ze dat gewild, te oud!) Dus natuurlijk weer de nodige foto’s genomen van een lachend dametje te paard. Wat bedenk je, je op zulke momenten hoe groot je kleine meid ineens wordt! *trots momentje*

Daarna uitrazen in de speeltuin!

Wat is er nu lekkerder voor kinderen van 2-6 jaar, dan heerlijk even zichzelf zijn in de speeltuin. Dochterlief was gelijk in de weer met alles uitproberen. Ze ging zo snel overal doorheen, dat het een kunst was nog foto’s te schieten, die mijn goedkeuring konden wegdragen. Nu is een speeltuin natuurlijk niet spectaculair, maar wel een rustpunt voor de kinderen om even alle indrukken te verwerken, van de spannende dingen. Deze zag er leuk en origineel uit! Niet te groot en zeer overzichtelijk omdat het geheel op een rij stond.

Lachen joh!

valkenier - Mamaliefde

Altijd leuk, de lachspiegels. Dochterlief stond echt zichzelf uit te lachen voor de spiegels!

Een beetje snelheid