Op deze nazomerdag ben ik samen met een vriendin op stap gegaan naar Kinderdijk. Een locatie op de lijst van Unesco. Voor een gezellige lunch samen, een tochtje op de rondvaartboot en natuurlijk een wandeling langs de molens. De plek is van internationale waarde, niet alleen vanwege de windmolens, maar omdat alle technologie van waterbeheer vanaf de middeleeuwen hier dicht bij elkaar te zien is. Er zijn dijken, opslagreservoirs, moderne pompstations en administratieve gebouwen. Zo ligt het gemeenlandshuis van de Overwaard aan het einde van de Lage Boezem en tegen de Lek aan. Dit pand bestond al eerder, maar werd in 1644 als gemeenlandshuis in gebruik genomen. Het gebouw wordt tegenwoordig gebruikt als representatief gebouw van het waterschap Rivierenland. Het gebied is een beschermd dorpsgezicht.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Lunchen

Lekker traditioneel Hollands lunchen met pannenkoeken. Compleet met doosje rozijnen. Natuurlijk ontbreekt het fototoestel als echte tourist niet.

Molens

Molentjes kijken

Rondvaartboot

Met de rondvaartboot

Dagje uit Kinderdijk met kinderen lunch en rondvaart - Mamaliefde

Een groot deel van Nederland ligt tot ongeveer 7 meter onder zeeniveau. Nederlanders merken hier niets van. Vernuftig watermanagement, bestaande uit onder andere dijken, duinen, stuwen, sluizen, molens en gemalen, zorgt hiervoor. Zelfs bij springvloed blijven de Nederlandse voeten droog, en dat is maar goed ook…

 Het meest belangwekkende aspect van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is ongetwijfeld de unieke verzameling van 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw die wereldwijd als Nederlands icoon worden beschouwd. Kortom: een schitterend en onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.