Het laatste uitstapje dat we tijdens de zomervakantie hebben gemaakt was naar Duinrell. Een attractiepark waar we redelijk dichtbij wonen zodat de reistijd niet zo lang is. Normaal gesproken dan. Deze week was het opeens schitterend weer en als je dan op woensdag gaat is het druk op de weg richting het strand. Dus deden we er twee keer zo lang over. Dat mocht de pret echter niet drukken. We hebben namelijk heerlijk genoten van dit dagje uit. Echt een aanrader bij mooi weer! De scholen zijn nu weer begonnen in deze omgeving, dus als je nog een leuk uitstapje zoekt… Het zal nu een stuk rustiger zijn.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties
Lees ook: Dagje zwemmen Tikibad Duinrell
Lees ook: Nieuw buitenbad Tikibad Duinrell

Om te beginnen is Duinrell niet een standaard attractiepark. Het is begonnen als een enorm landgoed lekker dichtbij het strand en de duinen waar een speeltuin kwam, en een aantal attracties en je kon overnachten. Dat is in de loop van de tijd uitgegroeid met steeds meer attracties en zelfs een zwembad zodat je hier niet alleen heerlijk kan genieten van een (korte) vakantie maar ook een heerlijk dagje uit.

Binnenkomst

Na het parkeren liepen we via de entree naar binnen, heel handig is dat op de parkeerplaatsen al toiletten zijn. Zeker als je vrij lang in de auto / file hebt gezeten. Via de entree gingen we naar binnen en werden geholpen door zeer lieve medewerkers die de kinderen de namen leerden van de kikkerknuffels die ze hadden gekregen. Binnen kan je op de foto om die aan het einde van de dag op te halen. Dan is het een klein stukje lopen naar het centrale deel van het park.

Kinderland

Als eerste kom je bij kinderland aan. Of tenminste daarvoor heb je al een verkeerstuin, waterglijbaan en botsautootjes gehad. Die hebben we gelaten voor wat het was, de bootjes zagen er heerlijk verkoelend uit maar was wel vrij druk dus het idee was die voor later op de dag te bewaren. In plaats daarvan gingen we kinderland in. Het voordeel is dat je hier je kinderen gewoon lekker rond kan laten lopen. In een hoek zijn een aantal attracties zoals een schommelboot, maar voor de rest is het meer een soort sprookjesbos waar de kinderen heerlijk kunnen kijken en doen. Van kleine draaimolens, plassende mannekes pis, ezeltje strekje, waterfonteinen en natuurlijk de Kwakus Kwebbelshow met waterfonteinen. Het blijft natuurlijk leuk om op de knopjes te drukken overal.

Om de enorme speeltuin in het midden kan je niet zo makkelijk heen, die was dan ook al snel gespot. Het voordeel is dat deze ook na sluitingstijd van de activiteiten toegankelijk is. En niet alleen voor de bezoekers die een weekend op de Duinrell Camping kamperen. We liepen dus door naar het reuzenrad zodat we even van de omgeving konden genieten. Om de een of andere reden zit ik echter altijd net aan die kant waarvan je het strand niet ziet ;-) Na het reuzenrad gingen we nog naar wat andere attracties die een echte aanrader zijn met jonge kinderen zoals de autootjes en de treinbaan.

Spetteren in het Tikibad

Manlief kwam daarna met het voorstel om toch alvast in de middag te gaan zwemmen. We hadden in het reuzenrad al een broodje op en nu viel het nog mee qua drukte. Daarnaast merkten we dat de kinderen toch wat moe werden, dan is het fijn om even lekker te zwemmen zodat ze daarna in slaap vallen en mama en papa de meer ‘volwassen’ attracties kunnen bezoeken achterin het park. We hadden kaartjes voor twee uur in het Tikibad en dat was meer dan voldoende. Met kleine kinderen ga je toch niet alle hoge, snelle en gave glijbanen af. Die komen wel als ze ouder zijn. In plaats daarvan hebben ze zich prima vermaakt in het peuterbadje, de glijbaan vooraan, het bubbelbad en natuurlijk het golfslagbad. Drie keer per uur gaat de zoemer en komen de golven. Erg gezellig natuurlijk. We zijn ook even in het kleine buitenbad geweest. Er is ook een erg groot buitenbad die gratis toegankelijk is voor alle gasten. Zelfs als je niet binnen wilt gaan zwemmen, moet je dus vooral niet je zwemkleding vergeten! Er zijn kleedruimten aanwezig.

Lees ook: Dagje Center Parcs; Zwembad Heijderbos Aqua Mundo

Wildwings en meer spectaculaire attracties!

Dagje uit: Duinrell & tikibad daar kikker je van op - Mamaliefde.nl

Geslapen hebben de kinderen niet, maar ze hebben wel even nodig gehad om bij te komen terwijl ze onderuit lagen in de wagen. Later nog met een heerlijk ijsje erbij terwijl we wachtten op papa die in de nieuwe attractie Wild Wings ging. Helaas kunnen hier maar 12 personen tegelijk in waardoor er al snel een rij ontstaat. Uiteindelijk was het meer dan een uur wachten! Maar dan was het toch wel zover. Het idee is dat je gewoon lekker kan zweven, of door het bedienen van de vleugels ‘rolls’ kan maken waarbij je over de kop gaat. Manlief heeft ooit Lucht- en ruimtevaarttechniek gestudeerd dus had al snel door hoe dat ging en maakte de ene roll na de andere. Jammer van de lange rij, anders had mama het zeker ook geprobeerd. Ook bij de achtbanen, de windmill en natuurlijk de Splash was het erg druk zodat dit niet handig is met jonge kinderen. We hebben wel even bij de Splash gekeken, maar dat vonden ze toch wel best eng. Ook al waren ze gewoon droog gebleven. In tegenstelling tot vele anderen die het wel lekker vonden zo voor het grote raam. Helaas hadden we door de rij ook de show gemist, jammer want de beschrijving klonk erg spectaculair.

Lees ook: Beste pretparken van Nederland met kinderen

Lekker actief spelen

Rustig liepen we terug en hebben we nog even een rondje gedraaid op de carrousel, gespeeld in de speeltuin en de allerlaatste energie eruit gesprongen op de trampoline en geklommen op de Matterhorn.

Na zo’n actieve dag was het natuurlijk niet raar dat de kinderen al snel in de auto in slaap vielen ;-)