Het laatste uitstapje dat we tijdens de zomervakantie hebben gemaakt was naar Duinrell. Een attractiepark waar we redelijk dichtbij wonen zodat de reistijd niet zo lang is. Normaal gesproken dan. Deze week was het opeens schitterend weer en als je dan op woensdag gaat is het druk op de weg richting het strand. Dus deden we er twee keer zo lang over. Dat mocht de pret echter niet drukken. We hebben namelijk heerlijk genoten van dit dagje uit. Echt een aanrader bij mooi weer! De scholen zijn nu weer begonnen in deze omgeving, dus als je nog een leuk uitstapje zoekt… Het zal nu een stuk rustiger zijn.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties
Lees ook: Dagje zwemmen Tikibad Duinrell

Om te beginnen is Duinrell niet een standaard attractiepark. Het is begonnen als een enorm landgoed lekker dichtbij het strand en de duinen waar een speeltuin kwam, en een aantal attracties en je kon overnachten. Dat is in de loop van de tijd uitgegroeid met steeds meer attracties en zelfs een zwembad zodat je hier niet alleen heerlijk kan genieten van een (korte) vakantie maar ook een heerlijk dagje uit.

Binnenkomst

Na het parkeren liepen we via de entree naar binnen, heel handig is dat op de parkeerplaatsen al toiletten zijn. Zeker als je vrij lang in de auto / file hebt gezeten. Via de entree gingen we naar binnen en werden geholpen door zeer lieve medewerkers die de kinderen de namen leerden van de kikkerknuffels die ze hadden gekregen. Binnen kan je op de foto om die aan het einde van de dag op te halen. Dan is het een klein stukje lopen naar het centrale deel van het park.

Kinderland

Als eerste kom je bij kinderland aan. Of tenminste daarvoor heb je al een verkeerstuin, waterglijbaan en botsautootjes gehad. Die hebben we gelaten voor wat het was, de bootjes zagen er heerlijk verkoelend uit maar was wel vrij druk dus het idee was die voor later op de dag te bewaren. In plaats daarvan gingen we kinderland in. Het voordeel is dat je hier je kinderen gewoon lekker rond kan laten lopen. In een hoek zijn een aantal attracties zoals een schommelboot, maar voor de rest is het meer een soort sprookjesbos waar de kinderen heerlijk kunnen kijken en doen. Van kleine draaimolens, plassende mannekes pis, ezeltje strekje, waterfonteinen en natuurlijk de Kwakus Kwebbelshow met waterfonteinen. Het blijft natuurlijk leuk om op de knopjes te drukken overal.