Oké, heel koud is het buiten niet. Maar met die miezerregen en harde frisse wind is het fijn om je in tropischer temperaturen te begeven. Helaas zit een tripje richting de tropen er niet in. Kerst willen we tenslotte gewoon thuis vieren. Dus zoeken we het dichter bij huis. Bij Lisette had ik eerder dit jaar leuke foto’s voorbij zien komen van Berkenshof Tropical Zoo in Zeeland, dus tja als we dan een weekend in Zeeland verblijven bij Landal Port Greve, kunnen we het niet laten om daar ook een dagje heen te gaan. Het ligt vlakbij Goes, dus alleen al de weg is een klein feestje over de Zeelandbrug en door de polders van Zeeland. Gelukkig heb ik twee hulpjes achterin die goed helpen met het zoeken naar de bordjes met de aapjes en vlinders.

Lees ook: Zeeland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!
Lees ook: Overdekte uitjes & indoor activiteiten bij slecht weer / regen per provincie
Lees ook: Tropische uitjes & overdekte indoor activiteiten Nederland

Berkenshof Tropical Zoo

We komen rond half elf aan en het is nog heerlijk rustig. We kunnen vlak voor de deur parkeren in plaats van de extra parkeerplaats aan de zijkant. De kinderen zijn onder de indruk van de twee enorme vlinders boven de deur. Op de deur hangt een sticker dat ze in 2018 de zilveren prijs hebben gewonnen van uitje van het jaar in Zeeland, dat betekend veel goeds. Hier willen ze wel naar binnen. Even twijfel ik of ze wel echt open zijn zo vlak voor Kerstmis, maar de deur gaat open en als ik naar binnen loop check ik het even bij een medewerker die ik bezig zie maar ja het is gewoon extreem rustig omdat de rest van Nederland last minute Christmas shopping aan het doen is. We kopen kaartjes bij de kassa en we worden gewezen op de open garderobe waar we de jassen (en vestjes) kunnen ophangen. Tijd om op zoek te gaan naar de kroko’s, dinosauriërs en klimaapjes.

Tropische vlinderkas

Als eerste komen we in de ruim opgezette vlinderkas. Je begeeft je hier meteen in tropischer sferen met aangename temperaturen, schitterende bloemen, kabbelende watervalletjes, twee papegaaien die wel heel dichtbij komen en we volgen het pad. Die loopt in een rondje door de kas langs de verschillende dierenverblijven met onder andere verschillende soorten aapjes, vogels, schildpadden, poppenkast en nog meer. Heel leuk is dat in een aantal verblijven ook de kerstsfeer is terug te vinden. Achterin de hal is er de vogeluitkijk met relaxte bankjes waar je heerlijk kan zitten en kan genieten van het uitzicht over de kas. Hier vliegen ook de meeste vlinders rond waaronder de blauwtjes. Na de krokodillen hebben de kinderen het gezien en willen ze graag verder naar de dino’s die ze al op de folder en de kaart hadden gespot.

Reptielen, fossielen en dino’s

Achter de watervallen zit er een ingang naar een soort grot waar diverse fossielen zijn te vinden van diverse dieren die lang geleden leefden, we zagen zelfs tanden voorbij komen van vissen van miljoenen jaren geleden. Om het hoekje zien ze al een glimp van de dino’s en ze kunnen dan ook niet wachten om door te lopen. In een open ruimte staan diverse modellen van dino’s, ook ‘vliegen’ ze door de lucht. Daarnaast zijn er ook levende dieren te ontdekken.

Fotomoment met slang om de nek

Rond één uur en om drie uur is er een ‘fotomoment’ waarbij het mogelijk is om op de foto te gaan met een reptiel. Als wij hier zijn is dit een slang. Zoonlief stapt er meteen op af om te vragen of hij mag aaien, dochterlief blijft op veilige afstand bij mij zitten terwijl er wat verteld wordt over deze dieren. We zijn met een klein clubje, omstebeurt mogen ze de slang vasthouden voor de foto. Er wordt alle tijd genomen. Dochterlief durft nu wel even te aaien en zoonlief laat hem zowaar om zijn nek leggen. Even later is er een papa die samen met dochter en de slang om de nek op de foto gaan. Dat wil ze wel samen met mama. Zo gezegd zo gedaan, terwijl zoonlief zowaar in 1x een leuke foto maakt ;-) Daarna wil ze toch ook wel even samen met haar broertje op de foto. Zo gaaf om te zien hoe ze zelf haar eigen angst overwint en grenzen verlegt!

Indoor speeltuin

Aan de achterkant kom je bij een indoorspeeltuin waar de kinderen zelf de aap kunnen uithangen. We zoeken een picknicktafel op en de kinderen kleden zich om in badkleding. Gelukkig kwam ik goed voorbereid ;-) Op dat moment zijn er nog maar twee andere kindjes hier, zodat ze alle ruimte hebben om te spelen. Eerst vermaken ze zich met zand en water bij het waterrad of met de pomp en takel. Natuurlijk willen ze ook even over de touwbrug. In eerste instantie durft zoonlief niet meer als hij bovenaan staat, maar als hij zijn zus langs ziet komen klimt hij er toch snel achteraan. Ze lopen en klimmen over de verschillende touwbruggen en via een andere toren weer naar beneden. Ook de tenten, surfplank, balanceerplanken vonden ze erg leuk. Terwijl zij zich prima vermaakten, kon ik heerlijk op het terrasje zitten een beetje online rondsurfen. Niet veel later zijn er nog twee andere gezinnen en maken ze heel snel nieuwe vriendjes.

Hier vind je ook een extra horecapunt dat op drukbezochte dagen geopend is. We zien ook twee tafels ingericht voor kinderfeestjes met placemats en kleurtjes op tafel. Als je in de buurt woont lijkt me dit echt wel een heel gaaf kinderfeestje!

Speelbos & Vijver