Dagboek: Genieten in de natuur

Het is een cliché, ik weet het. Maar wat vliegt de week voorbij, soms is het leven zo vluchtig dat je alleen maar bezig bent met de toekomst en nieuwe plannen in plaats van even terug te blikken op het verleden. Daarom vind ik het ook zo fijn om dit soort weekoverzichten te maken. Er gaat stiekem best veel tijd in zitten op de zondagavond, natuurlijk wel met tv aan waar ik dan met een schuin oog naar kijk. Maar het is ook zo waardevol. Het leven kan soms zo jachtig zijn dat je van afspraak naar afspraak leeft. Juist die zondagavond is dan voor mezelf een moment om terug te blikken op wat ik afgelopen week ook al weer heb gedaan. Soms weet ik dat gewoon niet eens meer. Lang leve de foto’s die weer even het geheugen opfrissen en me laten stil staan bij al die mooie momenten en ervaringen die ik beleef met de kinderen.

Lees ook: Belevenissenboerderij Schieveen met speelbos bij Rotterdam

Maandag: Nieuwe schoenen

Een nieuw begin van de week. Verder geen heel bijzondere dag. Aan het einde van de dag kwam er een doos binnen met nieuwe schoenen. Ideaal voor de laatste voorbereidingen op het mooie zomerweer dat er aan gaat komen. Zo zaten er onder andere sandalen bij voor de kinderen. Deze schoenen kreeg ik van Footway.

Dinsdag: Nieuwe salontafeltjes

Het was wel een week van nieuwe dingen 😉 Vandaag was manlief vrij dus nam ik hem in de ochtend mee naar de meubelboulevard. Sinds de kerstvakantie hebben we al een nieuwe bank, en had ik ook al een vloerkleed gekocht, maar ontbrak er nog een nieuwe salontafel. Ik had al een set uitgezocht, maar die wordt voorlopig niet geleverd dus na drie maanden tegen de oude tafel aangekeken te hebben gingen we vandaag op pad. Direct nadat de kinderen op school waren stapten we in de auto, om vervolgens voor een dichte deur te staan… Dan toch nog maar even terug, ging manlief in ieder geval de oude uit elkaar halen en daarna op pad voor poging twee. In de eerste winkel zag ik wel een leuke tafel, maar twijfelde ik. De derde winkel zag ik twee kleinere leuke tafeltjes, die ik ook heel goed bij de eerste vond passen. Thuis alles neergezet en helemaal happy.

Het schijnt dat je ongeveer zes weken blij bent met nieuwe meubeltjes en interieur, dus nu bedenken wat ik de volgende keer wil. Er moeten nog nieuwe gordijnen, de kamer van zoonlief moet opnieuw behangen maar daar zie ik zo tegen op, er zitten wat vlekken op de muren die er niet meer vanaf gaan en dus opnieuw geverfd moeten worden en ik wil graag een plankje boven de eettafel. Daarvoor zijn we meteen al die middag weer op pad gegaan omdat je volgens de man niet in die muur kan boren dus ik die plakspijkers of hoe ze ook heten van Tesa wilde proberen. En die plakspijkers kunnen het gewicht niet aan, geprobeerd en bewijs is dat behang nu ook van de muur is getrokken… Als iemand een tip heeft…

Woensdag: Playdate in de ontdekhoek

Ik had van RVG Media een elektrische melkopschuimer gekregen. Nu wilde ik al een tijdje proberen om babycino te maken. De kinderkoffie is een heel groot succes, de kinderen vinden het melkschuim erg lekker en drinken meer melk dan ooit daarvoor. Bij ontbijt, lunch en als toetje. Jong geleerd…

In de ochtend had ik snel boodschappen gedaan zodat we na school meteen door konden naar Rotterdam. Er kwam een vriendje spelen, voor het eerst bij iemand anders thuis. En ik wilde al een tijdje naar de Ontdekhoek. Het advies is voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Daar kan je allemaal proefjes en experimenten doen en spelen. Zo zijn er knikkerbanen, kan je zelf een puzzel maken en chipjes bakken. Het was erg leuk, maar bij veel onderdelen hadden ze één-op-één begeleiding nodig, en als je dan met drie kleuters op pad bent… Dan ben je een hoop heen en weer aan het rennen 😉 Thuis hebben ze ook nog even een uurtje gespeeld voordat hij weer helemaal vermoeid werd opgehaald. De volgende dag hoorde ik van zijn moeder dat hij het erg leuk had gehad, dus missie geslaagd.

Donderdag: Affiliate Blogger Sessions

Als ondernemer moet je jezelf blijven ontwikkelen. Vandaag stond helemaal in het teken van kennis. Daarvoor was er wel een heel unieke locatie uitgekozen, namelijk de Amsterdam Arena. Voor mij de eerste keer dat ik daar kwam. Nadat de kinderen op school waren moest ik dus snel door. Ik kwam maar net op tijd binnen om meteen door te lopen voor de openingssessie in de Arena zelf. Er ging een heel nieuwe wereld voor me open; die van de affiliate marketing. Ik volgde meerdere panelsessies, hoorde presentaties aan, sprak met bekenden en maakte nieuwe contacten en ging vol inspiratie naar huis. Nu alles rustig een plaatsje geven en kijken hoe ik dit meer kan inzetten.

Vrijdag: Open Podium & Weekendje weg

Op woensdag kreeg ik een mailtje of ik interesse had om dit weekend langs te komen. Erg last-minute, maar toevallig het enige weekend de komende twee maanden dat ik nog niets gepland heb staan. Gelukkig vinden de kinderen het ook heerlijk om er in het weekend tussenuit te gaan. Het was heel gezellig dat Marguerita met haar dochters ook mee kwamen. Zodra de kinderen op school zaten kon ik op pad voor de boodschappen, moest er ingepakt worden en de was uitgezocht en dook ik nog even een uurtje achter de laptop.

Rond twee uur kwamen mijn ouders en gingen ze mee naar school waar de muziekweek werd afgesloten met een open podium. Alle klassen hadden een liedje en of dansje ingestudeerd om te laten zien aan de ouders. Ze vonden het erg leuk om te zien dat oma en opa er ook waren. Dochterlief ging helemaal op in een sprookjesdans waarbij ze diverse sprookjesfiguren uitbeelden en zoonlief deed zijn best om een beetje mee te komen met ‘It’s raining men’ waarbij ze allemaal met een paraplu aan het dansen waren.

Daarna gingen we meteen door, om natuurlijk in de file te belanden die al vroeg op gang kwam. Natuurlijk moesten ze allebei toen ik stil stond plassen, en toen ik was gestopt langs de weg begon de oudste te spugen. Na drie uur kwamen we uiteindelijk aan en kon ik de sleutel ophalen bij de receptie. De kinderen zagen al de eerste speeltuintjes en wilden natuurlijk hun energie kwijt. Terwijl ik ging uitpakken en koken liepen zij van speeltuin naar speeltuin. Toen ze rond negen uur eindelijk op bed lagen, gelukkig is het weekend, kwam Marguerita ook met haar dochters. Nadat zij even waren geacclamatisseerd en op bed lagen kon de fles wijn open en hebben we gezellig de hele avond zitten kletsen. Er werd nog wel een poging gedaan om te werken, maar daar kwam niet echt veel van. Voor ons is het tenslotte ook weekend 😉

Zaterdag: De natuur in

Ondanks het laat gaan slapen waren ze al heel vroeg op, gelukkig vermaakten ze zich prima met een filmpje, wat Schleichdieren en tekenspullen die Marguerita had meegenomen en had ik krentenbollen meegenomen zodat ze alvast iets konden eten. Toen we zelf ook soort van wakker waren, gedoucht en aangekleed en de kinderen hadden aangekleed, gingen we met zijn allen aan tafel voor het ontbijt. Daarna wilden ze natuurlijk heel graag weer de speeltuintjes ontdekken en maakten wij ons klaar om op pad te gaan. De camping bevindt zich namelijk aan de voet van de Lemelerberg. Ook moest ik nog even naar de Zeeman die in Ommen zou zitten.

Met behulp van de tweede achterbank pastte alles in één auto en reden we eerst naar het stadscentrum. Daar kwam ik er achter dat ik verkeerd had gekeken en had gemist dat deze vestiging definitief is gesloten. Dat was wel even balen. Wel konden we even rondlopen over het marktplein en langs de oever van de Vecht.

Via een andere weg reden we vervolgens naar de Lemelerberg waarvan ik had gelezen dat er een speelbos zou zijn. Perfect dus om met kinderen heen te gaan. Nadat ze even hadden gespeeld gingen we in het theehuis wat drinken en bestelden we pannenkoeken of patat. Zoonlief was wat humeurig en wilde niet echt lopen, maar nu zat hij weer vol energie dus besloten we toch even naar het ravijn te lopen. Ook al is hij niet heel diep, een kloof is toch vrij uniek in Nederland. Aangezien het lopen nu beter ging maakten we de korte wandeling van 2,5 kilometer af met een rondje langs de heide terug naar de parkeerplaats. Al snel hadden ze een stok gevonden en ondertussen maakten we als volwaardige bloggers natuurlijk een hoop foto’s 😉

Terug op de camping hadden we verwacht dat de kinderen wel moe zouden zijn. Niets was minder waar, ze wilden weer heel graag spelen en we zagen ze de rest van de middag nauwelijks. Konden wij ondertussen hard aan de slag om de hottub op te stoken zodat er gebadderd kon worden. Toen het zonnetje doorbrak zag dat er meteen een stuk verleidelijker uit. Het was even doorstoken, maar met succes. Het water was misschien zelfs iets te warm geworden. Tussendoor gingen we aan de slag om zelf pizza’s te maken voor op de outdoor cooker en maakten de kinderen zelf met pizzadeeg ook iets lekkers. Nadat ze hadden gegeten konden ze hun badkleding aan en het bad in terwijl wij ook van onze pizza genoten. Na het badderen was het even douchen en naar bed, zodat ze de volgende dag wat meer uitgerust zouden zijn.

Zondag: Rondje Vechtdal

Ik weet niet wat ik had, maar ik kon gewoon niet wakker worden vandaag. De kinderen werkten ook al niet helemaal mee. Gelukkig was ik niet alleen dus kon ik even een stapje terug doen. We namen vervolgens met zijn allen plaats aan de ontbijttafel met gebakken eitjes, croissantjes en jus. Marguerita moest op tijd weer weg, dus nam ik de kinderen mee naar naar de overdekte speeltuin waar ze speelden en voor een potje schaak en om te spelen met een enorme parachute. Ideaal campingspeelgoed!

Ondertussen was het al bijna tijd om te gaan voor Marguerita, tijd dus voor een laatste drankje en het beloofde ijsje. Zelf reed ik nog een rondje in de omgeving, met onder andere een bezoekje aan de stuw. Nu was ik op zoek naar een andere maar geen idee waar die was. Brachten we een bezoekje aan het hertenkamp in Ommen en stopten we aan de voet van de Besthemerberg. Een berg waar we altijd heen gaan met de reunie omdat daar een uitkijktoren is en een bostheater. De kinderen begonnen ondertussen een beetje moe te worden, en toen waren er ook nog wat miezerdrupjes. Toch vonden ze het erg leuk om de uitkijktoren te beklimmen en over het paadje over de heide te lopen.

Daarna was het voor mij tijd om de laatste spullen in te pakken terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren. Ze hebben zelfs nog even een stukje geoefend met fietsen zonder opstappen bij de stoep. Daarna aten we nog wat en was het tijd om naar huis te rijden.

Rond half zes waren we thuis, ze hadden al de halve weg geslapen dus bleven even liggen op de bank. Papa had het eten al voorbereid. De lasagne moest alleen nog even in de oven en daarna was het weer tijd voor ze om op tijd naar bed te gaan. Maandag is het tenslotte weer een schooldag.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top