Dagboek; bijna zomer dus schoolreisje, verjaardagsvoorbereidingen en kamperen

Wat een heerlijke week was het afgelopen week weer, het zonnetje scheen en we hebben weer lekker veel tijd buiten doorgebracht en lekker veel vitamine D aangemaakt 😉 We hebben ook een aantal uitstapjes gemaakt; zo ging dochterlief op schoolreisje naar de natuurschool (en had ik wel als hulpmoeder meegewild), gingen we naar het museum en de uitreiking van de Scandinavische persprijs en sloten we het weekend af in het Tikibad van Duinrell na een weekendje ‘in het vakantiepark.

Maandag; relaxed begin van de week

Maandag begon lekker relaxed, beide kinderen moest ik wakker maken maar gelukkig waren we wel op tijd op school. Daar viel het de juf op dat ze wallen onder haar ogen had, wat ik zelf dus nog niet eens had gezien… Nu ligt ze ’s nachts ook flink te spoken voor ze in slaap valt en kan ze best wat meer slaap gebruiken. Daarna nog even boodschappen gedaan met zoonlief en de rest van de dag niets bijzonders. Ik had dinsdag dus al geen idee meer wat ik had gedaan, behalve een beetje werken. Gelukkig was manlief op tijd thuis dus kon hij koken en bracht hij de kinderen naar bed zodat ik verder kon. Als ik in een flow zit wil ik daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. Deze dag heb ik dan ook geen foto’s gemaakt.

Dinsdag; schoolreisje & IJsje

Vandaag was het tijd voor het schoolreisje. De afgelopen tijd hebben ze het er al uitgebreid op school over gehad en hebben we met brieven, mailtjes, Facebook herhaaldelijk te horen gekregen dat ze een kwartier eerder op school moesten zijn. Voor de zekerheid bracht oma zoonlief naar de peuterspeelzaal zodat ik haar ook kon uitzwaaien want natuurlijk liep dat toch uit.

Die middag scheen het zonnetje dus besloot ik met zoonlief een ijsje te gaan halen. En toen we langs de schoenenwinkel liepen meteen even te kijken voor sandalen. Had al een paar keer gekeken in andere winkels maar ze waren óf niet in zijn maat óf erg prijzig. Hier was het meteen raak. Hij had direct een voorkeur, gepast en konden door naar de kassa. Nu al een echte man dus 😉 Terwijl hij trots zijn schoenen stond te bewonderen in de spiegel bedacht ik me dat ik bezig was geweest met het betalen van rekeningen en de pinpas dus nog op de reader naast de laptop lag… Gelukkig had ik dat weekend verjaardagsgeld van mijn schoonouders gekregen en nog in mijn telefoon zitten dus kon ik gewoon betalen. Daarna een ijsje gehaald bij de Lelie #hetlekkersteijsvandelft. Waar zoonlief op basis van kleur bepaalt wat voor ijs hij wil 😉

Thuis heb ik de watertafel volgegoten met water zodat hij ook heerlijk kon spetteren terwijl ik nog even achter de laptop kroop om waar ik mee bezig was af te maken voordat we ook dochterlief moesten ophalen. Natuurlijk viel hij vlak daarvoor in slaap, hangend over de bank… Normaal doet hij geen middagdutje meer, maar ik merk dat met deze korte nachten hij toch iets tekort komt. Op Facebook zag ik dat ze eerder dan verwacht terug zouden zijn, dus eigenlijk nadat hij in slaap was gevallen toch maar in de auto gestapt. Daar kwam bericht dat ze in de file stonden en het toch rondom verwachtte tijdstip zou zijn en dat werd zelfs nog een kwartier later, dus hebben we daar gezellig met een stel moeders staan wachten. Ze kwam als één van de laatsten uit de bus, met vermoeide oogjes maar wel vol verhalen en een geschminkt gezicht. Het schoolreisje vond ze heel erg leuk.

Omdat ze allebei zo moe waren ben ik na thuiskomst iets na half vijf maar gaan koken en hebben we gegeten zodat ze konden douchen en voor zes uur al in bed lagen, en sliepen! Heerlijk!

Woensdag; studiedag, kapper & museum & Midzomernacht

Op woensdag had ik afgesproken om voor Kunstfanaatjes een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum Schiedam om daar een verslag van te doen. Dit museum was echter pas om elf uur open. Aangezien manlief vrij was bleef hij thuis met zoonlief en ging ik met dochterlief, die heel handig na het schoolreisje een studiedag had, om negen uur maar naar de kapper. Kunnen we er weer even tegenaan.

Thuis stond zoonlief te springen om nu met mama mee te gaan. Want hij wilde ook even mamatijd. Dus gingen we maar meteen op pad. Vanaf de parkeerplaats was het een stukje lopen door het historische centrum van Schiedam naar het museum. We bekeken hier de vaste collecties met onder andere werken van Karel Appel. Heel leuk was ook de kunstklas waar hij zelf aan de slag ging om kunst te maken. Wat onze favorieten waren lees je binnenkort in kidsproof Stedelijk Museum Schiedam op Kunstfanaatjes.

Thuis lag er een perspakket van Skechers op me te wachten met de nineuwe yoga foammatjes. Die zitten echt heerlijk! Ook zat er een pingpongspel in en handige beachtas.

Aangezien we vorig jaar met VisitDenmark op persreis zijn geweest naar Denemarken waren we uitgenodigd voor het Midzomerevent in Blijburg aan zee. Hier werd de persprijs Scandinavië (Denemarken, Noorwegen en Zweden) uitgereikt. Omdat ik in gesprek ben met Zweden was dit wel een goed moment om elkaar even live te zien en natuurlijk altijd gezellig om andere bloggers te spreken zoals Sharon en Saskia. De kinderen mochten mee en voor hen waren er diverse activiteiten zoals marsmallows roosteren, bloemenkransen maken en vissen. Ook hebben ze heerlijk met het zand gespeeld. Een fijne zonnige afsluiting dus van deze dag.

Donderdag; shoppen & werken

Ook vandaag was manlief vrij (dat is het voordeel van een onregelmatig rooster waarbij je in het weekend wel moet werken) dus bracht hij zoonlief naar de peuterspeelzaal terwijl ik dochterlief naar school bracht en doorreed naar het winkelcentrum om inkopen te doen voor het kinderfeestje. Dat is pas over twee weken, maar ik ben veels te bang dat ik iets vergeet en wil het maar gewoon in huis hebben 😉 Toch wel spannend zo’n eerste feestje. Ik ging meerdere winkels af en kwam met twee tassen vol servies, ballonnen en meer thuis zoals je in deze shoplog kon zien.

Daarna was het tijd om te gaan bloggen, zo kon ik even de shoplog uitwerken en had ik een spontaan idee voor een nieuwe rubriek over de leukste plekjes in Nederland waarvan vanavond het eerste deel online verschijnt. Daar gaat nog best wel wat tijd in zitten maar ik ben er erg blij mee.

’s Avonds maakten we zelf pizza’s van wraps. Niet alleen lekker maar ook leuk. Na het eten deed ik nog even snel de boodschappen, alvast voor het weekend. Achteraf was ik daar wel erg blij mee dat ik dat had gehad.

Vrijdag / Zondag; Duinrell; daar kikker je van op!

Vrijdagochtend werd ik enorm misselijk wakker, snipverkouden in combinatie met het gevoel om ieder moment te kunnen gaan spugen. Daarom liet ik onze kleuter overblijven op school, scheelde weer een keer op en neer en kon ik zoonlief ook gewoon naar bed brengen aangezien hij ook niet helemaal fit was. Toen hij op bed lag kroop ik er zelf ook weer even in. Toen hield ik het niet meer binnen, maar gelukkig luchtte dat wel op.

Zo in het voorjaar van april tot en met juni is het altijd erg druk met weekendjes weg. Heel vervelend natuurlijk 😉 Al gaat er na afloop veel tijd in zitten en heb ik daardoor een kleine achterstand. Alles moet natuurlijk nog voor het hoogseizoen. In februari waren we al in Duinrell om de nieuwe huisjes en uitbreiding van het Tikibad; Playa te bewonderen en nu mochten we hier een weekend overnachten. Hoog tijd dus om nog even snel inpakken. Manlief was ondertussen ook thuis van zijn werk, dus haalden we dochterlief op zodat we meteen door konden gaan. Helaas vergat ik eerst de vaderdagcadeautjes, en daarna mijn zwempak. Het nadeel van zo snel inpakken. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen 😉

Rond half vijf kwamen we aan en konden we meteen door naar onze duingalow. Dit jaar zijn er 41 nieuwe luxe huisjes gebouwd die wij mochten ‘testen’ dus daarover binnenkort meer 😉 Terwijl manlief de kinderen meenam naar een paar speeltuintjes op de camping ging ik koken.

Na het eten gingen we nog even zwemmen. Dat bleek stiekem nog best een pittige wandeling te zijn over de camping en om de bouwput heen. De nieuwe coneglijbaan was geopend die manlief natuurlijk heeft getest, maar het nieuwe (kinder)gedeelte Playa is nog even wachten. We konden wel tussen de schermen door kijken en zag er echt al heel gaaf uit! Vlak voordat we weggingen kwam er via een appgroepje een #thefloorislava binnen. Dat vroeg natuurlijk om een passende foto 😉

Manlief moest zaterdag namelijk gewoon werken en in het Tikibad ga ik echt niet alleen met twee kinderen zwemmen. Daar is het iets te groot voor. Het is voor hem een half uur naar het werk, in de tussentijd vermaakten wij ons prima in het park. Voor openingstijd mag je al lekker spelen in de speeltuin en toen de attracties open gingen stonden ze in de rij bij de treintjes. Ideaal als het nog zo rustig is.

We hebben ons urenlang vermaakt in dit park en daar patatjes gegeten. Rond vier uur waren we weer terug in het huisje waar de kinderen lekker buiten konden spelen in het zonnetje en daarna even bijkomen met een filmpje terwijl ik ging koken. Ik genoot hier echt van, want het is zo stil en je zit midden in het groen.

We hebben dan ook lekker buiten gegeten, terwijl we daar zaten kwam papa ook weer en hebben we nog een wandeling gemaakt naar een leuke speeltuin. Die manlief had gevonden terwijl hij op zoek was naar een pokestop…

Zondag was natuurlijk Vaderdag. Daarom hadden we zaterdag wat lekkere broodjes gehaald in de supermarkt. Natuurlijk hadden we ook de cadeautjes en knutsels van de kinderen mee. In het park waren er nog een aantal attracties zoals de bootjes, monorail en kikkerachtbaan waar ze in wilden maar dat onder één-op-één begeleiding moest dus die stonden voor vandaag op het programma. Maar wel nadat we de achtbanen en andere ‘heftige’ attracties hadden gedaan. Vaak staan daar lange rijen en laten we voor wat het is, nu was het nog rustig en konden we elkaar afwisselen.

Het was zo warm dat we ook lekker lang hebben gezwommen, eerst twee uur in het binnenzwembad waar het nu een stuk rustiger was in vergelijking tot vrijdagavond en daarna nog lekker in het buitenzwembad. Daar waren we niet de enige, maar het peuterbad was wel heerlijk.

Nu was het idee om te gaan eten in het Italiaanse buffetrestaurant Toscane, maar die bleek helaas gesloten. Ik had me daar al wel de rest van het weekend op verheugd dus werd het tijd voor een plan B. Met dank aan het appgroepje kreeg ik de tip Eten&Zo in Zoetermeer. Daar zouden goede verhalen de ronde over gaan. Natuurlijk vielen de kinderen in de auto in slaap. Eigenlijk hadden we dus naar huis moeten gaan, zeker na zo’n weekend. Maar ja, het is Vaderdag en we hadden nu al gereserveerd en vind een no-show niet zo netjes. Uiteindelijk toch bijna 2,5 uur gezeten en lagen de kinderen na een supersnelle douche om half negen in hun bed.

Voor volgende week staat er een heerlijk rustig weekje op het programma. Maar goed ook, even bijkomen en genieten van de laatste schoolweken. Zeker met die hittegolf die eraan zit te komen.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Wat een heerlijke week hebben jullie gehad. Dat van de pinpas zou mij ook zo kunnen overkomen haha. Ik ben wel heel benieuwd naar de slippers van sketchers. Mijn dochter loopt heerlijk op de schoenen en ik zit er aan te denken om ook sandalen enof slippers aan te schaffen

  • Wat een heerlijk week heb jij gehad! Wij gaan ook elk jaar een keer kamperen in Duinrell, mogen in september weer..
    Fijne nieuwe week!

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.