Vandaag is het Cyber Monday: de Nederlandse variant op Black Friday afgelopen vrijdag. De dag dat iedereen nog ‘even’ snel achter de computer duikt om de laatste Sinterklaasinkopen te doen. Bij iedereen is nu ook het salaris overgemaakt, dus kan er naar hartelust geshopt worden. Dit levert maar liefst een stijging op van 119% op de omzet! De perfecte dag ook om te zoeken naar de laatste aanbiedingen. Mocht jij vandaag ook nog achter de computer duiken voor de laatste aankopen, maar geen idee hebben wat je moet kopen en om die reden het nog even hebt uitgesteld? Vandaag deel ik met jullie het populairste speelgoed van 2015, met direct een aantal populaire / nieuwe producten zodat je niet langer hoeft te zoeken.. Dan weet je ook een beetje wat de vriendjes / vriendinnetjes van je kind krijgen en het gesprek van de dag zal zijn.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2019

1. Lego

Het populairste speelgoed is en blijft Lego. Vanaf een jaar of vier begint dit te komen en zelfs op latere leeftijd kunnen kinderen hier veel plezier aan beleven. Het mooie is dat er zoveel diversiteit is. Of je nu voor de Lego City-lijn gaat, de Lego Friends-wereld voor meisjes of het wat meer stoerdere Lego Technic voor de jongens. Een echte aanrader is ook de starterspack van het nieuwe Lego Dimensions om te gamen. Onze dochter heeft de Lego Adventskalender gekregen en mag tot kerst iedere dag iets uitpakken.

2. Playmobil

Playmobil is speelgoed dat we hier (nog) niet in huis hebben. Toen ik zelf kind was mocht ik kiezen: Lego of Playmobil. Voor onze dochter is er echter nu een eerste bouwdoos onderweg. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze hier op gaat reageren, want heb er zelf alleen incidenteel bij een vriendinnetje mee gespeeld. Bij Playmobil is er ook heel veel variatie en uitbreiding mogelijk.

3. Marklin

Dit moest ik eerst even opzoeken. Ik moet namelijk bekennen dat ik dit merk nog niet kende. Tot grote verbazing van manlief die meteen wist dat dit een bekend merk is voor modelspoortreinen. Van starterspakketten tot uitbreidingsets en losse onderdelen. Genoeg om een mooie verzameling op te bouwen.

4. Duplo

Niet alleen Lego, maar ook Duplo is zeer populair dit jaar als Sinterklaascadeau. Wederom speelgoed waarmee je alle kanten op kan: van een klein setje met één figuur, voor je neefje of nichtje, tot kleine sets met treinen en enorme pakketten met woonhuizen, boerderijen of treinbanen. Voor kinderen vanaf 1,5 jaar is dit geschikt tot en met ongeveer 4 jaar. Met een bouwplaats kan je nog net wat meer.

5. Paw Patrol

Gezakt van de eerste plaats naar de vijfde, is de populaire serie Paw Patrol. Zelf kijken we niet zo vaak naar deze serie, maar de enorme vrachtwagen is hier met open armen ontvangen. En ik begrijp helemaal waarom: deze hondjes die de held spelen, zijn natuurlijk niet alleen lief en schattig, maar ook superstoer. Naast de speelfiguren is er een enorme merchandise rondom deze productie opgezet.

6. Poppenwagen

Super leuk voor de meisjes, en misschien ook een enkele jongen, zijn de poppenwagens. Dit is speelgoed voor alle leeftijden en blijft altijd leuk. Of het nu een eenvoudige buggy is, of een volledige kinderwagenset met alles erop en eraan. Zelfs in minivarianten van de wandelwagen waar een kleinere broer of zus inligt.

7. Keukentje

In vrijwel ieder huishouden, vanaf de eerste of tweede verjaardag is er een keukentje te vinden. De feestdagen zijn ook een zeer geschikt moment om deze aanwinst voor in de woonkamer te geven. Mocht je al een keukentje hebben, dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar een nieuw serviesje, of wat etenswaar.

8. Poppenhuis

Naast de poppenwagens zijn ook de poppenhuizen zeer populair om te geven. Natuurlijk is het heel erg leuk om je eigen diy-poppenhuis te maken, maar daar ben je nu een beetje te laat voor. Maar goed dat de Sint ook zijn inkopen online kan doen.

9. Cars

Frozen staat misschien niet meer in de top-10, maar Cars blijft zijn populariteit behouden. Ook hier vind je enorm veel merchandise van en kun je alle kanten op. Om het zo goedkoop of duur te maken als je wilt.

10. Barbie

De laatste in deze top-10 is Barbie. Al vele jaren een echte klassieker die zeker niet mag ontbreken. Een nieuwe pop, camper of kleding voor eindeloos speelplezier is natuurlijk altijd welkom. Hoeveel uren ik hier wel niet mee gespeeld heb, al dan niet samen met mijn zus. Zo af en toe pakt dochter al één van mijn oude barbies erbij om mee te spelen. Vooral het aan- en uitkleden vindt ze geweldig.

Ben jij al klaar met de inkopen?