De Costa Daurada, in Nederland ook wel bekend als de Costa Dorada, betekent de ‘gouden kust’. De stranden van onder andere Fuerteventura en Salou (niet alleen leuk voor pubers ook voor kindvriendelijke vakanties met onder andere één van de grootste pretparken van Europa Port Avontura) zijn algemeen bekend. Of voor een meer culturele stedentrip gaan mensen richting Barcelona. Deze regio in Catalonië heeft, onder andere landinwaarts, echter veel meer te bieden! Graag neem ik je mee naar deze schitterende regio waar ondanks dat het zonnetje schijnt het toch heerlijk aangenaam vertoeven is met een fijn zeebriesje en het richting de bergen helemaal aangenaam is. Een regio die ideaal is voor dagjes uit of bijvoorbeeld een rondreis te combineren met een paar dagen strand! Wij vlogen hierheen vanaf een regenachtig Eindhoven airport met Ryanair en stapten twee uur later uit in het zonovergoten Reus airport vlakbij Tarragona.

Tarragona

Ooit in de Romeinse tijd was Tarraco de hoofdstad van de toenmalige provincie Hispania Tarraconensis die zich uitstrekte van Barcelona tot aan de Pyreneeën en het noordelijkste deel in Portugal en daarom een stad met een rijke geschiedenis. Als je hier rondwandelt kan je daar dan ook niet om heen. Op sommige plekken zijn er huizen overheen gebouwd maar op verschillende plaatsen vind je nog de sporen terug uit deze tijd. Daarom ook dat deze opgenomen zijn op de lijst van Unesco heritage.

Tip: Vlakbij de kathedraal vind je restaurant AQ. Een soort Spaans Japans fusionrestaurant waar onder andere een green egg staat en er tafeltjes direct aan de keuken staan zodat je kan zien hoe ze hier aan het werk zijn. Ze serveren hier diverse lekke