Toen mijn oudste één werd liep ze al rondjes langs de tafel. Mijn jongste liep met dertien maanden al helemaal los. Ikzelf was ook een heel vlotte loper, dus je begrijpt van wie ze het hebben. Dit zijn uitspraken, die ik nog nooit heb gedaan en ook nooit zal kunnen zeggen. Mijn dochters vinden het namelijk prima om niet op hun eigen twee benen door het leven te gaan. Met kruipen kom je ook een heel eind, dus waarom zou je?

Lees ook: Review: Interactieve Tafelvoetbalspel (ook voor buiten)

Oké, ik geef toe dat de dreumes naar verwachting wel sneller stappen zal maken dan haar oudere zus deed, maar dat is ook niet echt moeilijk. Zij liep immers pas twee weken voor haar tweede verjaardag voor het eerst los. Daarna heeft ze nooit meer gekropen, dus dat scheelde wel weer. De dreumes proberen we zo veel mogelijk te stimuleren om eens mobieler te worden, maar zolang haar zus nog alles aangeeft vindt zij het wel prima op haar billen.

Om de dames toch aan te moedigen verticaal te gaan hadden we een loopkar in huis gehaald. Het was zo’n mooie houten blokkenkar. De blokken waren een groot succes, de kar zelf niet. Elke keer als ze probeerden te staan kieperden de wagen om door het gewicht dat op de duwstang kwam. Om de één of andere reden was de loopwagen niet daarop gebouwd,  wat ik erg vreemd vind aangezien het een hulpmiddel bij het lopen moest zijn.

Toen de dreumes werd geboren was mijn andere dochter 20 maanden. Mijn ouders kochten voor haar een prachtige roze poppenwagen en ze hoopten dat ze dan net als mama achter de kinderwagen zou gaan lopen. Het was echt een heel mooie poppenwagen, maar ook deze kieperde de hele tijd om door het gewicht van de peuter. Om dit tegen te gaan deed manlief een kussensloop gevuld met stenen in de wagen. Zo bleef het wel stabiel, maar het zou niet nodig moeten zijn.

Clementoni baby walker - Mamaliefde.nl

Je kunt je dus voorstellen dat, als het om loopwagens gaat, ik nogal sceptisch ben. Clementoni durfde met haar twee-in-één-babywalker de uitdaging met mij wel aan te gaan.  Uiteraard maakte dit mij erg nieuwsgierig. Zo gezegd zo gedaan, ik ontving hun product en ging ermee aan de slag.

De babywalker bestaat uit twee poten, het lichaam en een paar losse blokken. De twee poten steek je heel simpel achter in het lichaam. Omdat ze ook weer gemakkelijk eruit te halen zijn is het gemakkelijk mee te nemen als je op stap gaat. Ik was even bang dat ze tijdens gebruik eruit zouden vallen, maar dat viel gelukkig mee. Vervolgens heb ik even wat gewicht op de handvatten gezet om te ontdekken of ook deze loopwagen kieperen zou. Clementoni is wat dat betreft glansrijk door de test gekomen! Vervolgens heb ik de dreumes erachter gepland om te zien of ze wilde gaan lopen. Helaas vond ze de activity center van de loopwagen leuker dan de mogelijkheid van het zelf erachter lopen. Geruime tijd was ze bezig met de knopjes, geluidjes en met name ook de blokjes. Haar desinteresse voor het lopen reken ik Clementoni maar niet aan. Wel krijgen ze een punt voor de extra’s die hun loopwagen biedt naast het wandelen an sich.

Dus ja, de twee-in-één-babywalker van Clementoni is een uitstekende wagen om de eerste stapjes mee te zetten. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is een kind dat ook lopen wil.

Winactie

Clementoni babywalker - Mamaliefde.nl

Wil jij ook graag een babywalker winnen? Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat met wie je graag zou willen gaan. De winnaars ontvangen aan het eind van de week een mailtje.

miriam

Blogger at Meer van Mir
Ik ben moeder van 3 prachtdochters en werk 4 dagen per week als juriste. Het gezin is voor mij de grootste rijkdom. Het leven is een stuk interessanter sinds de Muppets er zijn