Chocola is echt wel een blijmaker te noemen. Wit, puur, met nootjes of gewoon melkchocolade; er is voor ieder wat wils, zoveel verschillende soorten smaken. Kinderen zijn ook vaak dol op deze snoepsoort. Dus zet een doosje chocolade op tafel en je weet dat iedereen blij zal zijn. Als ik iets lekkers wil bakken voor bij de koffie of thee smelt ik ook vaak een tablet pure chocola en dan rennen ze hier naar de keuken om als eerste de pollepel te kunnen bemachtigen. Gesmolten chocolade smaakt ook inderdaad net zo lekker en je kunt er ook zoveel kanten mee op, in figuurtjes gieten en weer hard laten worden en daar een cake mee versieren of je eigen bonbons maken, of stukjes fruit indopen. En je kunt er ook een fondue mee maken. Lekker als toetje of bij een (kinder)feestje bijvoorbeeld. Hier heb ik een aantal suggesties om een lekkere chocoladefondue op tafel te zetten:

Recept chocoladefondue

Recept chocoladefondue

Voor een chocoladefondue heb je chocolade en slagroom nodig. De chocolade breek je in kleine stukjes en smelt je in de magnetron of au bain marie in een pan. Als je de chocolade in de magnetron smelt kan je dit het beste op een laag wattage doen en dan na iedere 30 seconden even roeren om te voorkomen dat het gaat verbranden. Je kan het dan makkelijker nog 30 seconden langer doen. Zodra de chocolade is gesmolten schep je de slagroom erdoorheen totdat het de juiste consistentie heeft gekregen. Niet te vloeibaar, maar ook niet te dik.

Voor een extra effect kan je er een smaakje aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan een scheutje likeur, wat geperste sinaasappelsap of rasp, kardemom, zeezout en karamel of chilipepertjes voor wat extra spice.

Recept witte chocoladefondue

Mijn lievelingschocola is toch wel witte chocolade! En gelukkig kun je ook hier lekker een prikkertje in doen. Leuk om bijvoorbeeld verschillende schaaltjes chocola te serveren zodat de tafel gasten kunnen kiezen. Iedereen heeft toch weer zijn eigen favoriet, toch?

Melkvrije chocoladefondue met pindakaas

Niet alleen als je een allergie hebt, maar ook voor pindakaasliefhebbers is dit een heerlijke combinatie, chocola met pindakaas. Hier zou ik kiezen voor wat minder zware prikgerechtjes, want deze combi valt al snel zwaar op de maag.

Het recept vind je hier.

Kinderchocoladefondue

Het mooie van een fondue is dat je samen deelt, met een groepje zit je knus rond eenzelfde pannetje en klets je terwijl je wacht tot jouw prikkertje klaar is. Als je een klein groepje hebt is het dus ook extra fijn om gezellig dicht bij elkaar te zitten. Dan is deze manier van serveren natuurlijk extra leuk. Zo’n lekkere retro plastic serveerschaal met vakjes leent zich hier uitstekend voor. In het midden de chocolade en daaromheen verdeeld over de vakken wat lekkers om te dopen. Bij de Chocoladefondue kun je snoepen van gezonde fruitjes, koekjes en spekjes, die je gaat dopen in gesmolten chocolade.

Een muffin tray

Niet iedereen heeft nog zo’n mooie retroschaal in huis liggen, maar dan heb je misschien wel een bakplaat om muffins te bakken? Ook dit kun je prima gebruiken om de fondue in te serveren.

Meer informatie vind je hier.

Dippen in de chocoladefondue

Soesjes

Wat gebruik je dan op je prikker? Deze soesjes bijvoorbeeld. Kleine, zachte, romige slagroomsoesjes zijn ideaal om te dopen in de chocola en daarna nog eventueel door de spikkeltjes te halen. Even geduld tot alles weer hard is geworden en smullen maar.

Marshmallows

Marshmallows zijn niet alleen leuk (en lekker) na een barbecue om te roosteren, maar ook bij de fondue zijn ze lekker op de prikker. En op de site van funcakes kun je zelfs zien hoe je je eigen marshmallows kunt maken! Want tja uit eigen ervaring weet ik dat je ook wel eens kan misgrijpen in de winkel als je een zak wil kopen voor thuis.

Aardbeien

Fruit en c