Mama heeft in de loop der tijd het reisvirus ontwikkeld; ik vind het heerlijk om op pad te gaan. Of het nu een dagje uit is, een weekendje weg of nog langer. Bestemming maakt mij ook niet veel uit; van rustig relaxen tot lekker reizen en wat zien / doen. Gelukkig heeft mijn dochter die genen van mij meegekregen, net zoals zoonlief trouwens. Ze gaan er allebei graag op uit, dan zwaaien ze met hun handje en lopen ze naar buiten, of kruipen onder / achter de tafel of zelfs op de trap. Op zoek naar nieuwe gebieden om te ontdekken. Daar hoort natuurlijk wel een passende uitrusting bij.

Lees ook: Kamperen met kinderen; 13 tips en handige hacks zoals wat je moet meenemen
Lees ook: Camping spelletjes en ideeën voor kinderen en volwassenen binnen en buiten

The Cuties and Pals

Kinderen vinden dieren natuurlijk helemaal geweldig, ik kan niet vaak genoeg met ze naar de kinderboerderij.  Toen ik van Bagageonline iets mocht uitzoeken was het even twijfelen. Ze hebben namelijk ook enorm gave rugzakken. Gelukkig hakte dochterlief de knoop door. Van het merk The Cuties and Pals hebben ze namelijk hele gave trolley’s en rugzakken. Dit zijn zeker lieve vriendjes. Je kan kiezen uit panda’s, apen, pinguïns, dino’s en lieveheersbeestjes. Momenteel is dochterlief helemaal in de ban van bijen en spinnen (waar ook vliegjes onder worden verstaan). De bijenversie had haar voorkeur. Een paar dagen later werd de doos bezorgd. In de doos zat de trolley en daarin zat ook nog eens de rugzak. Dubbel pret dus, daar was ze erg blij mee. De koffers moesten het liefst gelijk open. Over het plastic zat echter een plastic beschermlaagje dat er eerst vanaf gehaald moest worden. De rest van de dag, of eigenlijk meer week heeft ze heerlijk gespeeld met deze set en is ze talloze malen op reis geweest.

Lees ook: Eenpansgerechten; simpele recepten lekker, gezond en snel klaar ook geschikt voor op de camping

Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga kamperen en neem mee - Review the cuties and pals - bagageonline - Mamaliefde

Afgelopen weekend was het dan ook daadwerkelijk zo ver dat we op pad gingen om te kamperen bij de boer. Deze set ging natuurlijk mee! In de rugzak had ik wat speelgoed gepakt, bewust niet teveel omdat er in de natuur al genoeg vermaak is. Mee gingen; een kartonnen boekje met dieren op de boerderij, de Anna pop waar zoonlief de laatste tijd helemaal gek van is, een kralenketting, nerf waterpistool en natuurlijk zandspeelgoed.

Ik ga kamperen en neem mee - Review the cuties and pals - bagageonline - Mamaliefde

In de koffer was er enorm veel ruimte. In het vakje dat je met de rits kan afsluiten paste zonder problemen de kleding van de kinderen. Voor beide kinderen een verzameling aan rompertjes, die had ik vorige week te weinig meegenomen. Vier setjes van rokje / shirtje en jurkjes voor onze dochter, twee setjes shirtjes / korte broekjes voor zoonlief, lange broeken voor beide kinderen in verband met de muggen, slaapzak voor zoonlief, wasbare zwemluiers, uv-suits en voor de zekerheid twee vesten voor het geval het ‘s-avonds zou afkoelen. In het grote vak zat mijn kleding. Een lange broek, korte broek, twee shirtjes, zomerjurkje, zwempak en ondergoed. Een dik vest met lange mouwen was ik voor mezelf vergeten… En natuurlijk drie hydrofiele doeken voor je weet maar nooit.

Ik ga kamperen en neem mee - Review the cuties and pals - bagageonline - Mamaliefde

Verder hadden we, ondanks dat we geen tenten, slaapzakken en bedjes hoefden mee te nemen toch een vrij volle auto. Want als er ruimte over is kan dit en dat natuurlijk ook nog wel mee… Er gingen namelijk twee logeertentjes mee voor de kinderen, een kinderstoel, driewieler, potje, aquaplay, krat met boodschappen, tas met handdoeken, tas met kleding van papa, de Kobb met blokken die we niet hebben gebruikt en een tasje met ‘belangrijke spullen’.

Nemen jullie ook altijd zoveel mee als je een weekendje weg gaat?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'