Als je iedere avond moet koken ben je soms weleens door je inspiratie heen en weet je niet meer wat je wilt gaan koken. Zeker straks als het wat warmer wordt heb je niet altijd zin om (lang) in de keuken te staan. Dan kun je er natuurlijk een P-dag (pannenkoeken, pasta, pizza) van maken. Zo had ik onlangs bedacht dat het gewoon lekker makkelijk pasta rode saus zou worden. Tot ik in de supermarkt rondliep om wat zuivelproducten te halen en een moeder haar zoon hoorde vragen of hij zin had in ‘kipsaté met kroepoek’. Nu had zoonlief daar geen zin in, maar wist ook niet wat dan wel. Dus werd het dat. Ik vond dat ook wel een lekker idee en vooral makkelijk dus haalde kip, een witte kool, een blikje ananas en een zakje kroepoek. Rijst en saté hadden we nog in huis. Bij de kassa stond ze achter me en zag ik dat ze van die kant-en-klare bakjes kipsaté en twee zakken kroepoek op de band legde.

Lees ook: Recepten voor lekkere makkelijke pastasalades

Vooroordeel

Ik werd me er bewust van dat ik al snel een mening klaar had staan. Dat kon je toch geen volwaardige maaltijd noemen? Toen ik naar huis liep bedacht ik me echter dat ze het zoontje al een paar keer had gecorrigeerd, er was net een lang vrij weekend geweest en echt buitenspeelweer was het niet. Misschien zat ze er wel gewoon doorheen en wilde zich er makkelijk van afmaken.

Wat wij zelf doen

Dan kun je natuurlijk eten bestellen maar dat kost dan weer aardig wat geld en als je een beetje pech hebt moet je erg lang wachten. Als ik nog een beetje puf heb wordt het lekker makkelijk pasta met vlees en groenten of een rijstgerecht. Zit ik met een deadline of ben ik de tijd vergeten dan halen we zelf vaak kant-en-klaar pizza’s bij de supermarkt om de hoek. Vaak een margerithapizza met tomaat en kaas die we dan zelf verder beleggen en afbakken. Heel soms laat ik de man koken en hoop ik dat hij er niet zo’n zooitje van maakt dat je vervolgens de keuken kan schoonmaken en het alleen maar meer werk oplevert.

Wat andere moeders voorschotelen

Ik was erg nieuwsgierig naar wat de gewoonten waren van andere moeders op dit soort dagen. Wat zetten zij hun kroost dan voor? Misschien haal ik daar zelf ook nog wel ideeën uit.

Mandy gaat voor de ‘Pizzaaaaa. Die kan je ongezond / gezond maken als je zelf wilt.’ Of ze eten friet rond 18.00u en zetten rond 16.00u komkommer en tomaat op tafel voor de kids. Soep met stokbrood en een salade doet het ook altijd wel goed of een pastasalade op warme dagen. Dat maakt ze dan een dag eerder of is niet heel veel kookwerk.

Lees ook: De 12 lekkerste en beste soep recepten; Verschillende soorten van snel en makkelijk licht voorgerecht tot gezonde maaltijdsoep 

Saskia gaat ook voor de pizza, een kant-en-klare bodem die ze zelf beleggen. Andere alternatieven zijn tosti of knakworstjes op een broodje, ze laat manlief pannenkoeken bakken of eten bezorgen.

Elisabeth houdt het simpel op pannenkoeken ;-)

Ellen doet een ‘ping’ uit de vriezer, patat of soep uit een zak / blikje.

Nicole bakt verse frietjes uit de airfryer of maakt wraps met kipfilet en zalm.

Marijke gaat voor soep, tosti’s, saté op brood of wat te halen. En dan de volgende dag weer gezond.

Karin gaat voor de kant-en-klaar maaltijd uit de vriezer of ze zet diverse hapjes zoals stokbrood, kaasjes, tomaatjes, komkommer, kant-en-klare soep en olijven op tafel.

Melissa had toevallig net gefietst en had het zichzelf makkelijk gemaakt met kibbeling. Eén keer in de twee weken bakt ze ook wel frietjes, maar dan wel in de airfryer. Ook eten haar kinderen iedere dag een bak met komkommers, paprika, olijfjes en tomaatjes. Dan maakt ze er geen probleem van als ze hun eten niet opeten of niet lekker vinden omdat ze hun groenten (die ze ook nog eens lekker vinden) al op hebben. Een gewoonte die een paar andere moeders ook deelden en mij ook wel aanspreekt.

Joyce houdt het op friet met snacks.

De kinderen van Maya zijn gek op tortellini dat supersnel klaar is of een broodje vissticks.

Bij Madelon zie ik altijd zeer uitgebreide maaltijden voorbij komen, makkelijk eten bij haar zijn kipdrums met rijst en salade of linzensoep met pogaca (uit de vriezer).

Nu ben ik wel nieuwsgierig naar wat jullie eten als je geen zin hebt om te koken?

Latest posts by Linda (see all)