Skip to Content

Beste kindvriendelijke vakantiepark Nederland voor kindervakantie

Beste kindvriendelijke vakantiepark Nederland voor kindervakantie

Op zoek naar een kindervakantie Nederland? Vaak is een kindvriendelijk vakantiepark dan de ideale gelegenheid. Nederland heeft maar liefst 300 bungalow- en vakantieparken, voor iedereen wat dus. Het voordeel hiervan is dat je niet uren lang in de auto te zitten voor je er bent,  je hebt je eigen accommodatie en dus alle vrijheid om te gaan en staan en de meeste parken zijn voorzien van top faciliteiten.

Van subtropische zwembaden en indoor-speelparadijzen tot supermarkten en een animatie team om de kinderen te vermaken. Of liever midden in de natuur voor de nodige rust en ontspanning. Zo genieten zij, en als zij genieten ook jezelf! Of je nu op zoek bent naar een bungalowpark in Limburg of een waddeneiland, aan de kust of op de Veluwe. Daarnaast is het ook nog eens heel erg fijn dat bungalows over het algemeen goed betaalbaar zijn ook voor een klein budget.

Kindvriendelijke vakantieparken Drenthe

Vakantiepark Westerbergen – Echten

Geniet van de natuur en rust in Drenthe op vakantiepark Westerbergen. De camping ligt dichtbij het Nationaal Park Dwingelderveld en op loopafstand van Boswachterij Ruinen. Het vakantiepark bestaat uit twee delen en heeft ruim vijfhonderd staanplaatsen. Aan één kant van de openbare weg liggen de 136 te huren bosbungalows en alle centrale voorzieningen. Dankzij de vele bomen zijn de plekken beschut en groen. Aan de andere kant van de weg liggen de kampeerplaatsen op een vlak grasveld.

Kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Er is een indoor-speelparadijs, een overdekt zwembad en waterspeeltuin. Er is ook een kleuterbad voor de allerkleinsten. Is dat niet spannend genoeg? Lasergamen, handboogschieten, paintballen, bosklootschieten en discogolfen; tijdens de schoolvakanties staat het animatieprogramma vol spannende activiteiten. Er is ook een speciaal programma voor tieners.

Geen zin om te koken? Neem plaats in het familierestaurant op de camping. Bij mooi weer is het terras open. Op koude dagen kun je bij de open haard eten. Het restaurant grenst aan het overdekte speelparadijs, dus de kinderen kunnen na het eten lekker spelen terwijl jullie natafelen.

Meer informatie vind je hier.

Landal Het Land van Bartje met ponyranch – Ees

Kinderen komen tijd te kort, zoveel sport- en speelmogelijkheden heeft Het Land van Bartje. Zo is er ‘De Bartje’s Boerderij’, een overdekte speelvoorziening met een Bollo Club, twee buitenspeeltuinen, airtrampolines en een water speelplek. Maar de absolute top voorziening is de ponyranch. Hier kunnen kinderen rijden en de pony’s knuffelen en voeren.

Zwemmen kan in het binnenzwembad, wat bij mooi weer, wordt omgetoverd tot een buitenzwembad. Er zijn op dit park 400 bungalows, die verspreid liggen in het groen. Ook in de omgeving is veel te doen. Bezoek Orvelte, het Boomkroonpark en het Hunebedcentrum.

Lees ook: Landal Land van Bartje review

Meer informatie vind je hier.

Luxe vakantiepark Hof van Saksen Resort – Nooitgedacht

Een van de best beoordeelde en luxeuze vakantieparken is Hof van Saksen in het plaatsje Nooitgedacht in Drenthe. Door zowel de bezoekers als jury, daarom ook in het bezit van de Gouden Zoover award 2018. Hof van Saksen is een stijlvol en exclusief resort en is onderscheidend in persoonlijke aandacht.

De Saksische boerderijen, met veel ruimte rondom passen in het Drentse landschap. Hof van Saksen is het meest bijzondere resort in Europa voor de hele familie met een uitgebreid en kwalitatief culinair aanbod, een groot aantal voorzieningen en een luxe Spa & Wellness.

Voor kinderen is er veel te beleven in de unieke Kinder Academies, Indoorspeelparadijs Harrewar (1000m 2 ) en in de Bounz Arena®. De Waterwereld beschikt over een groot wedstrijdbad, whirlpools, designzwembad met peuterbad, een 107 meter lange wildwaterbaan en drie sensationele glijbanen waarvan een de langste van Europa. Hof van Saksen is niet voor niets twee keer uitgeroepen in 2016 en 2015 tot winnaar van het Kids Zwemparadijs. Buiten kan men genieten van het recreatiemeer met zandstrand en diverse speeltuinen.

Lees ook: Hof van Saksen review

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Friesland

Roompot Ameland

Een vrij nieuwe keten die nu al drie parken heeft in Nederland vlakbij de kust. We zaten op nog geen km afstand van het Hollumerstrand onder de vuurtoren. De accommodaties zijn trendy en zeer luxe ingericht met oog voor duurzaamheid, zo wordt er samengewerkt met Return to Sender.

Op het park is een brasserie aanwezig met take away of terras met uitzicht op de speeltuin voor de kinderen. Ook is er een kleine supermarkt, kan je er fietsen huren en is er een animatieprogramma met echt leuke activiteiten zoals een silent disco tijdens het voorlezen en een zeepkarrenrace.

Over het terrein vind je ook diverse natuurlijke speelelementen, slootjes en een hindernisbaan. Een prima uitvalsbasis om overdag het eiland te ontdekken en ’s avonds op de veranda onder het licht van de vuurtoren tot rust te komen.

Lees ook: Roompot Ameland review

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Gelderland

Landal Heideheuvel – Beekbergen

Centraal op de Veluwe word je in dit ruim opgezette familiepark elke ochtend verwelkomd door rondhuppelende konijnen. Of je nu van actie of rust houdt, je vindt het hier beide. Fiets en wandel samen door de prachtige natuur, vergezel de boswachter op een excursie, neem een duik in het zwembad en laat de kids je uitdagen tijdens een potje bowlen.

Ga samen op avontuur, ontdek de dierenweide en doe mee met de vele activiteiten. Het Fun & Entertainmentteam bezorgt de kids een onvergetelijke vakantie en ontzorgt jou in het bedenken van bezigheden voor de kleintjes als je het even niet meer weet.

Lees ook: Landal Heideheuvel review

Meer informatie vind je hier.

Marveld Recreatie – Groenlo

Marveld Recreatie in de Gelderse Achterhoek is een dorp op zich. Dit veelzijdige vakantiepark bestaat uit een hotel, bungalowpark, camping en heeft alle faciliteiten en voorzieningen in huis voor een geslaagde (gezins)vakantie. Spetteren in het subtropische zwembad, ontspannen in de wellness, een potje bowlen of tennissen, leren duiken, een hengel uitwerpen in de vijver, klimmen, voetballen in de Marveld Arena, schaatsen op de kunstijsbaan, chillen in de soos, discofeesten.

Marveld Recreatie biedt het hele jaar door vermaak voor jong en oud. Op Marveld Recreatie kun je ook kiezen voor luxe en comfortabele huuraccommodaties van 2 tot 8 personen. Van villa’s aan het water tot Achterhoekse chalets en van traditionele hooibergen tot vrijstaande bungalows: bijna elk formaat en elk type huuraccommodatie is beschikbaar.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Marveld recreatie review

Landal Rabbit Hill – Uddel

Ook Landal Rabbit Hill ligt midden op de Veluwe, je hoeft de deuren maar open te zetten en je ziet de eekhoorntjes voorbij lopen. Naast de receptie ligt de ‘rabbit hill’ (konijnenheuvel) waar dit park naar vernoemd is. Bij de ontvangst staat het animatieteam klaar om cakejes te versieren.

Er zijn diverse soorten accommodaties waaronder de kinderbungalows, maar ook safaritenten. Overdag worden er veel activiteiten georganiseerd door het entertainment team en is Bollo natuurlijk ook van de partij in de Bollo Club, er is een indoor speeltuin en een overdekt zwembad met glijbaan en bubbelbad. In de zomer is er een buitenzwembad. Liever kamperen; er zijn ook campingplaatsen beschikbaar.

Lees ook: Landal Rabbit Hill review

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Limburg

Klein Vink – Arcen

Klein Vink heeft een prachtige ligging in het uitgestrekte Nationaal Park De Maasduinen, vlakbij de Duitse grens. Résidence Klein Vink is een luxueuze uitbreiding op het reeds bestaande vakantiepark Klein Vink. Je vindt hier diverse bungalows en luxe villa’s. Alle accommodaties beschikken over gratis wifi.

Op het park zijn er ook fijne faciliteiten, voor kinderen en volwassenen! Zo krijg je iedere dag 2,5 uur gratis toegang tot het kuuroord Thermaalbad Arcen dat zich op het terrein bevindt. Ook heeft het park een zwembad en een animatie programma met Koos Kids Club voor kinderen. Er zijn diverse horeca-gelegenheden zodat je niet zelf hoeft te koken. In de omgeving kan je lekker wandelen, fietsen of kanoën en vindt je leuke dorpen en steden zoals Venlo en Arcen.

Dit park is tevens een goede uitvalsbasis voor de in de buurt liggende speel- en attractieparken Klein Zwitserland en Toverland.

Meer informatie vind je hier.

Center Parcs Het Heijderbos met subtropisch zwembad – Heijen

Jungle-activiteiten, uitwaaien in het rustgevende Nationaal Park De Maasduinen en ontsnappen uit de Escape Room zijn voorbeelden van ingrediënten die een verblijf in dit avontuurlijke familiepark tot een onvergetelijke ervaring maken.

De Center Parcs Academy biedt een gevarieerd programma van sport en fun. Denk aan golf, basketbal, indoor boogschieten, bowling, expeditie Jungle Doom en bumper cars (botsauto’s). Verleg grenzen met je kids en vergeet uiteraard niet samen een duik te nemen in het subtropisch zwemparadijs. De allersnelste wildwaterbaan in de Aqua Mundo zal je nog lang bij blijven!

Lees ook: Dagje Center Parcs; Zwembad Heijderbos Aqua Mundo
Lees ook: Vakantie Center Parcs Heijderbos met jungledome

Meer informatie vind je hier.

Landal De Lommerbergen met subtropisch zwembad – Reuver

Landal De Lommerbergen ligt in een bos vlakbij de rivier de Maas. Het park heeft verschillende faciliteiten met als centrale punt het Parc Plaza. Je kunt op het park tennissen, tafeltennissen, binnen- en buitenspelen, sprookjesgolven, skelteren, jeu-de-boulen, basketballen of een speurtocht lopen.

Dit park was vroeger eigendom van wat tegenwoordig Center Parcs is en een echte vernieuwingsslag hebben de huisjes nog niet ondergaan. Wel heeft dit als voordeel dat dit een van de weinige parken is met een subtropisch zwemparadijs waar je heerlijk kan zwemmen!

Lees ook: Landal Lommerbergen review met subtropisch zwembad

Meer informatie vind je hier.

Camping / Vakantiepark de Leistert – Roggel

Camping de Leistert is een groot vakantiepark dat zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. Je vindt dit zeer grote park in het Limburgse Roggel, vlakbij Weert en Roermond. De vele faciliteiten voor zowel kinderen als volwassenen maken deze camping een goede plek voor een ontspannen en sportieve vakantie. Camping de Leistert is niet voor niets winnaar van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie ‘De beste huuraccommodatie’.

Op het vakantiepark kun je logeren in een luxe vakantiehuis met privésauna en whirlpool. De bungalows hebben de stijl van een vakantieboerderij. Ook slapen in een lodge of trekkershut is mogelijk. Er zijn veel faciliteiten aanwezig. Zo is er een complete supermarkt aanwezig met elke dag vers gebakken broodjes en croissants. Er is een winkel met leuke souvenirs, een restaurant, snackbar en een sportcafé. Ook kunnen er op de camping fietsen gehuurd worden.

In het hoogseizoen geniet je van een uitgebreid recreatieprogramma. Een deel van de activiteiten is in het Klushuis, waar flink geknutseld en geklust kan worden. De kleine waterratten genieten van het verwarmde buitengolfslagbad met grote glijbaan en van de roei- en speelvijver met een zandstrand en ligweide. Als het wat minder mooi weer is kunnen ze terecht in het subtropisch binnenzwembad. Er zijn glijbanen, een stroomversnelling, whirlpool en een apart bad voor de allerkleinsten.

De sportieve vakantiegangers kunnen terecht op een van de beachvolleybalvelden, de bowlingbaan of op de fietscrossbaan. Ook jeu-de-boules, midgetgolf en tennis behoren tot de mogelijkheden. En dan is er ook nog een grote speeltuin en een indoor speeljungle.

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Noord-Brabant

Landal Het Vennenbos; met subtropisch zwembad – Hapert

Dit is het andere Landalpark met een subtropisch zwembad met een Kids Junglebad voor de kleintjes en bubbelbad, buitenbad, kruidenbad en een heleboel glijbanen. Wil je genieten van veel zwemplezier dan is dit dus een absolute aanrader. Daarnaast is er een indoorspeelclub, doolhof, strand en organiseert het entertainmentteam diverse activiteiten zoals de Bolloshows.

Heb je trek dan kan je terecht bij diverse eetgelegenheden. In de omgeving vind je onder andere Bobbejaanland, DippieDoe, Dierenrijk, Efteling, Safaripark Beekse Bergen, Toverland en Plopsa Indoor Hasselt.

Meer informatie vind je hier.

Safari resort Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Safari Resort Beekse Bergen is de plaats waar je als ouders kan genieten van een biertje of wijntje, terwijl de kinderen klimmen en klauteren op de speeltoestellen of speuren zij naar wilde dieren aan de rand van de savannes. Als gast op het Safari Resort heb je onbeperkt toegang tot Safaripark en Speelland. Daarnaast kun je genieten van de faciliteiten in Karibu Town, het bruisende middelpunt van het Safari Resort.

In Karibu Town kun je waterpret beleven in het zwembad en waterspeeltuin, een potje bowlen en een drankje doen in de lounge, dineren met uitzicht op de dieren en de kids kunnen zich vermaken met onze rangers. Hebben jullie na een safari met een ranger nog energie over? Verken dan de avontuurlijke waterspeeltuin of kom bowlen in Pamoja Lounge.

Aan de rand van het safaripark wordt dit exclusieve resort gebouwd. Het is bijzonder ruim opgezet met vrijstaande lodges. De lodges zijn gethematiseerd naar verschillende Afrikaanse stammen en liggen verspreid over savannes en bosgebieden, met de dieren op zichtafstand. Op de savannes leven onder meer neushoorns, giraffen, struisvogels, zebra’s en antilopen. De bosgebieden huisvesten dromedarissen, zeboes en zelfs leeuwen!

Lees ook: Dagje Uit; Safaripark Beekse Bergen
Lees ook: Safari resort Beekse Bergen; weekendje overnachten tussen de dieren

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land – Kaatsheuvel

Nieuw bij de Efteling is het vakantiepark Loonsche Land waar de natuur centraal staat. Een fijne afwisseling met de drukte van het schitterende pretpark. Je kan hier overnachten in de duinen, heide of boomhutten, de huisjes zijn comfortabel ingericht zodat je hier prima kan genieten. Het park ligt op loopafstand van de ingang van de Efteling, naast Bosrijk. Al kan je ook gebruik maken van het treintje.

De entree is bij de prijs inbegrepen. Er zijn centrale faciliteiten zoals een restaurant en speeltuinen, maar je kan ook gebruik maken van de faciliteiten op Bosrijk. Zoals de waterspeelplaats in het Badhuys, waar ook een speciaal bad aanwezig is voor baby’s en peuters of het voorlezen met Klaas Vaak.

Lees ook: Overnachten in Efteling Loonsche Land
Lees ook: Efteling met kinderen; attracties, achtbanen en theater
Lees ook: Overnachten Efteling; hotels en vakantieparken in de buurt

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark Dierenbos – Vinkel

Vakantiepark Dierenbos is een gethematiseerd vakantiepark, gelegen in een bosrijke omgeving in Noord-Brabant, waar het thema bosdieren letterlijk tot leven komt. Op het vakantiepark kom je namelijk verschillende bosdieren tegen van pauwen tot lama’s. Daarnaast zijn alle vakantiehuizen volledig gethematiseerd in het thema ‘bosdieren’.

Je kunt kiezen uit diverse vakantiehuizen, van eenvoudige studio tot luxe villa of groepsboerderij. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er speciale kidsbungalows beschikbaar. Alle vakantiehuizen bevinden zich in een groene rustige omgeving. Daarnaast zijn alle accommodaties gelegen rondom het centrum van het vakantiepark.

Het overdekte en verwarmde zwembad, restaurant de Boswachtershoeve, de bowlingbaan en alle andere faciliteiten bevinden zich op loopafstand. Daarnaast vind je ook een supermarkt op het park. Voor alle dagelijkse behoefte hoef je het park dus niet te verlaten. Dat wordt genieten op Vakantiepark Dierenbos!

Wil je er tijdens je verblijf op Vakantiepark Dierenbos een dagje uit? Wat dacht je van een bezoek aan Sportiom ’s-Hertogenbosch, Dierenrijk Nuenen of Safaripark Beekse Bergen? Bij een verblijf in een vakantiehuis of vakantietent op Vakantiepark Dierenbos ontvang je gratis de AttractiePas. Deze pas geeft je gratis en onbeperkt toegang tot diverse dagattracties en korting op andere uitjes in de omgeving.

Lees ook: Vakantiepark Dierenbos review

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Noord-Holland

Vakantiepark de Krim vlakbij de zee – Texel

Vakantiepark De Krim is werkelijk van alle gemakken voorzien en het meest complete bungalowpark op Texel. Genieten van de rust of juist de drukte opzoeken: het kan allemaal. De Krim ligt  in het Noorden van Texel, vlakbij de vuurtoren, de duinen en het strand. Als je echte luxe wil, huur dan een bungalow met sauna en dakterras! Het park zelf beschikt over alle mogelijke voorzieningen zodat je alles bij de hand hebt voor een onbezorgde vakantie.

Op Vakantiepark De Krim valt genoeg te beleven en te doen. Een frisse duik neem je in het (overdekte) zwembad en een goede fiets, eventueel met kinderzitjes, huur je bij de fietsenverhuur. Voor kinderen is er een speelkottertje, een overdekt Kinder speelparadijs en is er op de Krim veel aandacht voor balspelen. De snelheidsduivels gaan naar het langste slotracecircuit van Nederland, waar je met z’n achten tegelijk kunt racen. Op Texel is er ook heel veel te zien en doen, hier ga je je niet vervelen n ervaringen lees je bij Gezinopreis.!

Lees ook: Vakantie Texel met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Overijssel

Beerze Bulten – Beerze

Beerze Bulten is niet voor niets gekozen tot camping van het jaar in 2017. Naast kampeerplaatsen, glamping mogelijkheden zijn er ook bungalows waar je heerlijk kan genieten van je vakantie.

Het vakantiepark Beerze Bulten ligt te midden van het Overijsselse Vechtdal. Omgringd door bossen, jeneverbesvelden, zandverstuivingen en rivier de Vecht, kom je hier helemaal tot rust. Daarnaast kan je genieten van een fantastisch speel – en zwemparadijs en beschikt het vakantiepark over eén van de beste animatieteams met een uitgebreid programma zodat kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Meer informatie vind je hier.

Sprookjescamping de Vechtstreek – Rheeze

Sprookjescamping de Vechtstreek is eigenlijk gewoon wat je al verwacht als je de naam leest; sprookjesachtig. ‘s Ochtends haal je een heerlijk broodje bij de winkel, om vervolgens met een volle buik een heerlijk warme douche te nemen in het sprookjesachtige sanitairgebouw. Overdag kunnen de kinderen deelnemen aan de activiteiten en lekker spetteren in de waterspeelparadijzen waaronder een overdekt zwembad. Er zijn verschillende (binnen)waterspeeltuinen, er is een baby spetterbad en ook nog een dieper buitenzwembad.

Ook is er een heus zwemmeer in de omgeving, waar je heerlijk de hele dag kunt vertoeven. Huur gemakkelijk een fiets of een skelter om de omgeving te verkennen of gooi een hengeltje (of netje) uit in de Elfenvijver (visvijver). Regent het, of is het wat frisser, dan kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de binnenspeeltuin. Op de Sprookjescamping heb je keuze uit een ruime kampeerplaats of uit één van de verhuuraccommodaties op de kindercamping.

Lees ook: Sprookjescamping Ommen Overijssel review

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark Stoetenslagh – Rheezerveen

Vakantiepark Het Stoetenslagh vindt je in de prachtige omgeving van het Vechtdal in Overijssel. Ondanks dat de zee niet dichtbij is, vindt je hier 365 dagen per jaar een strandgevoel. Het Stoetenslagh ligt rond een natuurlijke zwemvijver met zandstrand en bestaat uit meerdere grasvelden omzoomd door struiken en bomen.

Door de vele overdekte voorzieningen is deze camping zowel bij zon als regen de ultieme vakantiebestemming. Onder het dak vind je onder meer een zwembad, een bowling- en boogschietbaan, een tapasrestaurant en zelfs een overdekt strand. Rond de recreatieplas op het kampeerterrein liggen diverse ligweiden, een kabelbaan, vlot, waterglijbanen en een waterspeelpark

Naast alle activiteiten in en om het water kunnen ze zich vermaken met trampolines of op het voetbalveld. Ook worden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat activiteiten en entertainment georganiseerd. Het vakantiepark is daarom ook geweldig voor tieners. In de zomer is er een uitgebreid programma voor deze leeftijdsgroep en zelfs een disco. Er zijn diverse huuraccommodaties zoals chalets, mobilhomes, luxe kampeertenten en tentlodges.

Lees ook: Stoetenslagh review

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijke vakantieparken Zuid-Holland

Duinrell – Wassenaar

Iedereen kent Duinrell wel, het spetterende attractiepark met het beroemde Tikibad wat het zeer geschikt maakt voor een dagje uit. Wat niet iedereen weet is dat je hier een heerlijke vakantie kunt beleven. Het vakantiepark ligt in de schitterende natuur op korte afstand van de zee. Een bezoekje aan Scheveningen is zeker de moeite waard. En je hebt elke dag gratis toegang tot het attractiepark. Je kunt hier verblijven in een (zeer luxe) Duingalow of een plekje reserveren op de camping. Ook voor grote groepen hebben ze een prachtige accommodatie.

Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties

Meer informatie vind je hier.

Ben jij toevallig al in één van de bovenstaande parken geweest? Of heb je wellicht een goede aanvulling? Laat het weten in een reactie.

Linda van Aken
  1. Karlijn schreef:

    Vakantieparken zijn natuurlijk altijd leuk! En inderdaad wat je zegt, vakantie in Nederland betekent geen lange ritten met je (huilende) kids op de achterbank! Het is ook leuk om met de kinderen een groepsaccommodatie te huren, dit kan zelfs met heel de familie want er zijn slaapkamers genoeg. Ontdek Nijmegen met een grote of kleine groep vanuit één van onze groepsaccommodaties!

  2. familie Mens schreef:

    Roompot Resort Arcen, Noord-Limburg is ook echt een aanrader. We hebben hier diverse malen overnacht en nu zelfs een eigen chalet (nr. 260) gekocht, die ook beschikbaar is voor de verhuur. Het animatieteam op het park is echt geweldig. Het chalet wat wij hebben is simpel, maar gelegen aan een strandje waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. En niet onbelangrijk dit gedeelte van het park is autovrij, dat zit je toch net iets lekkerder koffie te drinken op de veranda, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het strandje met piratenschip.

Comments are closed.