Over twee weken begint het jaarlijkse carnaval festijn. Een paar dagen lekker gek doen, luide muziek, naar de optocht en niet te vergeten verkleden. Nu denk je misschien dat dat alleen leuk is voor oudere kinderen. Niet dus, ook baby’s kunnen prima verkleed meedoen aan dit feest. Heerlijk vanuit de draagzak of wandelwagen genieten van alle pracht en praal en getoeter. Twee jaar geleden was de eerste carnaval van onze dochter, nog voor deze langs kwam was ze in slaap gevallen. En ze bleef gewoon slapen ondanks de herrie. Natuurlijk zijn we wel terug naar de auto gelopen. Vorig jaar waren we met twee kinderen. Eentje warm en veilig in de fietskar en de ander bij papa op schouders. Als het aan mij ligt gaan we dit jaar weer. Wat gelijk het dilemma oproept; wat trekken we ze aan? Voor onze dochter wordt dit natuurlijk haar prinses Anna kostuum. Maar voor onze dreumes…

Handige baby kostuum tips

Je hebt je voorgenomen dat je baby ook de ‘pineut’ is en lekker vrolijk uitgedost mag worden. Maar waar begin je? Allereerst een paar handige tips.

  • Koop of maak een outfit die rustig twee / drie maten groter valt. Op die manier past het over de dikke winterjassen heen en hebben ze als ze ouder zijn er bij het binnenshuis verkleden ook nog plezier van.
  • Ruim zittende kleding is bovendien erg makkelijk voor onverwachte verschoningssessies. Om dit makkelijk te maken kan een jurk / onesie erg handig zijn. Dan zit je zo bij de luier.
  • Lekker zacht; gebruik lekkere zachte materialen zodat je baby er ook in rond kan kruipen of zich kan bewegen. Stugge stijve outfits met tierelantijntjes en accessoires zijn reden om hier aan te gaan plukken.

Opgepast, hier waakt een draak

Vorig jaar hebben we met de carnaval gekozen voor een Nijntje pak. Deze had ik gekocht voor onze dochter, en omdat het stiekem best koud is. Zeker als je stil zit leek me dit wel slim. Nieuwsgierig naar de outfit van onze zoon dit jaar? Onze dochter is momenteel alleen maar geïnteresseerd in prinsessenjurken, waarvan we er al aardig wat hebben. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets voor onze zoon. Bij speelgoedwinkel Fun mocht ik iets leuks uitzoeken. Voor zo’n kleine dreumes is dat niet altijd even makkelijk. Het liefste ga ik voor een onesie, dat zit gewoon lekker makkelijk en is ook na de carnaval leuk om te dragen. Daarom is het het draakje geworden. Past helemaal bij papa de ridder, grote zus de prinses en mama de jonkvrouwe.

Goede reden ook voor peuter om te leren dat draken en monsters helemaal niet eng zijn!

Carnaval kostuum baby - drakenonesie - Mamaliefde

Meer inspiratie

Als je op pinterest zoekt op baby kostuum kom je zoveel leuks tegen. Ik heb er een apart bord met baby kostuums voor aangemaakt om al dit moois te delen. Zelfs met ideeën voor als je je kind graag in de draagzak draagt of in de wandelwagen. Of als je kindje nog over de grond kruipt (wat voor de meeste baby’s natuurlijk zo geldt) en je dat op een originele manier kan benadrukken.

Volg het bord Baby: Costumes van Mamaliefde op Pinterest.

Lees ook: Wat vieren we met Carnaval?
Lees ook: DIY: Serpentine slinger
Lees ook: Matching verkleedkleding groep / gezin
Lees ook: Baby verkleedkleding
Lees ook: Verkleedkleding meisjes
Lees ook: Verkleedkleding jongens
Lees ook: Zelf verkleedkleren maken
Lees ook: Verkleden niet alleen leuk met Carnaval
Lees ook: Mogen jongens ook als prinses en meisjes als astronaut verkleden?
Lees ook: Schminkvoorbeelden kind; makkelijke ideeën
Lees ook: Carnaval kapsels
Lees ook: Carnaval recepten

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.