Vijf carnaval kapsels; ballerina, prinses leia, prinses anna frozen, pocahontas, disney, hanekam - Mamaliefde

Inspiratie Carnaval peuter kapsels

Het valt me op dat iedereen zo in de Valentijn stemming is dat je bijna zou vergeten dat het komend weekend ook Carnaval is. Alle gekheid en chaos mag dan weer zegen vieren. Nu ik het typ realiseer ik me dat dat betekend dat peuter een weekje thuis zal zijn. Het is nog even wennen aan de vakanties van de peuterspeelzaal. Vrijdag maar eens vragen wanneer de vakantie precies is; die is natuurlijk niet overal gelijk. Komende zaterdag is het Valentijnsdag, dan mag ik ‘eindelijk’ dat grote pakketje van de #mamaswap die vandaag binnen kwam uitpakken. Dan is het de kinderen op tijd naar bed brengen zodat we in de middag naar de carnavals optocht kunnen hier in de stad. Zelfs al wonen we ten noorden van de rivieren weten ze hier in het Kabbelgat wel wat carnaval is. Er zijn meerdere optochten; eentje voor kinderen, in het donker, eentje om het af te leren en de grote optocht zaterdagmiddag. Die natuurlijk wel heel erg leuk is om met de kinderen heen te gaan. In stijl.

Bij het feest van verkleden maakt een passend kapsel het natuurlijk helemaal af. Vijf ideetjes om bij je kinderen te maken.

Pocahontas

Carnaval kapsels; Pocahontas - Mamaleifde

Afgelopen week hebben we de film gekeken van Pocahontas. Daar hoort natuurlijk ook een bijbehorend kapsel bij. Een vrij eenvoudig kapsel dat zonder veertje ook prima dienst doet als kapsel voor Roodkapje (Into the Woods) of Prinses Anna. Heel eenvoudig; in het midden een scheiding maken en vervolgens begin je halverwege met het invlechten van de haartjes. Haarband over het voorhoofd en veertje er in steken en klaar is je Pocahontas.

Prinses Leia

Carnaval kapsels; Prinses Leia - Mamaleifde

Manlief is helemaal fan van star wars. En tja, dan is het natuurlijk heel leuk om een kapsel na te maken van een van deze figuren. Ik heb gekozen voor dat van prinses Leia. Stiekem zijn de haartjes er nog wel iets te kort voor. Ook hiervoor heb ik het haren in tweeën gedeeld. En achterop het hoofd twee staartjes gemaakt. De haartjes invlechten en vervolgens het puntje terugsteken en je bent klaar.

Prinses Anna

Carnaval kapsels; Prinses Anna - Mamaleifde

Natuurlijk mag een prinses Anna kapsel ook niet ontbreken. Je kan kiezen voor het vlechtjeskapsel zoals bij Pocahontas, of voor het kapsel dat ze draagt op het bal. Hiervoor ben ik begonnen met een diagonale invlecht langs de voorkant van het hoofd. Ik ben begonnen aan de linkerkant van het oor en doorgevlochten tot de rechterkant. Het vlechtje wat overblijft meegenomen in het knotje dat ik heb opgevuld met een haarring. Tot slot nog wat groente lintjes die er uit steken. Dat was nog het meest lastige. Deze had ik namelijk met de staart mee gebonden. Makkelijker is om ze er met een speldje in te steken.

Ballerina

Carnaval kapsels; Ballerina - Mamaleifde

Na drie prinsessenkapsels iets anders, maar wel typisch meisje. Namelijk een ballerina kapsel. Hiervoor heb ik een grote paardestaart gemaakt. Het haar ring er om heen gebonden en er een knotje van gemaakt. De haartjes die uitstaken heb ik vervolgens ingevlochten met een invlecht. De haartjes laat je hiervoor op dezelfde plaats zitten zodat je er telkens een plukje aan kan toevoegen en de vlecht egaal blijft Het deel dat overblijft steek je met een haarlus onder de knot door.

Hanekam

Carnaval kapsels; Hanekam - Mamaleifde

Last but not least; een primeur; onze zoon heeft ook model gestaan voor een kapsel. Manlief had namelijk bedacht dat een hanekam hem wel mooi zou staan. Nu heb ik de zwitsal goeiemorgen gel gebruikt, die toch iets te ‘slap’ is voor deze haartjes. En gaat een kleurtje mij te ver op deze leeftijd, wordt drama met uitspoelen. Toch niet helemaal ontevreden met het resultaat.

Gaan jullie ook met je kinderen in stijl naar een optocht kijken?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Leuke ideeën. Hier geen leuke optochten. Te hoog boven de rivieren.
    Maar voor andere gelegenheden kan het natuurlijk ook

  • Dit is volgens mij mijn favo onderwerp op jouw blog haha. Ik vind het altijd zo leuk om naar de foto’s te kijken van de kapsels die je gemaakt hebt bij je dochter (en zoon). Echt leuk weer!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top