Volgens mij was het in een reclamefolder die ik toevallig tegenkwam bij het weggooien van het oud papier. Ik lees zo min mogelijk folders zodat je ook niet in de verleiding komt dat je iets moet hebben, omdat het nu in de aanbieding is. Maar het viel me op dat er met grote letters op stond ‘Cadeautips voor Pasen’. Een moment dat ik dacht; wat is dit? Cadeautjes met Pasen?

Lees ook: Wat vieren we nu eigenlijk tijdens de Goede Week & Pasen?
Lees ook: Lammetjesdagen 2019; Overzicht van de leukste boerderijen om lammetjes te knuffelen 

Natuurlijk is Pasen een groot feest. Of het nu traditioneel een feest is waarbij gevierd wordt dat de winter voorbij is en de lammetjes worden geboren. Of de Christelijke insteek waarbij er gevierd wordt dat Jezus Christus is opgestaan, hoeft niet uit te maken. Iedereen zijn eigen ding toch? En als het onze keuze is om met Pasen naar de kerk te gaan is dat onze keuze. Maar cadeautjes? Nee, die horen daar voor mij niet bij. Ze krijgen al genoeg met Sinterklaas en sommige kinderen ook met Kerst. Om dan ook nog eens met Pasen cadeautjes te gaan uitdelen? Maar ik val misschien in herhaling.

Lees ook: Vrolijke lente & paasdecoratie oa. voor op de eettafel van de Xenos & Hemarkt

Al moet ik eerlijk toegeven dat het me niet helemaal verbaast. De laatste tijd staat Pinterest vol met tips over wat je in het paasmandje van je kind kunt doen. En dan heb ik het niet over het verzamelen van eieren in je mandje. Maar over cadeautjes die je kunt geven. Volgens mij ooit ontstaan om kinderen rustig aan tafel te houden bij de uitgebreide paasbrunches of diners. Maar uitgegroeid tot een volledig nieuw verschijnsel waarbij je je kind overlaadt met (gelukkig vaak toch wel kleine) cadeautjes in een mandje.

Lees ook: De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Misschien zoek ik er wel teveel achter hoor, maar ik begrijp dit gewoon niet. En hoop dan ook van harte dat dit Amerikaanse idee overwaait. Laten we het hier vooral houden op schoenendozen of spaarpotjes die gevuld worden tijdens de veertigdagentijd en we met Pasen inleveren om weg te geven aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken.

Lees ook: Vrolijke paasdecoratie van de Action voor Pasen

Geef jij je kind een cadeautje met Pasen?

Bron Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'