Cadeautjes met Pasen?

Volgens mij was het in een reclamefolder die ik toevallig tegenkwam bij het weggooien van het oud papier. Ik lees zo min mogelijk folders zodat je ook niet in de verleiding komt dat je iets moet hebben, omdat het nu in de aanbieding is. Maar het viel me op dat er met grote letters op stond ‘Cadeautips voor Pasen’. Een moment dat ik dacht; wat is dit? Cadeautjes met Pasen?

Lees ook: Wat vieren we nu eigenlijk tijdens de Goede Week & Pasen?
Lees ook: Lammetjesdagen 2019; Overzicht van de leukste boerderijen om lammetjes te knuffelen 

Natuurlijk is Pasen een groot feest. Of het nu traditioneel een feest is waarbij gevierd wordt dat de winter voorbij is en de lammetjes worden geboren. Of de Christelijke insteek waarbij er gevierd wordt dat Jezus Christus is opgestaan, hoeft niet uit te maken. Iedereen zijn eigen ding toch? En als het onze keuze is om met Pasen naar de kerk te gaan is dat onze keuze. Maar cadeautjes? Nee, die horen daar voor mij niet bij. Ze krijgen al genoeg met Sinterklaas en sommige kinderen ook met Kerst. Om dan ook nog eens met Pasen cadeautjes te gaan uitdelen? Maar ik val misschien in herhaling.

Lees ook: Vrolijke lente & paasdecoratie oa. voor op de eettafel van de Xenos & Hemarkt

Al moet ik eerlijk toegeven dat het me niet helemaal verbaast. De laatste tijd staat Pinterest vol met tips over wat je in het paasmandje van je kind kunt doen. En dan heb ik het niet over het verzamelen van eieren in je mandje. Maar over cadeautjes die je kunt geven. Volgens mij ooit ontstaan om kinderen rustig aan tafel te houden bij de uitgebreide paasbrunches of diners. Maar uitgegroeid tot een volledig nieuw verschijnsel waarbij je je kind overlaadt met (gelukkig vaak toch wel kleine) cadeautjes in een mandje.

Lees ook: De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Misschien zoek ik er wel teveel achter hoor, maar ik begrijp dit gewoon niet. En hoop dan ook van harte dat dit Amerikaanse idee overwaait. Laten we het hier vooral houden op schoenendozen of spaarpotjes die gevuld worden tijdens de veertigdagentijd en we met Pasen inleveren om weg te geven aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken.

Lees ook: Vrolijke paasdecoratie van de Action voor Pasen

Geef jij je kind een cadeautje met Pasen?

Bron Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 9 )

 • In de VS is het heel normaal, cadeautjea met Pasen. Dat noemen ze een ‘easter basket’. Tis alleen voor de kids hoor, mar een paar kleine cadeutjes en eitjes uiteraard. Die kunnen ze er meteen in doen als ze die gevonden hebben na het zoeken!

 • Neen, ik vind dat Pasen voor eitjes is.

  Maar al die chocolade is ook te veel naar mijn goesting. Kunnen ze geen gezond alternatief vinden voor dat snoep? Ik vind het echt moeilijk.

 • Dit hoor ik echt voor het eerst. Jammer! Ik hoop ook dat het iets is wat weer verdwijnt. Voor mij is pasen altijd gezellig uitgebereid ontbijten, eiren schilderen/zoeken en er gezellig op uit gaan. Dat is wat ik met mijn kinderen ook zou gaan doen. Liever niet nog meer commerciële toestanden.

 • Ik koop juist cadeautjes voor mijn ouders en schoonvader, omdat we daar vaak zijn uitgenodigd voor de brunch 😉

 • Mijn dochter is jarig op eerste Paasdag, dus zij krijgt dan cadeautjes, Maar met Pasen doen wij alleen aan het zoeken van Paaseitjes, maar niet aan het geven van cadeautjes. Liefs Marjon

  • Groot gelijk hoor, bij een verjaardag horen cadeautjes. Alvast gefeliciteerd!

 • Nee hoor, hier echt geen cadeautjes met Pasen.
  Ze krijgen gewoon een paar eitjes en daar blijft het bij.

  Sinterklaas en verjaardagen zijn voor de cadeautjes.

 • Mijn moeder koopt vaak een chocolade konijntje ofzo voor de kleinkinderen. Ik haal zelf verder eigenlijk geen chocolade eitjes in huis, dus dat compenseert de boel een beetje ;). Maar echt Paascadeaus? Nee hoor, daar doen wij ook niet aan!

 • Het zou nooit in me opgekomen zijn, cadeautjes met Pasen. Lijkt me ook zeker niet nodig nee. Gewoon wat paaseitjes zoeken en een gezellige dag met de familie.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top