Cadeautips tweede verjaardag jongen

Over precies een maand, min een dag, is onze zoon jarig. Dan vieren we zijn tweede verjaardag. Na de babyfase laten we nu ook de dreumestijd achter ons. Meneer wordt een heuse peuter. Hij moet dan nog anderhalve maand wachten tot hij in januari naar de peuterspeelzaal mag gaan. Dan is onze kleine lieve baby er echt niet meer. Alhoewel, eigenlijk zijn we hem al even ‘kwijt’ het is een echte dreumes die precies weet hoe en wat en wanneer hij dat wil. Het woordje nee snapt hij ook al erg goed en gebruikt hij te pas en onpas. In de omgeving hebben we ook wat jongens die de afgelopen week twee jaar zijn geworden. Tijd dus om op cadeautjesjacht te gaan. Het liefste krijg en koop ik duurzame cadeautjes, speelgoed dat lang leuk blijft. Zonder al teveel muziekjes en lichtjes waar ze na een week op uitgekeken zijn. Wat koop je nu eigenlijk voor zo’n eigenwijze peuter to be?

Lego Duplo

Het maakt niet uit wat je koopt, maar duplo is vrijwel altijd een succes. Je hebt al speciale sets vanaf anderhalf jaar met wat losse blokjes, bootjes en een karretje. Hier in huis is de trein en alles met dieren ook een enorm succes. De duplo kan je onderling met elkaar combineren zodat je enorme dorpen en steden kan bouwen. Je kan alle visite dus een paar kleine sets vragen en oma en opa een grotere. Bouwplaten zijn ook erg fijn om te hebben, maar helaas niet altijd even makkelijk te vinden. Het fijne van duplo is dat dit ook gelijk een investering is, het blijft erg lang mooi! De moeite waard dus om te bewaren voor de kleinkinderen ooit 😉 Van duplo kan je nooit genoeg hebben! Trouwens, wist je dat duplo in de maand oktober met 30% korting verkocht wordt in verband met Legoworld? Natuurlijk hebben wij daar gisteren een kijkje genomen en een verslag daarvan volgt snel!

Leesboeken

Wat ik ook altijd fijn vind om te krijgen zijn leesboekjes. De fase van de kartonnen boekjes is achter de rug dus de mooie voorleesboeken kunnen het huis innen komen. Klassiekers zoals de boeken van Annie M.G. Schmidt, maar ook nieuwe titels. Zoals “Wat een pech, mijn naam is weg” en andere prentenboeken. Boeken met dieren er in zijn voorlopig nog wel favoriet bij onze zoon. Ook heel leuk zijn de boekjes van karton die je zelf kan maken.

Klei

Hij vind het erg leuk om met klei te spelen, al moet je het goed in de gaten houden. Als je even niet kijkt verdwijnt het zo in zijn mond. Dit leert hij vast heel snel af, en het duurt nog een heel jaar voor hij weer jarig is. Dus misschien halen we het niet meteen de dag na de verjaardag aan de kast, klei is geweldig spul en zal zeker gewaardeerd worden.

Treinbaan

Of het nu gaat om een houten treinbaan (om vriendjes te blijven met mama) of de Toettoet treinbaan van VTech, de meeste peuters zullen hier enorm blij van worden. Het voordeel hiervan is dat er ook veel uitbreidingen mogelijk zijn zodat je kan blijven bouwen. Meer is beter 😉

Houten puzzels

Nu hebben wij genoeg puzzels in huis, maar rond de twee jaar gaan peuters leren puzzelen. Misschien kunnen ze al wat vormen in vakjes stoppen en anders leren ze dit heel snel. Een mooie houten puzzel is dan ook zeker een aanrader.

Grimm’s

Mijn liefde voor Grimm’s steek ik niet onder banken en stoelen. Het is niet goedkoop, maar het mooie is de veelzijdigheid hiervan. Zeker als je een paar sets aankoopt kan je hier eindeloos mee blijven variëren. De regenboog hebben we al in huis, net als de poppetjes in bekers. De da vinci plankjes lijken me erg gaaf nog net zoals de magnetische puzzels.

Micro-Step

Verlanglijst tweede verjaardag - Mamaliefde

2015-09-25 15.49.30-1

Net als zijn zus staat er ook voor hem een step op het verlanglijstje voor zijn verjaardag. Van Micro Step kregen we er een toegestuurd. Een hele mooie metalen met een blauw handvat en onderkant. Echt iets voor jongens dus. Ook al is hij pas over een maand jarig, hebben we toch al even gekeken wat hij er van vond. De step heeft streeploze wieltjes zodat het in de winter ook geen probleem is om hem binnenshuis uit te testen 😉 Daarnaast zitten er drie wieltjes op, twee voor en eentje achter, in tegenstelling tot de meeste andere drie wiel steps. Hierdoor is hij extra stabiel aan de voorkant, waar toch vaak het meeste gewicht op hangt. Het stuur zit alleen wel wat hoog voor een twee jarige en is niet te verzetten. Opvallend is het lichte gewicht van de step, je pakt hem zo op en tilt hem mee. Wel zo fijn, als je halverwege je wandeling met een peuter zit die niet meer wil lopen. Dit is echt een step waar hij nog jaren lang plezier van kan hebben.

Wat heb jij je zoon voor zijn tweede verjaardag gegeven?

Volgende
Vorige

Comments ( 6 )

 • Wij hadden voor zoonlief zijn tweede verjaardag een keukentje cadeau gegeven. En aan vrienden spulletjes voor het keukentje gevraagd zoals pannetjes, groenten en keukengerei.

 • leuke lijst. T kreeg hier voor zijn verjaardag heel veel toettoet. Dus we hebben een mooie verzameling.
  Ik ben al aan het nadenken voor de derde verjaardag.
  Marijke onlangs geplaatst…Terugblik week #43My Profile

 • Niet met zijn verjaardag maar met sinterklaas: smartmax! Het is niet goedkoop maar sterk speelgoed waar je zelf veel fantasie in kan stoppen! Het werd hier vaak gecombineerd met auto’s!

  • Ohja, dat is ook echt gaaf speelgoed! Hebben het hier ook in huis…

 • Onze zoon wordt pas in februari 2, maar ben al wel aan het nadenken… Toen de oudste zoon twee werd hebben we hem de Duplo dierentuin cadeau gedaan. Daarna volgde er nog heel veel Duplo… Wat je zegt, een investering maar ook vandaag ligt de Duplo gewoon weer op de grond. Inclusief de dierentuin. Mij lijkt de Hubelino knikkerbaan super tof maar denk dat hij daar te jong voor is. Misschien bij drie jaar?
  Denk dat het een metalen loopfiets wordt. En inderdaad, een mooi prentenboek kan ook op het lijstje. De Gruffalo en Kleine Muis zoekt een huis waren hier populair rond die leeftijd. Daar mag wel een nieuwe bij 😉

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.