Wat geef je een tweeling cadeau?

Het blijft voor veel ouders een lastige vraag als er weer een verjaardag of een oude man uit Spanje aankomt; wat geef je cadeau?! Daarnaast komt er vaak visite; tantes, ooms, opa’s en oma’s die ook allemaal graag iets willen geven, wat vraag je dan nog?!

Speelgoed voor drie-jarigen

Onze tweelingdochters werden eind februari 3 jaar en dat is wel een handige leeftijd. Veel speelgoed is voor de leeftijd vanaf 3 jaar, vooral omdat kinderen dan niet meer alles in hun mond stoppen. Maar 3-jarigen worden ook motorisch steeds handiger en kunnen dus bijvoorbeeld steeds beter knutselen. Daarnaast kunnen ze veel langer stilzitten, waardoor een boek voorlezen ook steeds leuker wordt.

Wij kozen er zelf voor om een poppenhuis cadeau te doen en dat was een schot in de roos. De meiden spelen er heel veel mee en ze bedenken er hele verhalen bij. Daarnaast kregen ze van ons nog wat kleine cadeautjes en werden ze natuurlijk verwend door familie en vrienden.

Als ik echt niet meer weet wat ik “moet” vragen, dan kies ik vaak voor spulletjes die toch wel nodig zijn. Dat kan iets van kleding zijn, maar knutselspullen zoals klei, vouwpapier, lijm, stiften, potloden en kleurboeken zijn op een gegeven moment toch op en weer nodig, daarnaast gaat het uiteindelijk op en dat betekent dat het huis niet nog voller wordt, dat vind ik persoonlijk ook erg fijn!

Verlanglijstjes maken

Een andere goede tip, die hier goed werkt is vooral het opletten door het jaar heen. Vinden ze iets heel erg leuk? Wijzen ze in de speelgoedwinkel vaak dezelfde dingen aan? Schrijf die dan ergens op of zet een notitie in je telefoon. Tegen de tijd dat er om verlanglijstjes wordt gevraagd pak je dat erbij en verzin je zo een aantal dingen. Kinderen ontwikkelen natuurlijk heel snel, dus het kan ook zomaar zijn dat er dingen opstaan die toch niet meer zo geschikt zijn, maar er blijven vast wel wat leuke ideeën over.

Cadeautjes van onze dochters

In de nieuwste video laten onze meiden samen met papa zien wat ze allemaal kregen. We vergaten 1 ding en dat is ook minder leuk om te laten zien, maar ze kregen ook geld. Dat gebruiken we voor een abonnement op speelpark Oud Valkeveen, dat hebben we vorig jaar ook gedaan en dat is dan dus een cadeau waar we de hele zomer plezier van hebben! Kijk je mee naar de rest van de cadeautjes?

Wat gaven jullie je dochter toen ze drie jaar werden?

Cadeautjes derde verjaardag van een tweeling - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Wat geef je een tweeling cadeau?
Author Rating
41star1star1star1stargray

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top