Het leukste buitenspeelgoed van de Hema

De Hema ken je misschien wel vanwege Jip & Janneke of natuurlijk de rookworst. Gelukkig hebben ze nog veel meer producten. Onder andere speelgoed en dat is waar ik je over ga vertellen. Ik bedoel schrijven. Van speelgoed wat absoluut niet mag ontbreken bij jullie thuis tot aan speelgoed waar je niet snel aan denkt bij buitenspeelgoed.

Tent

Dit is dus eigenlijk een verkleedtent. Maar daar hoef jij je niets van aan te trekken. Dit tentje kan namelijk prima in de tuin staan. Het kan fungeren als restaurant, hotel of supermarkt. Wat ze maar willen. Let op mijn woorden: Dit tentje lokt heel veel fantasie uit.

Meer informatie vind je hier

 

 

Zwembad

Een opblaaszwembad waar je ook nog eens in een apart vak zand kan doen. Zand en water is een prachtige combinatie. Is het nou niet zo lekker weer om een bad met water te vullen dan kun je het zwembad ook vullen met plastic ballen. Zo creëer je jouw eigen miniballenbak in de zon.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste zwembaden voor kinderen

Balansspel / Twister

Het spel lijkt op twister, maar dan met een twist. (Ik weet het, de vorige zin is een inkoppertje) De rookworsten worden ingezet bij dit spel. Dit spel kun je bij mooi weer prima buiten spelen.

 

 

 

Loopscooter

Een favoriet bij vele kinderen. De loopfiets of in dit geval de loopscooter. Ik zie elk dag wel kinderen voorbij scheuren op een loopfiets. Het fietsje is een prachtige manier om de grove motoriek te bevorderen. Daarnaast helpt het bij de balans. Het belangrijkste is natuurlijk die lach op het gezicht van je kind wanneer hij langs je heen zoeft op zijn scooter.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Het leukste houten speelgoed van de Hema

Badkikker

Speelgoed wat eigenlijk in bad hoort, maar zeker ook buiten plezier gaat geven. Het is geschikt om ermee in het opblaasbadje te spelen, maar ook om aan de schuurdeur te hangen om er met gietertjes water in te schenken.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Haken

Speelgoed van Jip & Janneke mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Een Jip & Janneke haakset. Is je eerste reactie: maar dat is toch meer voor binnen? Haken kan inderdaad binnen, maar is ook uitermate geschikt voor buiten. Lekker in het zonnetje op een tuinstoel haken. Een mooie combinatie van buiten zijn en tot rust komen.

Meer informatie vind je hier.

Ben je meer fan van slangen. Dan vind je hier ook toffe slangen om te haken.

Verkleden

Welke ouder smelt er nou niet voor hun zoon in een prinsenpakje? Een rollenspel is niet alleen leuk binnen, maar ook prima buiten te spelen of leuk voor een speeltocht in thema. Wat denk je van een huppend haasje in de tuin? Houdt er wel rekening mee dat er een kans bestaat dat dit haasje vies wordt.

Meer informatie vind je hier.

 

Heb je geen zin om te blijven wassen? Kies dan voor een dinosaurusverkleedmuts. Zo kan je zoon iedereen de stuipen op het lijf jagen door een dino na te doen en jaagt hij jou de stuipen niet op het lijf met vieze kleding. Win-winsituatie.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Auto’s

Een auto kan buiten niet ontbreken. En deze kiepwagen is uitermate geschikt om mee in de zandbak te spelen. Schep er zand in en gooi het weer leeg op het terras. Dat zou onze tweejarige zoon doen. Onze oudere dochters kiezen ervoor om er een taartje in te maken, deze brengen ze naar het restaurant in hun hut. Maar niet voordat ze deze hebben versierd met stoepkrijt diamanten.

Meer informatie vind je hier.

 

Dinosaurussen / jungle

Een neushoorn, olifant en een leeuw in je achtertuin. Die droom wordt werkelijkheid. Alleen dan wel in miniatuurvariant. En helaas, ze leven ook niet. Desalniettemin wordt de fantasie van je kind wederom gestimuleerd. Ik zie onze kinderen al zitten in de zandbak om een ware dierentuin na te bootsen. Samen met rivieren tussen de dieren, zodat ze niet op elkaars terrein kunnen komen. Zie je, mijn fantasie slaat ook al op hol.

Meer informatie vind je hier.

 

Insecten

Als kinderen van een wetenschapper ontkom je er niet aan om insecten te bestuderen. Dit insectenpotje biedt ook nog eens de gelegenheid om de mieren vergroot te zien. Zo zullen ze ontdekken dat de mier maar eens in de twee minuten ademhaalt en dat ze 250.000 hersencellen hebben 😊.

Meer informatie vind je hier.

 

Verrekijker

Op 50 meter loopafstand van ons huis vind je de heide. Een groot gebied waar we de hond elke dag uitlaten en waar veel te zien is. Nu geeft deze verrekijker de uitgelegen kans om eens hoog in de boom te turen hoe het nest er nou van dichtbij uitziet. Of om te kijken naar de vogels in de lucht. Of om te zien welke gekke snoet je zusje trekt wanneer ze vlak voor je verrekijker gaat staan.

Meer informatie vind je hier.

 

Stuiterbal

Stuiterballen. Een speeltje waar alle ouders om staan te springen. Binnen maken de stuiterballen de vaas, lamp en de bekers kapot. Dus naar buiten ermee. Heb je alleen kans dat de bal in de vijver van de buurvrouw stuitert. Zijn de vissen ook blij met een speeltje, bovendien heb je er als je dit pakket koopt nog zeven over.

Meer informatie vind je hier.

 

Badderen

Badwatertabletten zijn tof in bad, dus ook tof in het opblaasbadje. Het water krijgt bijvoorbeeld een roze kleur. Hoe leuk!

Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Tekenen

Het is zo simpel. Geef een kind potloden en papier en het kan zich uren vermaken. Handig voor een rustmomentje aan de buitentafel terwijl het zonnetje schijnt en jij een boek leest. Of om mee te nemen op vakantie! Er zijn allemaal verschillende activiteiten mee te verzinnen:

 

 

 

  • Kleuren
  • Kamertje verhuur
  • Boter, kaas en eieren
  • Galgje
  • Elkaar natekenen
  • Vouwen
  • Een happertje maken

Meer informatie vind je hier.

Zit er nog niets tussen? Koop dan hier een pak stempels. Ook leuk om daarna in te kleuren.

Pauze

Van al dat spelen krijg je natuurlijk ook dorst. Deze limonadetap biedt je de uitkomst. Je vult hem met water of limonade en de kinderen kunnen zelf tappen. Kinderen vinden dit geweldig. Waarschijnlijk moet je hem blijven aanvullen. Kinderen snappen het wel, hydratatie is gezond!

Meer informatie vind je hier.

 

Summer children toys stockphoto from Shutterstock / Jane-mori

Anita Schokker

Blogger at Mama in de val
Ik mag mijzelf mama noemen van drie ongelooflijk leuke kindertjes. Op het moment van schrijven zijn ze 7,4 en 1 jaar. Over een jaar zal dat weer anders zijn 🙂

Ik ben sinds 2017 gaan schrijven. Over vele belevenissen rondom mijn leven als mama met epilepsie. Op een inspirerende, gekke, eerlijke en flap-uitige manier.
Een jaar later mag ik ook bloggen voor Mamaliefde. Ben ik dan nu een 'freelance blogger'? Tja, het maakt mij eigenlijk niet uit welk naampje ik draag. Als ik maar mag schrijven.
Lieve groet,
Anita

Latest posts by Anita Schokker (see all)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Buitenspeelgoed hema; van waterspeelgoed, tot actief of creatief speelgoed
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top