Altijd leuk om terug te kijken naar die dag waarop we één werden. Man en vrouw. Negen maanden van voorbereiding gingen er aan vooraf. Helaas is deze blog opgelost in het luchtledige. De foto’s zijn er nog wel. Een overzicht van onze dag.

Thuis

bruiloft1

Voor mij begon de dag in mijn ouderlijk huis op de slaapkamer van mijn ouders met een visagiste, kapster en natuurlijk het aankleden van mij als bruid, de bruidsmeisjes en mijn zus als getuige.

bruiloft2

De dag begon voor mijn bruidegom in ons huisje, samen met zijn getuigen (broer en beste vriend / oud huisgenoot), vader, ceremoniemeester en mijn (nu) zwager die de auto had geregeld en voor chauffeur speelde.

De ontmoeting

bruiloft3

Manlief kwam mij ophalen en toen was het mooie moment dat we elkaar voor het eerst die dag zagen. Buiten stond iedereen op ons te wachten en we vertrokken met de auto naar de eerste stop die dag.

bruiloft4

Mijn vader is een aantal jaar geleden overleden. Daarom begonnen we de dag met een bezoekje aan zijn graf om bloemen te leggen.

Ontvangst daggasten

bruiloft5

Aangezien we een vrij grote familie hebben, hadden we er voor gekozen om de daggasten te ontvangen op de plaats waar we elkaar hebben leren kennen. Het Kruithuis in Delft. Op dit mooie terrein hebben we ook foto’s gemaakt in onze eerste trouwkleding. Dit was één van mijn ‘meisjesdromen’. Nadat ik The Sound of Music had gezien waarin Maria in de kerk haar trouwjurk aantrekt, moest en zou ik dat ook. Dus voor de ochtend en het stadhuis had ik een andere jurk. Hierdoor konden we net iets meer risico nemen, en zelfs foto’s maken op de survivalbaan!

bruiloft6

Na de foto’s hebben we allemaal familiefoto’s gemaakt, en met zwaard aangezien mijn man een trouwzwaard had. Drie dagen voor de bruiloft had ik deze laten graveren met de spreuk Semper Fidelis.

Burgerlijk huwelijk

bruiloft19

Met de boot vertrokken we vervolgens naar het centrum van de stad waar het Stadhuis, het lunchrestaurant en de kerk staan, waar we zouden trouwen.

bruiloft7

In het stadhuis vond het burgerlijk huwelijk plaats, dit was een eenvoudige plechtigheid in aanwezigheid van de daggasten aangevuld met goede vrienden.

Lunch met daggasten

bruiloft8

Vervolgens gingen we met de daggasten uitgebreid lunchen in een restaurant. Hier werden ook de speeches gehouden en de cadeaus van familie overhandigd.

Kerkelijk huwelijk en inzegening

bruiloft9

Aan het einde van de maaltijd vertrok ik iets eerder om ‘de’ jurk aan te trekken. Mijn moeder hielp me hiermee, gelukkig was er nog even tijd om een foto te maken met de sleep. Achteraf hoorde ik dat manlief toch wel erg zenuwachtig was op dit moment.

bruiloft10

De viering waarin het huwelijk werd gesloten was erg mooi en persoonlijk, maar duurde achteraf erg lang. We waren erg blij dat heel veel mensen de moeite hadden genomen hierbij aanwezig te zijn.

Fotoshoot

bruiloft11 bruiloft12 bruiloft13

Na afloop van de viering vertrokken onze ceremoniemeesters en vrienden van de studentenvereniging waar we elkaar hadden leren kennen naar het feestterrein. Het was namelijk een buitenfeest, was nog best spannend, want die week had het veel geregend, maar op onze dag was het tropisch weer! Zelf maakten we een omweg om ook in deze kleding nog wat mooie foto’s te maken met onder andere champagne aan het water en de Citroen DS (enig puntje wat manlief had bedongen) met op de achtergrond de molen waar mijn ouders zijn getrouwd.

Trouwtaart aansnijden

bruiloft14

Bij een bruiloft hoort taart, en cupcakes. Helaas was het erg warm waardoor de taart niet gemonteerd kon worden zoals de bedoeling was. De smaak was er niet minder om. Ik was echt helemaal verliefd op de houten taarttopper. Deze heeft nu een mooi plekje in ons huis.

Middeleeuws themafeest

bruiloft15 bruiloft16 bruiloft17

En dit zijn de foto’s van het feest. Zoals je kan zien een Middeleeuws themafeest. Zo fijn dat iedereen hun best had gedaan om zich ook naar het thema te kleden. Zoals je kan zien heb ik de openingsdans op blote voeten gedanst. En hadden we live muziek. Na afloop van een gigantische bbq. Waarvoor we iedereen hadden uitgenodigd. Zo hoefden we geen onderscheid te maken.

bruiloft18

Kijk hier voor meer foto’s over de huwelijksreis naar Indonesië.

Hadden jullie een thema voor jullie bruiloft? En waren er toen al kinderen in het spel?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'