Dat Frankrijk een mooi land is, valt niet te ontkennen. Iedere regio heeft zijn eigen schoonheden en ik was dan ook heel nieuwsgierig naar alles wat Bretagne ons als gezin te bieden zou hebben. Tijdens onze vakantie hebben we Zuid-Bretagne ontdekt en er zijn heel veel leuke dingen te doen daar samen met kinderen. Alle uitstapjes maakten we vanaf camping Domaine de Kerlann, wat vlak naast het stadje Pont-Aven ligt. Met 2 jonge kinderen vonden wij een uur tot anderhalf uur rijden het maximale voor het bezoeken van een stadje. Maar vanuit Pont-Aven is er dan nog genoeg moois te ontdekken. Het is heerlijk om zonder navigatiesysteem rond te rijden en zo verrast te worden met steden en dorpen waar je nog nooit van gehoord hebt. Het grote voordeel is dat veel van deze steden dan nog niet ontdekt zijn door toeristen en echt nog typisch Frans zijn.

Lees ook: Quiberon: Top tips, bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes strand schiereiland Bretagne
Lees ook: Camping Bretagne; Domaine de Kerlann Siblu

Rotsachtig Bretagne

Bretagne staat bekend om het de rotsachtige kust. De flinke rotspartijen zijn prachtig om te bekijken en om bij rond te lopen over kleine verlaten strandjes. Ook staat Bretagne bekend om het onstuimige weer, het kan er flink regenen. Maar tegelijkertijd is het er vrijwel nooit koud. Zelfs in de winter niet. Het is dus de perfecte omgeving om met je kinderen verschillende uitstapjes te maken en de omgeving te ontdekken.

Lees ook: Megalieten van Carnac; Wat is een megaliet steen, Bezienswaardigheden menhirveld en strand vakantie

Dierenparken in Zuid-Bretagne

Du Quinquis in Clohars-Carnoët

Op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Lorient ligt Du Quinquis. Een park wat het meest te vergelijken is met een kinderboerderij. Er zijn op het terrein geen hekken te vinden, waardoor de dieren vrij rondlopen. Je vindt er herten, reeën, alpaca’s, ezels, pony’s, varkens, wallaby’s en lemuren. Je kunt tussen de dieren lopen en ze stukjes brood geven. Wel is het alleen toegestaan om het brood dat bij de ingang wordt uitgedeeld te geven. In het park kun je een mooie wandeling maken en kennismaken met de verschillende aanwezige dieren.

La Pommeraie, vlakbij Pont l’Abbé

De bewoners van dit mooie park zijn bekende dieren zoals varkens, ezels, schapen, alpaca’s en in de vijver vind je eenden en ganzen. De dwerggeiten lopen vrij rond en vinden het heel leuk om de bezoekers gezelschap te houden. Ontzettend leuk om met kinderen naartoe te gaan. Ze kunnen zich hier uitstekend vermaken en leren tegelijkertijd met dieren omgaan.

Le Jardin aux Papillons in Vannes

De naam zegt het al, deze tuin bevat veel vlinders en orchideeën. Het is mooi om te zien hoe een rups zich ontpopt tot een vlinder en de tuin is geweldig om doorheen te lopen. Het tropische klimaat zorgt dat het een aangenaam uitje is tijdens een regenachtige dag.

Zoo de Pont-Scorff

Deze dierentuin is er één om je de hele dag te kunnen vermaken. Je ziet er bekende en minder bekende dieren. Giraffen, olifanten, panters, neushoorns, apen, papegaaien, zeevogels en witte leeuwen. Er zijn verschillende shows. Je reist gedurende je dierentuin bezoek door 5 verschillende continenten met hierin de dieren die bij het continent passen. Een beetje vergelijkbaar met Diergaarde Blijdorp dus.

Aquarium de Vannes

Als je kinderen gek zijn op vissen, dan is een uitstapje naar Aquarium de Vannes zeker de moeite waard. In het aquarium zie je vissen uit allerlei verschillende gebieden van de wereld. Denk aan vissen uit de Atlantische Oceaan tot de lagunes van de Stille Oceaan, van de Amazonerivier tot de Nijl. In ruim 1,5 uur tijd, kun je verschillende vissen zien. Zeepaardjes, roggen, clownsvissen, haaien. En er zijn ook schildpadden te vinden.

Leuke steden in Zuid-Bretagne