Op vakantie vind ik het altijd heerlijk om boodschappen te doen. De supermarkten in het buitenland zijn altijd leuk om te ontdekken… van onbekende producten tot afdelingen met heel veel verse producten. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen en neem dan dus ook altijd iets mee. Sinds we kinderen hebben, gaan we meestal in Nederland op vakantie. Gelukkig is er in Nederland ook nog meer dan genoeg te ontdekken, dus we vermaken ons prima en als de kinderen groter worden, dan gaan we wel weer naar het buitenland.

Lees ook: Besparen op vakantie; 20 tips voor een goedkope budget vakantie

In Nederland kom je op vakantie dus bij ongeveer dezelfde supermarkten als thuis. We kennen allemaal de Appie wel en hun assortiment is overal wel zo’n beetje hetzelfde. Toch zijn onze boodschappen op vakantie anders dan thuis.

Al jaren geven we weinig uit aan de boodschappen. Niet omdat het moet, maar wel omdat het kan. We vinden het een uitdaging om goedkoop en toch gezond te eten. Gezond is met kleine kinderen natuurlijk ontzettend belangrijk en dat lukt ons aardig met een laag boodschappenbudget.

Als we op vakantie zijn, dan verdubbelt dat budget bijna. Dat komt doordat we op vakantie toch andere boodschappen doen. Het is vakantie en daarom kiezen we voor gemak, wat ongezonder en snelle gerechten. Zo koop ik normaliter nooit pizza uit de supermarkt, maar op vakantie wel. Gewoon omdat dat makkelijk is en we er dan ook zin in hebben.

Daarnaast geven we op vakantie ook nog eens meer uit aan die gezellige terrasjes, een bitterbal, een etentje buiten de deur en meer. We hebben de tijd en nogmaals; het is vakantie, voor iedereen.

In de nieuwste video laat ik je zien welke boodschappen we allemaal kochten op vakantie en vertel ik hoeveel we uiteindelijk in die week kwijt waren aan de boodschappen. Een heel verschil met thuis!

Lees ook: Boodschappen doen met kinderen; 13 tips
Lees ook: Welke boodschappen zijn handig om in huis te hebben?
Lees ook: 7 tips om goedkoop boodschappen te doen
Lees ook: Shoplog: Boodschappen doen voor een maand
Lees ook: Geld besparen op de boodschappen met een reclame folder app