Deze tag kwam ik tegen bij de Mama’s met thee en is bedacht door de Supermoms. Ik vond het wel interessant om deze in te vullen en te delen. Iedereen doet tenslotte boodschappen!

Contactloos boodschappen doen - Mamaliefde.nl

WAAR DOE JE BOODSCHAPPEN

Eén keer per maand bestel ik de boodschappen via Albert en laat ik ze thuis bezorgen. Heel makkelijk, ik weet het. Maar zeker met de zware producten zoals drank en voorraad ideaal. De overige boodschappen doe ik over het algemeen bij de Lidl om de hoek en soms bij de Jumbo. Heel erg winkelvast ben ik dus niet echt; het gaat met name om prijzen en afstand.

DOE JE ALTIJD BOODSCHAPPEN IN DEZELFDE VESTIGING?

Over het algemeen wel, gewoon wat het dichtstbij is.

WANNEER DOE JE BOODSCHAPPEN?

De grote boodschappen doe ik één keer per maand, vaak in de laatste week van de maand als de salarissen weer gestort zijn ;-) Bij de Lidl bij voorkeur op het moment dat de kinderen naar de peuterspeelzaal zijn gebracht. Loop ik even wat stappen om.

HOE VAAK DOE JE BOODSCHAPPEN?

Eén keer per maand de grote boodschappen (lees hier hoe ik dat aanpak) en gemiddeld twee keer per week de verse producten.

ALS JE IN DE WINKEL KUNT SCANNEN, DOE JE DIT?

Ik heb het een keer gedaan, maar kom nooit meer in die vestiging. De Albert Heijn waar ik normaal heen ga als ze iets online niet hebben of ik het ben vergeten is echter aan het verbouwen. In de tijdelijke (twee jaar) dependance hebben ze nu ook scanners. Natuurlijk was ik mijn bonuskaart vergeten en had ik geen tijd (lees kinderen) om de app te installeren.

KIES JE VOOR HET A-MERK OF HET HUISMERK?

In principe ga ik voor het huismerk. Op een aantal merken na, daarvan is de smaak toch belangrijker.

GAAN DE KINDEREN MEE BOODSCHAPPEN DOEN?

Het liefst ga ik alleen, werkt veel sneller. Als ik iets vergeten ben of nog nodig heb gaan ze wel mee. Vaak dan de één in de wandelwagen en de ander lopend zodat ik er maar achter één aan moet rennen. Dat is het idee. Vaak vindt de tweede het eenmaal in de supermarkt drie keer niets en wordt er alsnog stampij gemaakt.

ALS DE KINDEREN MEE GAAN, MOGEN ZE DAN IETS KIEZEN?

Ja en nee, ze mogen wel iets pakken en kiezen tussen banaan of appel. Maar wel uit de keuzes die ik ze geef. Geen chocolade of koek en dergelijke.

GEBRUIK JE EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE?

Meestal niet, voor de grote boodschappen online hebben ze een handige functie die eerdere boodschappen onthoudt dus kan ik dat selecteren als het op is. Voor feestjes en dergelijke maak ik ook wel boodschappenlijstjes. De rest doe ik uit het hoofd. Vaak met als gevolg dat ik met vanalles thuiskom behalve datgene waarvoor ik kwam.

Gebruik jij een boodschappenlijstje?