Woensdagmiddag, manlief komt om vier uur thuis van zijn werk. Dus kan ik ‘even’ op stap met zoonlief. Van een vriendin had ik een berichtje ontvangen dat ze bij de action Frozen zwempakken hebben voor weinig, ik moest even naar de kruidvat en een poststuk wegbrengen. Klinkt niet zo ingewikkeld toch? De oudste mocht ik achterlaten, alleen de jongste ging mee. In de Nuna Pepp buggy. Super handig want dan hoef je niets vast te houden… Hoe dat ‘even’ boodschappen doen gaat, ik zal het je vertellen.

Parkeren

Uitdaging nummer 1, zowaar zijn er enorm veel lege parkeerplaatsen buiten. Ik parkeer hem super dicht bij het betaalautomaat. So far so good. Ik laat de deur even open staan, de zon schijnt flink en ik sta er min of meer toch naast en heb de sleutels mee. Zoonlief zit vast in de autostoel en kan geen kant op. Blijkt dat ze de palen hebben vervangen, waardoor het muntgeld dat ik bij manlief nog even had gevraagd, niet nodig heb. Maar mijn pinpas niet wordt herken tot vier keer toe.Balen, maar ok. Er wordt daar regelmatig gecontroleerd, aan de andere kant van het kruispunt staat het politiebureau dus ik waag de gok niet om even naar de action en kruidvat te lopen. Zelfs niet als er sprake is van ‘overmacht’. De vrouw voor mij kreeg er namelijk wel een kaartje uit.

Hup, weer in de auto, naar de overdekte parkeerplaats. Zowaar loopt er een vrouw naar een van de auto’s op de familieparkeerplaatsen (natuurlijk zonder dat er ergens kinderen zijn te bekennen) dus ik rijdt een rondje en geef met mijn richtingaanwijzer aan dat ik klaar sta om daar te parkeren. Komt er iemand van achteren aan, mij inhalen om hem er vervolgens achteruit in te willen steken. Wederom zonder kinderen of zelfs autostoeltjes op de achterbank. Dubbele ergernis dus. Normaal heb ik dan zoiets van laat maar, maar nu besluit ik niet over me heen te laten lopen en laat duidelijk merken dat die parkeerplaats voor mij is. Missie parkeren geslaagd.

Voor 1 ding naar de action

Volgende uitdaging; een zwempak bij de action halen. Eerst is het even zoeken, blijken ze in het vak te liggen waar met grote letters op staat bikini’s. Daar heb ik dus niet gekeken. Het geluk is met me, en ik tover de laatste in haar maat uit de stapel. Ik loop een klein rondje door de action. Dat moet ik dus nooit doen en neem gelijk wat schoonmaakmiddelen mee, wat knutselmateriaal voor de open dag als gastouder komend weekend, noodles en alvast de eerste dingen voor de traktaties van onze dochter voor over een maand. Ja, ik ben er vroeg bij omdat ik om deze reden dus zo min mogelijk bij de action kom. Met een volgeladen mandje inclusief een emmer en mini kruiwagen voor onze dochter kom ik bij de kassa aan. Daarom had ik dus een buggy mee ;-)

Ik reken af, en ben onder de indruk van de lage prijs. Altijd opvallend hoeveel je daar haalt voor weinig geld. Ze gaat door met de volgende klant en ik zie spullen voorbij komen die ik op de band heb gelegd. Kan gebeuren, dus ik reken nog een keer af. Nog voor ik alles in de tas heb liggen komt ook de dweil en nieuwe trekker die ik heb gekocht voorbij. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen. Voordat ik dit keer betaal controleer ik nu eerst even of echt alles gescand is.

Met een buggy door de kruidvat

Op de een of andere manier lukt het me om alles in de enorm grote canvas tas en in het boodschappenmandje te krijgen zodat ik door kan lopen naar de kruidvat. Daar heb ik alleen een nieuwe balsem nodig, zie daar ook magisch zand staan dat ik meeneem om te testen en ga op zoek naar een shampoo die ik tegen kwam als tip bij een blog van Marijke. Even telefoon erbij om te controleren of ik het juiste flesje mee heb en dan zigzaggend door de kruidvat. Waarbij het altijd zoeken is naar paden waar je wel doorheen kan met een buggy, omdat ze niet zijn volgebouwd. Ik bereik zonder iets om te stoten de kassa en reken af.

Parkeerkaartje

Ik heb altijd ruzie met parkeerkaartjes, dus heb hem dit keer veilig in mijn jaszak opgeborgen en de rits dichtgedaan. Dit keer zal ik hem niet kwijt raken. Dat is dus mijn derde uitdaging. Vaak loop ik nog even bij de supermarkt naar binnen voor iets kleins, zodat je een uitrijkaartje krijgt bij de kassa. Met mijn handen vol, kies ik om dit keer te betalen. Tot ik bij de betaalautomaat sta en hem dus daadwerkelijk kwijt ben. Voor een zoekgeraakt kaartje betaal je 50 euro. Slik. Waarschijnlijk verloren toen ik mijn telefoon erbij pakte in de kruidvat. Dan voel ik me echt zo chaotisch. Toch maar naar de supermarkt en hopen dat ze dit keer niet om een autokaartje vragen. Wel dus, ik zoek nog een keer in mijn jaszak, in mijn portemonnee en sta op het punt om de tas met spullen van de action om te kiepen om te kijken of hij daarin zit als ik iets hoor vallen. Ik kijk even, maar zie niets. Logisch ook, want ik had hem niets gegeven. Nee, heeft meneer hooikoortspillen bij de kruidvat mee gegrepen en is het alarm niet afgegaan… Het doosje was al half afgekauwd, gelukkig zaten de medicijnen er nog in. Uit medelijden en om de volgende klant te helpen, want stel je voor dat er vier wachtenden zijn. Krijg ik het uitrijkaartje en loop met schaamrood naar buiten. Zal er dan toch iets van karma bestaan, had ik toch die andere autochauffeur haar zin moeten geven, terwijl ik duidelijk aan het wachten was… Eigenlijk weet ik dat ik terug moet naar de kruidvat, maar besluit dat voor de volgende keer uit te stellen. Gewapend met het uitrijkaartje loop ik, ondertussen met een huilend kind omdat ik voor zijn gevoel zijn speeltje heb afgepakt naar de auto. Inpakken en wegwezen. Om vervolgens bij het uitrijden direct door te mogen rijden omdat er een defect blijkt te zijn…

Pakketje wegbrengen

Tot slot moet ik nog twee pakketjes wegbrengen. Een past door de brievenbus en voor de ander had ik bij de dhl online al een sticker afgedrukt. Dat was trouwens ook een heel gedoe zeg, voor je de juiste site hebt gevonden. Ook dat is een heel ander verhaal. Meneer heeft er duidelijk geen zin in, dus hop in de buggy. Ook voor die 15 meter die ik moet lopen. Voor de brievenbus ben ik nog ruim op tijd, het pakketje komt helaas met een dag vertraging. Die voor vandaag zijn namelijk al opgehaald. Ik had het al sinds vrijdag weg moeten brengen, dus eigenlijk kan me dat niet zo heel veel meer schelen. Ben blij dat het nu aan een ander is.

Daarvoor doe je het

Even boodschappen doen met kinderen - Mamaliefde

Als ik thuis kom, blijkt onze dochter nog op bed te liggen. Het is ondertussen kwart voor zes, ze lag er misschien wel laat in maar om zeven uur is het gewoon weer bedtijd. Dus geef manlief aan dat hij haar er echt wel uit mag halen. Ze staat nog bovenaan de trap als ze tussen de berg spullen van de action het zwempak ontdekt waarvoor ik op stap ben geweest. Haar stralende gezicht maakt dan alles weer goed!

In ieder geval, blijkt maar weer dat ‘even’ boodschappen doen een sprookje is. Zelfs met een kind. Met dit avontuur ben ik maar liefst 7 kwartier weg geweest.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.