Boekstart Babyboekje van het jaar

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Anderhalve week lang wordt er stil gestaan bij het nu en plezier van het voorlezen aan kinderen. Met name jonge kinderen. Zo kwam onlangs nog het nieuwsbericht dat leerkrachten iedere dag minimaal een kwartier per dag zouden moeten voorlezen. Natuurlijk is het ook heel erg leuk om zelf te lezen. Onze kinderen doen dit al vanaf jongs af aan, mede dankzij het Boekstart project. Dit jaar wordt er voor de tweede keer een Boekstart Babyboekje van het jaar wedstrijd georganiseerd. Dit is een speciale boekenprijs voor de allerjongste kinderen van 0 tot 1,5 jaar.  Onder andere om zo uitgevers te stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. In 2013 won het boekje Nijntje en de wilde Dieren. Wie er dit jaar gaat winnen?

Ieder jaar verschijnen er weer veel nieuwe babyboekjes. Hoe weet je nu welke van deze boekjes de allerleukste zijn? Daarom heeft een deskundige jury uit alle boekjes die in de afgelopen 2,5 jaar verschenen zijn, de vijf beste boekjes gekozen. En nu mag je tot 16 februari zelf bepalen welke van deze vijf boekjes gaat winnen. Tijdens de Negenmaandenbeurs, op vrijdag 26 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Kiekeboe! – Giuliano Ferri (De Vier Windstreken)

Boekstart babyboekjes boekenprijs - Kiekeboe - Giuilano Ferrari - Uitgeverij de Vier Windstreken - Mamaliefde.nl

Kinderen zijn dol op kiekeboe-spelletjes. Aan de dieren uit dit stevige kartonboek zullen ze dan ook ongetwijfeld veel pret beleven. Welke dieren zitten achter de flappen verstopt? Als ze hun poten of vleugels weghalen, zie je het meteen! Een leuk extraatje: op de laatste pagina zit achter de flappen een spiegeltje. Wie verstopt zich daar dus?

 

Exotische vogels – Marion Billet (Clavis Uitgeverij)

Boekstart babyboekjes boekenprijs - Exotische Vogels Marion Billet - Mamaliefde.nlIs het een beo, toekan of flamingo? Kan jouw baby de verschillende soorten exotische vogels al thuisbrengen? Jonge kinderen kijken graag in boeken, maar naar dit boekje kun je ook luisteren. Een eerste kennismaking met exotische vogels in woord, beeld én geluid.

 

Nog even achter mijn oortjes kriebelen – Jörg Mühle (Uitgeverij Gottmer)

Boekstart babyboekjes boekenprijs - Klein Konijn - Jorg Muhle - Mamaliefde.nlKlein Konijn is bijna klaar om naar bed te gaan. Zijn tandjes zijn gepoetst en zijn pyjamaatje ligt al klaar. Maar voor Klein Konijn kan gaan slapen, moet de lezer hem eerst even helpen. Dus tik hem maar op zijn schouder, dan draait hij zich misschien wel om. In dit voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Kinderen kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. En op de allerlaatste pagina mogen ze het licht uitdoen. Welterusten, Klein Konijn!

Hallo baby! – Roger Priddy (Veltman Uitgevers)

Boekstart babyboekjes boekenprijs - Hallo Baby - Roger Priddy - Mamaliefde.nlWat zie je allemaal in het park, en wat als je in bad gaat of gaat eten? Bekijk het samen met je baby in dit grote, hardkartonnen aanwijsboek met eenvoudige illustraties in sterke contrastkleuren. Hier reageren baby’s het best op! Onderaan het boek zit een plastic balk met beweegbare speeltjes. Deze interactieve speelbalk verbetert de oog-handcoördinatie. Dit contrastboek kun je echt lekker samen met je baby lezen.

Ik voel, ik voel…een beer – Xavier Deneux (Uitgeverij Gottmer)

Boekstart babyboekjes boekenprijs - Il voel, ik voel een beer - Xavier Deneux - Mamaliefde.nlIn dit kartonboekje kunnen peuters op een wel heel bijzondere manier kennismaken met een aantal dieren. Die zijn namelijk niet alleen te bekijken, maar ook te voelen want elke pagina bevat één of meerdere voelplekjes. Aan elk dier is een eigen structuur gegeven: het konijn is lekker wollig, de veren van de pinguïn zijn glad en de muis heeft een vilten vachtje. De prenten zijn mooi grafisch in zwart-wit vormgegeven; dat contrast maakt de afbeeldingen extra goed zichtbaar, waardoor het boekje zeer geschikt is voor de allerjongsten.

 

Winactie boekstart babyboekjes de Vier Windstreken - Mamaliefde

Als je nu snel naar Facebook gaat, kun je daar meedoen aan een winactie om één van deze boeken te winnen! Alvast een voorproefje op de rest van de winacties de komende weken!

Had jij al eens gehoord van deze boekenprijs en welk boek is jullie favoriet?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Boekstart babyboekje van het jaar wedstrijd
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 4 )

 • Ik wil ze allemaal!:)
  Ik hou van voorlezen, doe ik al sinds Sanne een paar weken is. Ze begrijpt er nog weinig van, maar vind het machtig interessant en wordt er heel rustig van:) ben altijd in voor nieuwe boeken dus ga deze maar eens opzoeken!

 • Wij hebben al een aantal van die geluidenboekjes, maar die met de vogels kende ik nog niet. Hij zou uiteraard (net zoals al die andere boekjes) heel welkom zijn in onze collectie! 😉

 • beste Linda,

  Ook hier wil ik graag aan mee doen, om mijn dochtertje te helpen bij haar taal ontwikkeling.
  de boekjes van hello baby leende ik vaak bij de bibliotheek en die waren toen al een suc6, zou leuk zijn als ze er straks zelf eentje heeft

  groetjes

  Esther

 • Wat een leuke boekjes. Ik wist niet dat er een Boekstart babyboekjes prijs bestond, het project kende ik al wel. Mijn zoontje heeft ook een leuk boekstartpakketje ontvangen. Hij is nog steeds dol op kiekeboe boekjes. Maak er nu graag een ander blij mee!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top