Momenteel ga ik even door een blogdipje. Ik doe mijn best jullie dat niet te laten merken, en het was zeker niet d bedoeling om erover te schrijven. Sommige dingen zijn gewoon heel persoonlijk en kan je het beste bij jezelf houden. Nadat ik afgelopen paar dagen een paar keer een waarschuwing kreeg van anderen dat ik geërgerd over kwam en eerst even tot tien moest tellen. Bedankt daarvoor! Nu heeft iedereen in het leven wel eens wat mindere periodes, en is het glas soms ook gewoon half leeg in plaats van half vol. En hoeft het ook niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn voor de buitenwereld. Ik vind dat jullie ook recht hebben om te weten waarom. Nu zal ik niet helemaal open kaart spelen, hopelijk genoeg om wat duidelijkheid te geven.

Lees ook; Blogtips; alles over beginnen met bloggen tot geld verdienen

Om te beginnen bij de pleegzorg. We hebben een paar reacties ontvangen dat het was opgevallen dat de pleegbaby hier niet in voorkwam. Klopt, deze baby is overgeplaatst. Naar een ander pleeggezin. Nu had ik eerst al een heel verhaal getypt over het hoe en waarom. Ik wil echter voorkomen dat ik met modder ga gooien. Laten we het er op houden dat het een besluit is geweest die over onze hoofden is genomen en nogal invloed heeft op mijn humeur. Dat wisselt van euforisch, on top of the world gevoel, waarschijnlijk als compensatie op de negatieve / verdrietige gevoelens.

Daarnaast is het vast niet ontgaan dat er de laatste tijd aardig wat reviews online zijn gekomen. Aan de ene kant vind ik het erg leuk om te zien dat mijn blog blijkbaar aantrekkelijk is bij zoveel mensen. En vind ik het heerlijk om al die producten te ‘testen’. Naar events te gaan zoals afgelopen vrijdagavond. Of iedere keer dat ik op mijn telefoon zie dat ik een mailtje heb ontvangen via gmail of een berichtje via wordpress. En ja, ik zeg echt wel nee als een product er gewoon echt niet bij past. Het leukste is nog wel om te zien dat de kinderen er veel plezier aan beleven, daar geniet ik dan toch wel van. Voelt een beetje als compensatie voor de tijd die ik steek in het bloggen. Daarentegen wil ik voorkomen dat deze blogjes gaan overheersen. Ook al probeer ik er vaak een inhoudelijk / inspirerend van te maken en niet puur een productpromotie. Dit is geen commerciële blog. Daarom dat ik een tijdje geleden al ben overgestapt op twee blogjes per dag. Over de onderwerpen van de middagblogjes hoef ik hierdoor vaak niet bij na te denken. Wat er echter voor zorgt dat ik momenteel ook meer moeite heb met de ochtendblogjes. Er zijn minder momenten waarvan ik denk ‘daar kan ik over schrijven’, ik ‘vergeet’ onderwerpen waar ik over wil schrijven, vind ze toch niet interessant genoeg als ik ze terug lees in de notities of ik zie ze terug op een andere blog. Waardoor ik het toch even uitstel. Een blogdipje dus.

Het blogdipje zorgt ook voor een vicieuze cirkel. Waarvan ik hoopte dat die door een nieuwe lay-out een nieuwe blik zou geven op mijn blog en die zou doorbreken. In plaats daarvan loop ik tegen nog meer technische euvels aan waardoor ik mijn blog kan verbeteren. Geloof me, de tijd die ik steek in het schrijven van deze blogjes zelf en het maken van de foto’s is slechts een fractie van wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Met veel zaken die ik zo mogelijk nog veel interessanter vindt. Ik ben niet voor niets eigenlijk een bèta-meisje. Maar hoe meer ik ‘achter de schermen’ bezig ben, des te minder tijd er overblijft voor het schrijven zelf.

Nu heb ik eerder al eens de tip gekregen om dan terug te gaan naar een blogje per dag. Iets waar ik ook echt serieus over nadenk. De wereld houdt echt niet op met draaien als er wat minder blogjes de lucht in komen. Het bloggen stem ik voor een deel af op waarvan ik hoor / zie dat jullie graag lezen. Toch is het voornamelijk mijn grote uitlaatklep. Ik schrijf over wat ik zelf interessant vind om te lezen en schrijven. Zo zal een blogje met de trends van de kleuren nagellak voor dit voorjaar niet op dit blog verschijnen. Zeker in deze periode heb ik deze uitlaatklep gewoon nodig. Al zal ik jullie plechtig beloven mijn best te doen wat minder geïrriteerd te zijn. Vanmiddag gaan we gelukkig met zijn viertjes een weekendje weg, even gewoon lekker niets doen. Dat zijn de leuke bijkomstigheden van het bloggen. En over twee weken heb ik een weekend dat ik voor scouting weg zou zijn afgezegd, en heb ik een heel weekend het huis voor me alleen. Om lekker op de bank te zitten en de hele dag netflix te kijken, in pyjama rond te lopen, pizza’s te eten omdat je geen zin hebt om te koken, uren in bad te liggen etc. En toch ook wat ‘nuttige’ dingen zoals de babykleding op zolder weer in dozen pakken en de babyspullen die we tijdelijk hebben gebruikt weer op te ruimen. Dat lijstje in mijn hoofd met dingen die ik dan kan doen is al langer dan de tijd die ik daadwerkelijk heb ;-)

Ps. Nadat ik dit blogje had geschreven en er dus bij stil had gestaan. Begon de inspiratiestroom weer volop op gang te komen ;-)

Wat doen jullie op dat soort momenten als afleiding? En wat vinden jullie van de verdeling persoonlijk / reviews?