Sinterklaas is weer terug naar Spanje, het Kerstfeest is gevierd. Nog even en het is Oud en Nieuw. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Met de hoogte- en misschien ook dieptepunten. Ik zal dit jaaroverzicht spreiden in twee delen. Met vandaag een terugblik op de mooie momenten van 2014 als blogger. En morgen een terugblik op 2014 als mama . Ik heb lang zitten twijfelen hoe ik dit het beste aan kon pakken, behalve een lijstje met meest gelezen blogs. Dus neem ik je mee in een kijkje achter de blogschermen. In februari ben ik begonnen met bloggen, op een gratis wordpress site. Eerst eens kijken en aftasten hoe lang ik het vol zou houden.

Statistieken

Begin februari begon ik te bloggen via wordpress. Op moederdag maakte ik de overstap naar een eigen domein. En met succes, deze statistieken zijn ook gebaseerd op de periode vanaf dat moment. Momenteel vinden een kleine 6.000 bezoekers per maand deze blog. Van deze bezoekers komen er ruim 12.000 binnen via google. De populairste social media zijn twitter, direct gevolgd door facebook en bloglovin. De drukste dag was 31 juli 2014 met 697 pageviews. Twee van de drie artikelen met de meeste interactie betreffen een winactie. De derde in rij is het lijstje met favoriete blogjes die ik in maart publiceerde. Dit was nog een lange lijst, tegenwoordig zoek ik de ‘top 5’ er uit. De top drie bezoekers die trouw berichtjes achterlaten zijn Angelique, Nicole en Daantje. Bedankt daarvoor, ik vind het altijd heel erg fijn om al jullie reacties te lezen. Ik ben iedere keer ook weer onder de indruk van de volgers op social media. Zo begon ik op facebook (175+ volgers), is pinterest (1150+ volgers) uitgebreid en een account aangemaakt op bloglovin (299 volgers). Heb ik kennis gemaakt met twitter (1500+ volgers), mijn instagram (1000+ volgers) weer nieuw leven in geblazen en google+ (250+ volgers) ontdekt.

Lay-out

Bij een nieuwe site, hoort natuurlijk ook een nieuwe lay-out. Ik had hier graag de foto’s van willen delen, maar ben zo ‘dom’ geweest om er geen printscreens van te maken. Momenteel werk ik met een lay-out gemaakt door Kimberley waar ik erg dankbaar voor ben. Dit paste op dat moment echt bij me en mijn zoektocht om het persoonlijke bloggen te benadrukken. In de toekomst wil ik op zoek gaan naar een meer magazine-achtige lay-out. Dat past voor mijn gevoel beter bij de combinatie van persoonlijke en inhoudelijke / inspirerende blogjes.

Ontmoeting andere bloggers

Als blogger werk je voornamelijk alleen achter je laptop. Gelukkig is het vrij eenvoudig om offline via social media Twitter en de Mama & Blogger facebook groep in contact te komen met andere bloggers. Via projecten zoals de mamachallenge, 25euro5maaltijden, Mamakijktanders waar binnenkort een vervolg op komt en ter voorbereiding op kerst de adventschallenge. Met het Kick-start project heb ik ook met een paar andere bloggers mogen kennismaken.

Het afgelopen jaar heb ik al een aantal andere bloggers mogen ontmoeten. Zo vond ik het erg gezellig in juli met onder andere Joyce, Chantal en Cynthia bij het event van Naïf rondom de verzorging van je kind en de presentatie over de natuurlijke ingrediënten. In het kader van de Mamachallenge leek het me leuk om af te spreken met een andere blogger. Mahwish woont redelijk in de buurt, het was erg gezellig met de dames en heer. In oktober heb ik Nicole mogen ontmoeten voor de cake smash van baby boy en later tijdens ons bezoek aan Flavourites Live 2014. Half december mocht ik naar de eerste BNtalk van Bloggers Network. Hier heb ik heerlijk gekletst met Astrid.

Hopelijk mag ik in 2015 nog veel meer andere bloggende mama’s ontmoeten. Ik heb tenslotte niet voor niets visitekaartjes laten drukken. De rubriek met maandelijkse overzichten waarin ik unieke blogs uitlicht zullen zeker doorgaan.

Eerste evenement

Het afgelopen jaar kwam ik met enige regelmaat in Amsterdam. Op bloggersgebied kan je niet om die stad heen. In Juli kwam de eerste uitnodiging voor een event bij Naïf. Later mocht ik onder andere naar de Ouders Natuurlijk Beurs. Vond ik het erg jammer dat ik niet zelf naar Legoworld kon, maar erg blij dat zuslief wel kon. Ben ik naar Flavourites geweest en afgelopen week natuurlijk het bezoekje aan het imponerende Disney on Ice in Utrecht. Voor zover dat mogelijk is ben ik nu nog meer Frozen-fan.

Samenwerkingen

Na een paar maanden kwamen de eerste verzoeken binnen voor een samenwerking. Hier was ik heel erg van onder de indruk. Voor de eerste samenwerking kreeg ik, of eigenlijk peuter, een astronauten dekbedhoes van Snurk als review. Daarna hebben veel meer producten de weg naar dit huis gevonden; zoals de Hubelino knikkerbaan, een lunch-set van rosti mepal en het meest recent een prachtige jurk van Mamaliefs. Ik heb ook een aantal mooie winacties mogen doen waarbij er van alles langs kwam, groot en klein. Zoals de zeer populaire engeltjes sieraden, maar ook een fiets, kaartjes voor Disney on Ice en nog veel meer. Er zijn ook enkele gesponsorde blogjes online gekomen. Hoewel dit niet mijn eerste voorkeur heeft ben ik erg blij in het vertrouwen dat de pr-bureaus die hier achter zitten in mij hebben. Dit geld maakt het voor mij mogelijk om de mogelijkheden die er zijn voor Mamaliefde verder te verkennen. Zoals de overstap naar eigen domein, nieuwe lay-out en in 2015 hopelijk een nieuwe laptop. Het bloggen is en blijft voorlopig vooral een hobby waar ik graag veel energie in steek. Voor 2015 staan er gelukkig al een aantal mooie samenwerkingen op de planning. Zowel, voorlopig, eenmalig met een winactie, tot een langdurige samenwerking waarbij ik iedere maand speelgoed mag reviewen. Dit vind ik zeer bijzonder.

Bedankt

Dit overzicht wil ik afsluiten met een bedankje aan jullie, de lezers die het afgelopen jaar de weg hebben gevonden naar mijn blog. De vaste lezers die me volgen via social media, of toevallig vinden via google. Ik ben ook erg blij met alle complimenten die ik heb gekregen, het is altijd fijn om te horen van onbekenden, andere bloggers en samenwerkende partijen dat ze je werk appreciëren. Ik steek er veel tijd in en dat stimuleert me om verder te gaan en mezelf te blijven verdiepen en ontwikkelen. Op naar een nieuw jaar vol leuke, persoonlijke en inspirerende blogjes.

Alvast een verzoekje voor het nieuwe jaar; wat willen jullie graag terug zien komen?

Mamaliefde Jaaroverzicht 2017