Sommige klusjes in het huishouden doe je makkelijk dan de ander. Die stel je onbewust toch zoveel mogelijk uit, zo hoor ik regelmatig andere moeders klagen over de berg met was en ook op onze zolder hebben we zo’n stapel die klaarstaat om opgevouwen te worden. Toch wacht ik vaak tot de kledingkasten dusdanig uitgeput beginnen te raken voordat ik het ook daadwerkelijk oppak. Dat is een (twee)wekelijks klusje. Ook dagelijks zijn er dingen die je moet doen of vindt dat je moet doen maar niet altijd ziet zitten. Dweilen is daar één van, stofzuigen (drie keer per dag in ieder geval rondom de eettafel) gaat nog wel. Maar dweilen vind ik echt een ramp. Vooral omdat het van die klusjes zijn waar geen eind aan lijkt te komen en zodra je klaar bent je weer opnieuw kan beginnen.

Bissell Vac & Steam Stoomreiniger

Het is fijn als er uitvindingen gedaan worden om het leven makkelijker te maken, en met name om je klusjes uit handen te nemen die je helemaal niet graag doet. Tegen de tijd dat ik de hele woonkamer, en vaak ook gang, trap en keuken heb gestofzuigd, vind ik het wel weer goed genoeg en heb ik absoluut geen zin om ook nog eens te dweilen. Dat gedoe met natte moppen door de woonkamer, telkens heen en weer lopen, na afloop wachten tot het droog is. De ene keer is het te vochtig en de andere keer kom je er niet door. Nee, ik ben blij dat in ieder geval de huishoudelijke hulp het één keer per week goed doet. Toen ik dus gevraagd werd om een nieuw soort stofzuiger / dweil te proberen zei ik natuurlijk direct ja. Onze stofzuiger was stiekem toch al aan vervanging toe. Nog leuker is het dat ik er ook nog eens eentje weg mag geven, dus vind jij dweilen ook zo verschrikkelijk? Lees dan vooral verder en bij deze alvast mijn excuses voor het hoge tell sell-gehalte, maar ik ben gewoon echt heel erg enthousiast.

2016-02-11 12.32.49 (640x427)

Lees ook: Dyson V8 absolute+; review snoerloze stofzuiger

Vac & Steam?

De producent beschrijft het als volgt:

BISSEL is één van ’s werelds grootste vloerreinigingsproducenten en bestaat al sinds 1876. Dit product is gloednieuw. Het product is feitelijk 2 producten in 1: een stofzuiger en een stoomreiniger. Dit kan zelfs tegelijkertijd, waardoor je dus niet meer apart hoeft te dweilen. BISSELL is het grootste merk in Amerika en nu sinds een paar maanden op de Nederlandse markt. Geen ander merk is het gelukt om een 2-in-1-product te maken dat ook echt werkt.

Klinkt goed toch, maar nu in de praktijk. Werkt deze combinatie ook echt?

Stomend schoon

Bissell-2

Ik was wel erg nieuwsgierig naar hoe ze dat zouden combineren, een stofzuiger en een dweil. Of eigenlijk niet eens een dweil, maar een stoomapparaat. Een soort mini-uitvoering van die wagentjes die je weleens in grote kantoorhallen ziet waarbij er iemand op een karretje zit om de grond schoon te maken. Of misschien kan ik het beter vergelijken met een stofzuiger, al wordt de vloer er niet kreukelvrij door. Maar wel goed hygiënisch schoon. Er wordt namelijk gewerkt met stoom van 90 graden Celsius, het is dus niet alleen optisch schoon maar ook hygiënisch schoon. Een ander voordeel van stoom is ook nog eens dat het heel snel droogt. Geen natte vloeren dus om over uit te glijden.

De eerste keer dat ik hem uitprobeerde heb ik gewacht tot de kinderen op bed lagen. Stoom en kinderen leek me geen handige combinatie. Daar had ik me dus geen zorgen over hoeven te maken. Er komt nauwelijks stoom vanaf, alleen als je hem een paar minuten op dezelfde plaats laat staan ontstaan er kleine stoomwolkjes waar ik gewoon met mijn hand in kan steken, verder is het geen probleem als je peuter onverwachts in de weg loopt. Ook als je de kop vastpakt terwijl je stoomt, is dat gewoon lichaamstemperatuur. Het water vul je met een bijgeleverde maatbeker eenvoudig aan de achterkant. Voor een rondje door het huis gebruik ik ongeveer 400 mL, je bespaart dus niet alleen tijd maar ook nog eens water. Met 400 mL water met de dweil krijg ik misschien net de keuken schoon.

Het stoomapparaat heeft twee standen; high en low en twee verschillende ‘doekjes’ zodat je kunt afwisselen tussen gladde vloeren en laagpolige tapijten. De mat bij de voordeur heb ik ook gestoomd en je zag per baan de mat schoner worden. Zo schoon is hij nog nooit geweest, zichtbaar en onzichtbaar ook hygiënisch schoon. Ook erg handig met zieke kinderen die spugen of open wondjes hebben, dit kan je makkelijk reinigen met de stomer. Ook de houten parketvloer in de woonkamer, als de linoleumvloer in de keuken, de tegels in de badkamer en het laminaat op de eerste verdieping zijn geen probleem. Wel merk ik dat hij op de ene ondergrond zwaarder werkt dan de ander.

Stofzuiger

Bissell Vac and Steam; nooit meer dweilen met deze stofzuiger en stoomreiniger in 1. Zo maak je het huishouden een stuk makkelijker en leuker! - Mamaliefde.nl

Naast de stoomfunctie kun je dus ook stofzuigen. Deze twee functies kun je los van elkaar gebruiken. Ideaal dus als je zoon een schaaltje muesli over de grond heeft gestrooid. Stoelen aan de kant en stofzuigen maar. De zuigkracht is bewonderingswaardig. Er zit geen stofzak in, maar je klikt eenvoudig het reservoir eruit om te legen. Eén keer in de zoveel tijd wordt geadviseerd om het filter te legen. Voordat je hem gaat gebruiken kun je aan de onderkant, onder het doek een tablet stoppen. Dit zorgt ervoor dat je huis niet alleen stofvrij wordt, maar ook nog eens heerlijk fris gaat ruiken. Helaas maakt de stofzuiger best wel wat lawaai, meer in ieder geval dan onze oude. Gelukkig zijn de kinderen hier in huis er niet bang voor, anders is het natuurlijk even schrikken. De stofzuiger is zeer compact zodat je hem makkelijk in een hoekje van de keuken neerzet, klaar voor gebruik met de kabel er handmatig omheen gewikkeld. Het is net gewoon een grote kruimeldief op standaard. Fijn ook dat hij gewoon rechtop blijft staan en niet dat je zo’n enorme slang door de kamer hebt liggen.

Oordeel

Bissell Vac and Steam; nooit meer dweilen met deze stofzuiger en stoomreiniger in 1. Zo maak je het huishouden een stuk makkelijker en leuker! - Mamaliefde.nl

Nu ben ik dus geen fan van dweilen, en stofzuigen heb je na drie keer per dag ook wel gezien, met dit apparaat doe ik er niet meer moeilijk over om niet alleen even snel rondom de eettafel te stofzuigen maar de hele woonkamer aan te pakken. Sterker nog, ik was binnen tien minuten klaar! Normaal valt het me al snel daarna op dat er nog van alles is blijven liggen, maar na de grote beurt in combinatie met stoom heb ik de hele avond niets kunnen ontdekken. Ongeacht de hoek waarop ik de vloer inspecteerde. De volgende dag betrapte ik mezelf erop dat ik tijdens het eten al uitkeek naar het moment dat ik ‘mocht’ stofzuigen. Met handige tools wordt het huishouden gewoon een heel stuk makkelijker en dus ook leuker.

De volgende dag heeft de huishoudelijke hulp hem ook uitgeprobeerd en zij vond hem ook erg handig. Ik moest wel even goed uitleggen dat je kan stofzuigen en dweilen tegelijk, dat is toch even wennen maar hij is erg makkelijk in gebruik. Zelfs de kinderen willen graag helpen.

Zijn er dan helemaal geen minpuntjes aan deze Bissell Vac & Steam? Tja, zelf mis ik een klein opzetstuk zodat je ook even makkelijk de bank kan stofzuigen met name tussen de naden of onder de kast. En het is even wennen dat je zelf de kabel moet opbinden in plaats van dat hij automatisch oprolt. Maar het is logisch dat bij het ontwerp er keuzes gemaakt moeten worden en hij zo lekker compact blijft en dat is ook wat waard. De kinderen hebben in ieder geval al een alternatief gevonden voor het opruimen.

Winactie stofzuiger

Bissell Vac and Steam; nooit meer dweilen met deze stofzuiger en stoomreiniger in 1. Zo maak je het huishouden een stuk makkelijker en leuker! - Mamaliefde.nl

Wil jij ook graag het huishouden makkelijker maken en nooit meer apart te hoeven stofzuigen en dweilen? Oftewel; kun jij deze Bissel Vac & Steam goed gebruiken? Meedoen? Laat dan hieronder een reactie achter voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.

De Bissell Vac & Steam stoomreiniger is onder andere hier te koop.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Bissell Vac & Steam stoomreiniger
Author Rating
51star1star1star1star1star