Ooit was het een uniek dagje uit: een speelparadijs binnen! Door het grote succes zijn ze nu echter op héél véél plekken te vinden. Gelukkig maar, want ook al is het allang niet meer een uniek iets, het blijft een favoriet uitje voor de kinderen. Volop spelen, ongeacht of het slecht of goed weer is: welk kind wil dat nou niet? Kies er lekker één uit en doe de volgende keer eens een andere dan anders. Want vaak hebben ze toch allemaal weer net een iets andere uitstraling met net weer andere extra’s…

Lees ook: Peuter uitjes; Dagje uit & leuke activiteiten om te doen met kind van 2/3 jaar ook indoor
Lees ook: De leukste kinderboerderijen in Nederland, met speeltuin, de grootste leuk uitje voor peuters en kleuters
Lees ook: De leukste en beste buitenspeeltuinen van Nederland Met grote of gratis speeltuinen met water

Inhoudsopgave

Binnenspeeltuinen in Drenthe

Cowboy en indianen speelreservaat – Coevorden

In Coevorden bevindt zich een heerlijk speelparadijs. Het thema mag duidelijk zijn… Leuk is hier o.a. dat je een virtuele tour kan doen! Maar er is uiteraard meer. Naast de binnentuin kan je ook buiten spelen, op bezoek bij de kinderboerderij en bijvoorbeeld midgetgolfen.

Meer informatie vind je hier.

Plopsa Indoor Coevorden

Dit is een zeer uitgebreide binnenspeeltuin compleet met achtbaan en is onderdeel van de Plopsa attractieparken. Het enige park in Nederland maar dan in een enorme overdekte hal. Het is helemaal ingericht in het teken van Studio 100, hier ontmoet je dus Kabouter Plop, Bumba, Piet Piraat, K3, Maya de Bij en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier.

Kabouterland – Exloo

Een mix van binnen en buiten spelen. Natuurlijk tussen de kabouters en de trollen. Ook de dieren zijn van de partij.

Meer informatie vind je hier.

 

Tippedoki – Grolloo

Binnenspeeltuin Tippedoki is een indoor speeltuin vlakbij Assen in het dorp Grolloo. Een binnenspeeltuin uniek in Drenthe, Nederland en zelfs wereldwijd is er geen enkele binnenspeeltuin vergelijkbaar met Tippedoki. Kinderen wanen zich in een ware jungle wanneer zij de eerste stappen in Tippedoki zetten, kijk omhoog en zie op 10 meter hoogte een dorp van boomhutten die door touwbruggen met elkaar verbonden zijn. In het midden van Tippedoki staat een grote klimboom met meer dan 20 verschillende klimroutes naar boven. Eenmaal boven is er de keuze om via een touwbrug naar de eerste boomhut te klimmen of om weer naar beneden zoefen van de supersnelle glijbaan. Verdeeld over Tippedoki zijn er heel veel klimparcoursen en sluipdoor kruipdoor obstakels.

Meer informatie vind je hier.

De Drentse Koe – Ruinerwold

Het buitenterrein biedt diverse speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, mammoetskelters, grote zandbak, kabelbaan en een dierenweide met konijnen, geiten, ezels en kippen. In de verwarmde speelschuur bevindt zich o.a. een discodansmat, unieke speelmanege, bouwzolder, klim- en glijtoren en glow in the dark benedenverdieping met o.a. Pannavoetbal en Oud-Hollandse spelen. Nieuw (2017) is een interactieve overdekte waterspeelplaats en klimavontuur boven de koeienstal geopend.

Kortom: zowel buiten als binnen is er volop vermaak voor een hele dag plezier bij mooi en minder mooi weer.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Flevoland

Kids Eiland – Almere

De speeltuin is op zich geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Met een snoezelhoek, kruipbuizen tot 7 meter hoog, skelters, luchtkussens en nog veel meer is dit een compleet dagje uit. Bijzonder: je kunt hier je kindje vanaf vijf jaar ‘afgeven’ om zelf te gaan shoppen! Met een armbandje weten de professionele begeleiders hoe je te bereiken bent…

Meer informatie vind je hier. Er is ook een vestiging in Den Haag Megastores.

 

Avontura – Dronten

In Dronten is heel veel te doen. Een kleine greep: rodelbanen, trampolines, familieglijbanen, klauterpleinen, klimvulkaan, raceparcours en nog véél meer…

Meer informatie vind je hier.

 

 

Orchideeënhoeve – Luttelgeest

De orchideeënhoeve is geen suf uitje voor grote mensen. Het biedt een heerlijk overdekt uitje met dieren, zoals schildpadden, aapjes en vlinders. Maar dus ook een heerlijke speeltuin binnen, met water! Let ook eens op extra activiteiten. zoals de ‘night of the jungle’.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Orchideeënhoeve

 

Hans & Grietje – Zeewolde

Officieel is het een restaurant, maar als je hier heen gaat moet je zeker de tijd ervoor uittrekken. Zo is er een enorme speelkelder, glijbanen en is het restaurant zelf al een hele ervaring. Bij mooi weer kan je ook prima buiten spelen, op het terras zitten of het bos in.

Meer informatie vind je hier.

 

Binnenspeeltuinen in Friesland

Esonstad – Dongeradeel

In dit Landalpark vind je een enorme binnenspeeltuin die ook echt een aanrader is voor een dagje uit. Je kan hier klimmen, glijden, bouwen, er is een jumpgedeelte en een enorm atelier waar je kan knutselen en spelen met kapla, knikkerbanen en nog veel meer innovatief speelgoed. Regelmatig worden hier ook activiteiten georganiseerd door het animatieteam zoals voorlezen met Bollo of minidisco.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Speelparadijs Landal Esonstad

Speelparadijs Sanjesfertier – Feanwâlden

In het Friese Faenwâlden vind je Sanjesfertier. Dit is zowel een binnen- als buitenspeeltuin en zelfs een dierentuin. Verder vind je hier een verkeerspark en kan je dus gewoon lekker een dagje uit zijn. Genoeg te doen hier tijdens alle soorten weer.

Meer informatie vind je hier.

 

Binnenspeeltuinen in Gelderland

Jan Klaassen – Braamt

Pretpark met binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin is helemaal in stijl ingericht. Houten klimhuisjes, een grote luchtglijbaan en bijvoorbeeld mee met de trein door de goudmijn: het is allemaal aanwezig in de 2.000 m2 grote speeltuin. Er is een spookhuis, een doolhof en natuurlijk een theater met een kindervoorstelling. Logisch natuurlijk bij Jan Klaassen…

Meer informatie vind je hier.

 

Spelerij – Dieren

De Spelerij is meer dan een speeltuin. Het is, zoals ze zelf zeggen, een doe-, samenwerk- en verwondertuin. Je kunt hier natuurlijk gewoon klauteren en klimmen, maar de toestellen kunnen door samenwerken bediend worden en daarmee in beweging komen! Weer eens iets anders dan gewoon van de glijbaan roetsjen. Je kunt na het spelen zelf je broodjes bakken! De Spelerij is niet echt geschikt voor kinderen jonger dan vier jaar.

Meer informatie vind je hier.

SkyZone – Doetinchem

Binnen spelen, ook voor de oudere kids! SkyZone is een heel ander verhaal in de binnenspeeltuinen. Want SkyZone is niet een speeltuin, maar een belevenistuin. Superjump, Softplay, Crazyclimb, Active Cage, Speedsoccer en de High Rope Course: één groot avontuur dus. Klim in de kleurrijke torens, ga het actieve ‘doolhof’ door of klim op een hoogteparcours (zonder zipline, maar met valnetten…): het kan allemaal. En ja hoor, kinderen kunnen hier ook gewoon glijden, rennen en verstoppen…

Meer informatie vind je hier.

Hof van Eckberge – Eibergen

Binnen en buiten kan je hier avontuur beleven. Je vindt hier o.a. een lasergamejungle, een snoezelruimte, bowling, en natuurlijk een klim- en klauterstructuur. Maar daarnaast ook aquaria, een buitenspeeltuin en een kinderboerderij met een belevingspad. Ook voor de allerkleinsten erg leuk!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste kinderboerderijen in Nederland, met speeltuin, de grootste leuk uitje voor peuters en kleuters

Kids Castle – Hedel

Kids Castle is een leuk paradijs voor kids van 0 t/m 10 jaar. Naast de speeltuin is er ook een feestzaal te vinden. Gevestigd in een oude bedrijfshal. Overigens is er voor de kinderen tot 2 jaar een eigen ruimte in de hal.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Pret Inn – Malden

Een veilige en overzichtelijke binnenspeeltuin. Ook aan de ouders wordt hier gedacht door de brasserie, een sfeervolle zithoek en de mogelijkheid om lekker plaats te nemen op het buitenterras. Geschikt voor kinderen van 2 t/m 13 jaar. Jonger of ouder? Dan mag je gratis naar binnen. Peuterochtenden zijn er iedere doordeweekse ochtend, behalve in de vakanties en op feestdagen.

Meer informatie vind je hier.

HappyFarm – Terschuur

Een echte boerenspeeltuin, met trekkertjes en skelters. En dieren natuurlijk, die je mag aaien. Met een leuke binnenspeelplek met klauterwerk, maar natuurlijk is er op een speelboerderij ook buiten veel te beleven. Een leuk dagje voor alle weertypen dus.

Meer informatie vind je hier.

 

Schateiland Zeumeren -Voorthuizen

Op zoek naar de schat en lekker spelen dus, dat kan in Zeumeren/Voorthuizen. Onder leiding van de kapitein wordt er gezocht naar de schat, er is veel speelplezier bij de eilanden en natuurlijk kan er heerlijk gespeeld worden in het speelkasteel.

Meer informatie vind je hier.

 

Wamelland – Wamel

Wamelland is 2.100 m2 groot en is een heerlijke binnenspeeltuin in Midden-Nederland. Met leuke extra activiteiten, die je zeker in de gaten moet houden. Een brunch, bijvoorbeeld, wat toch leuk te combineren is met speelplezier! In de speeltuin vind je onder meer een ballenbad, een superglijbaan, trampolines en bijvoorbeeld een blokkenbouwhoek.

Meer informatie vind je hier.

 

Binnenspeeltuinen in Groningen

Landgoed Nienoord – Leek

In Leek vind je een familiepark met een overdekte apenkooi. Heerlijk buiten en binnen spelen dus op meer dan 50 attracties en speeltoestellen. Is in de winter gesloten!

Meer informatie vind je hier.

 

 

De Leeuwenborg – Nieuw Scheemda

Tot ongeveer tien jaar is hier een leuk speelparadijs te vinden. Voor de jongsten is er een apart, afgesloten, gedeelte. Je kunt hier ook feestzalen huren, w