Lange tijd zijn dieren het favoriete speelgoed geweest van onze zoon. Totdat we een keer met de trein op stap gingen. Sindsdien ziet hij ze overal, en vaak ook als eerste. Dat we eerst zelf goed moeten rondkijken omdat hij er ergens één in de verte heeft gespot. De cd met de muziek van de Thomas de Treinmusical is zijn grote favoriet en het is erg jammer dat die serie niet meer wordt uitgezonden op Netflix. Gelukkig heeft hij zijn houten treinbaan, dat staat garant voor uren speelplezier.

Lees ook: Leukste houten speelgoedmerken
Lees ook: Musthave jongens speelgoed baby’s en peuters

Bigjigs

Bigjigs houten treinbaan - Mamaliefde.nl

Er zijn diverse merken houten treinbanen. Een daarvan is Bigjigs, zij staan vooral bekend om de uitgebreide speelsets. Zo kan je kind lekker genieten van zijn nieuwe speelgoed. De treinbanen zijn altijd voorzien van meerdere vervoersmiddelen, dus niet alleen treintjes maar vaak ook bussen of boten.  Voor jonge kinderen heb je de My First Roadway dat bestaat uit acht wegdelen, twee auto’s en vier accessoires. Zo kan het leren hoe het een weg moet bouwen. Naarmate je kind ouder wordt kan de set uitgebreid worden met bruggen en andere accessoires.

Bigjigs houten treinbaan - Mamaliefde.nl

Er bestaan ook uitgebreidere sets binnen verschillende thema’s waarmee je een prachtig wegennetwerk kan bouwen. En altijd uit te breiden zijn met losse wegdelen, auto’s en bochten. Zo kun je zebrapaden plaatsen of een T-splitsing aanleggen. Het bouwen een eigen netwerk zal voor je kind een fantasievol leermoment zijn. Naast de fijne motoriek leren ze ook vooruit te denken, hoe moet je een straat bouwen en hoe bouw je een dorp om vervolgens de spannendste verhalen na te leven. Het opvallende aan deze treinbaan is dat er niet alleen ‘standaard’ wegdelen in zitten maar ook kleinere bochten en korte stukjes met geen of dubbele uitstulpsels.

Bigjigs houten treinbaan - Mamaliefde.nl

De houten speelonderdelen zijn zo vervaardigd dat alle onderdelen uit dezelfde collectie op elkaar aansluiten, ook andere houten treinbanen sluiten hier op aan. De houten autootjes zijn voorzien van primaire kleuren die het kinderoog aantrekken. Door weinig losse elementen is het speelgoed handzaam en door zijn rondafwerking niet gevaarlijk voor kleine kinderen.

De Bigjigs treinbaan koop je hier.

Winactie GESLOTEN

Bigjigs houten treinbaan - Mamaliefde.nl

In samenwerking met treinbaan.nl mag ik een uitgebreide treinbaan met 101 onderdelen weggeven. Namelijk de BigJigs set Stad en land. Compleet met station, stad en bos. Diverse vervoersmiddelen. De baan bestaat in principe uit een 8 in het midden met een ruime baan eromheen. Daarnaast kan je er veel andere combinaties van maken. De vier y-splitsingen zorgen voor veel variatie.

Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)