Betoverend dagje uit in Toverland, Sevenum

Deze zomer pakt attractiepark Toverland in Sevenum groot uit. Zo heb je de zomerdagen waarop het park tot maar liefst 23.00u open is en de dag om 22.45u wordt afgesloten met vuurwerk. Op één van die dagen ging ik samen met Miram en onze kids op stap. Een paar jaar geleden zijn we hier al eens geweest, maar dan in de winter. Dan is namelijk de grote hal open zodat je ook binnen kan genieten. Ook zijn er buiten een paar spelelementen. De achtbanen buiten zagen er echter ook zeer aantrekkelijk uit. Na anderhalf uur in de auto en een onverwachts, maar zeer welkom zonnetje, kwamen we aan. We waren niet de enigen en parkeerden op het extra grasveld. We haalden de kaartjes op bij de kassa en kwamen toen in de enorme hal.

Mega indoorspeeltuin

De eerste indruk die je krijgt als je bij Toverland aankomt is dat het een enorm speelparadijs is. Er zijn diverse speeltuinen voor verschillende leeftijden maar ook gehandicapten, bruggen, een high rope course, airtrampoline, glijbanen, doolhof, trampolines, klimparadijzen en nog veel meer. Een waar paradijs dus voor peuters en kleuters die graag hun energie kwijt willen. Terwijl jij van een bankje de kids in de gaten houdt kunnen zij heerlijk op eigen initiatief spelen en hun grenzen ontdekken. Leuk voor de kinderen maar ook fijn voor papa en mama, je hoeft niet overal achteraan. Wel blijft het opletten want het zijn geen afgesloten gebieden.

Ook zijn er een aantal attracties waar de kinderen in mogen. Nu waren ze allemaal tussen de 90 en 110 cm groot, dus waren er een paar attracties zoals de appelcarroussel en de truckparcours waar ze alleen in mochten, maar moesten we met de paardjes en de Karussell mee gaan. Er was wat onduidelijkheid over de lengte van de jongste, maar gelukkig kreeg zij een stempel na het gemeten te hebben zodat ze die bij de volgende attracties alleen maar hoefde te laten zien. Bij veel attracties die wij bezocht hebben voor jonge kinderen stonden er geen of overzichtelijke rijen.

Nu hadden we ook graag de Djengu River in gegaan, maar toen we hoorden dat je daar bijna een uur in de rij stond vonden we dat toch echt iets teveel van het goede. We wilden ook graag naar de speeltuin achterin het park gaan, maar liepen al snel tegen de motorachtbaan op zodat we weer terug moesten en daar waren de dames en heer toch iets te vermoeid voor. Je loopt dus echt een themagebied in om die te ontdekken voor je weer terug / verder gaat.

Ook voor thrillseekers

Als je aan komt rijden zie je al de eerste achtbanen, en zodra je de grote hal binnenkomt valt de gele achtbaan op (en anders wel het geluid dat die produceert waar de kinderen toch iedere keer van schrikken). Naast de achtbanen zijn er ook diverse spannende en snelle attracties. Zoals schepen die niet alleen heen en weer gaan, maar ook rondjes draaien, supersnel draaiende kopjes en schommelcarroussel. Hierdoor is het ook zeker een uitermate geschikt park om met oudere kinderen te bezoeken die graag wat meer uitdaging willen.

Meerdere shows

Naast de attracties en het spelen zijn er ook een aantal shows waar je van kan genieten. Onder andere van Toos de heks die een optreden doet of de acrobaten die buiten door de lucht vliegen. Deze zijn zeer populair waardoor de paar bankjes snel vol zitten. Als je echter langs loopt kun je ook prima even meegenieten.

Eten & Drinken

In het park vind je drie restaurants; in beide hallen en eentje buiten. In het restaurant in de voorste hal vind je een buffet waar je van alles kan kopen en in de tweede hal en buiten vind je diverse stalletjes. Op de kaart staat wat je waar kan kopen, maar het kan wel even zoeken zijn. De pizza’s en patat is makkelijk te vinden, maar voor een belegd broodje moet je aan de andere kant zijn. Echt een beetje een foodcourtgevoel. Bij de bestelling krijg je drankjes mee en een pieper die afgaat als het eten klaar is. Dit gaat in een best hoog tempo. Wij hebben bij dit restaurant gegeten en het viel ons op hoe dicht de tafeltjes allemaal op elkaar stonden. Het was niet druk dus konden we twee tafeltjes naast elkaar schuiven aan de rand van het terras. In de avond gingen we voor de pizza’s en aten we gezellig buiten op het gras bij de waterspeeltuin zodat de kinderen niet te lang hoefden te wachten maar lekker konden spelen.

Decoratie

Wat opvalt in Toverland ten eerste is dat het opvallend schoon is, en echt goed onderhouden. Alles ziet er netjes uit en het gras overal kort etc. Er is ook veel aandacht besteed aan de decoratie en thema aankleding. Er zijn vier gebieden die ieder een eigen thema hebben. En dat is tot in details doorgevoerd. Van de enorme muurschilderingen, tot en met de rotsen en beplanting bij de Backstroke of de paardjes bij Troje. Bij Troje staat er ook een enorm houten paard, dat toch voor de kinderen iets te zwaar was om voort te trekken.

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top