Met je kinderen naar de kerk - Mamaliefde

Wat is de betekenis van advent voor mij?

Afgelopen zondag begon de adventsperiode weer. Het moment dat het eerste kaarsje weer aangestoken mocht worden. Hoog tijd dus om een nieuwe krans te kopen met vier kaarsjes. De krans van vorig jaar heb ik weg moeten gooien. Iedere zondag zal er dan een extra kaarsje branden totdat de laatste zondag voor Kerst alle vier de kaarsjes branden. De adventsperiode vind ik een erg mooie periode waarin ik me voorbereid op Kerstmis. Zowel mentaal als in het huis.

Lees ook: De leukste activiteiten voor op de adventskalender

Bezinning

De vier weken van de advent gebruik ik om me te bezinnen op het feest dat eraan komt. Ik vind het erg moeilijk uit te leggen wat dit voor mij is en betekent. Natuurlijk heb je afgelopen zondag de lichtpuntjes al voorbij zien komen, maar het gaat verder dan dat. Of het gezellig samen zijn, lekker eten en cadeautjes uitpakken. Het is ook een soort van nieuw begin. Een periode van hoop die weer aanbreekt. Voordat het zo ver is, is het goed om je daarop te bezinnen. Welke keuzes maak je eigenlijk? En waarom? Wat zou je graag willen bereiken?

Naar de kerk

Tijdens de adventsperiode zullen we ook naar de kerk gaan, met de kinderwoorddienst hebben we twee vieringen voorbereid. Waarbij we het onder andere zullen hebben over de periode om van het donker naar het licht te gaan. Zo hebben we afgelopen zondag gebouwd aan de stad van vrede. Ik had de kist met Duplo mee. Nu wist ik dat we best veel hebben, maar dat er tien kinderen een klein uur mee kunnen spelen zonder echt ruzie te maken, is nieuw voor mij. We bouwden een enorme stad van vrede. Met in het midden de nieuwe Lightstax-lampjes.

Lees ook: De leukste speelgoed adventskalenders, met oa playmobil en lego

Decoratie

Met de decoratie in huis zullen we nog even wachten tot Sinterklaas weer op de terugreis is naar Spanje. Waarschijnlijk komt maandag 7 december dan de kerstboom in huis en zal ik alle inkopen en spullen van vorig jaar van zolder halen. Een klein beginnetje hebben we stiekem al gemaakt door een kartonnen kerstboom te versieren. Dit is de boom van de kinderen en vinden ze helemaal geweldig. Natuurlijk is de decoratie heel materialistisch, het helpt je wel om in de stemming te komen en extra te genieten van deze periode. Als ik dan van iemand hoor dat ze het zelfs aan de schrijfstijl merkt dat ik momenteel erg goed in mijn vel zit, is dat mooi meegenomen.

Ik kan ook echt genieten van alle lichtjes buiten. Mensen die hun huis en galerij helemaal versieren en volhangen met lichtsnoeren. Normaal ben ik niet zo van overdaad, maar dit vind ik een mooi gezicht. Al moet het niet zo ‘erg’ worden met flikkerende lichten alsof je tig jaar terug bent in de discotijd.

Lees ook: Aftellen naar Kerst met Kerst met Linus?

Heb jij ook iets met deze periode? Ongeacht of je wel of niet gelooft?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Ik heb zeker wat met deze periode. WIj hebben hier echt een adventtraditie. We gaan niet naar de kerk maar geloven op onze manier. Ik vind het en heerlijke periode en voor mij voelt het meer als een goede afsluiting dan als een nieuw begin. Toevallig heb ik voor morgen een post klaarstaan over onze adventviering.

    • Ok, leuk ben er erg nieuwsgierig naar altijd leuk om te lezen hoe anderen deze periode invullen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top