Is het jouw opa? Ja natuurlijk. Je eigen opa’s zijn de beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld. Mijn kinderen vinden dat zeker van hun opa’s. En ik vind het dan weer jammer dat ik één van mijn opa’s nooit heb mogen leren kennen. Dus ik gun mijn kinderen ook hun beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld.

Kinderboekenweek 2016

Geweldig fantastisch dan ook dat we het boek “De beste geweldigste meest fantastische opa’s ter wereld” van Jan Paul Schutten (tekst) en Kees de Boer (illustraties) van uitgeverij Gottmer (ISBN 978 90 257 6145 5) mogen bespreken in het kader van de Kinderboekenweek. Dit boek past uitstekend in het thema van deze Kinderboekenweek. Oma’s en Opa’s: Voor altijd jong! Dan moet er zeker een boek zijn over de beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld.

de-beste-geweldigste-meest-fantastische-opas-ter-wereld-blz-640x320

De beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld

Maar zijn nu jouw opa’s beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld? Nee dat kan niet. Het zijn de opa’s van Dirk. Het kan ook niet anders als je de verhalen hoort die ze aan Dirk vertellen.
Dirk heeft 3 opa’s (Opa Diederik, Opa Balderik en Opa Roderik). Deze opa’s wonen in 1 huis. En er zijn ook 3 oma’s hoor. Maar de oma’s werden zo gek van de opa’s dat ze ergens anders zijn gaan wonen, ver weg, aan de overkant van de straat.

Voor Dirk is het feest, hij mag deze week bij zijn opa’s logeren. Maar hij moet wel gewoon naar school. Daarom hebben zijn opa’s een fiets voor hem geregeld. Maar wat voor fiets…. En is Dirk hier blij mee? Hij moet wel, want deze fiets is volgens de opa’s de beste, geweldigste, meest fantastische fiets ter wereld. Immers toen zij vroeger naar school moesten……

En zo snoeven de opa’s om het hardst over hun weg naar school. Dan valt de weg van Dirk wel mee. Of toch niet?

de-beste-geweldigste-meest-fantastische-opas-ter-wereld-504x640

Voor wie?

Ik las het boek voor aan T, en merkte dat hij het boek nog niet zo leuk vond. Met zijn 3,5 is hij net iets te jong nog voor het boek. Maar voor de wat oudere kleuter en ook nog in groep 3 een boek waar de kinderen ongetwijfeld heel hard om moeten lachen. Gezien het thema ook heel geschikt dus voor de Kinderboekenweek 2016, maar ook gewoon voor opa. Om samen te lezen. En misschien wel een leuke aanleiding voor opa om eens te vertellen over vroeger. Vroeger in de tijd dat opa naar school ging, hoe ging dat, zo zonder mobiele telefoon en zonder IPad. Misschien woonde opa wel in de stad, of juist op het platteland. Kon je nog spelen op alle straten, want er waren veel minder auto’s. Kortom, een boek dat je makkelijk vaker uit de kast kan halen.

Je kunt het boek kopen bij onder meer Bol.com voor €9,95