Hoewel december een hele tijd heel ver weg leek, zitten we inmiddels alweer in november en dat betekent dat de feestmaand voor de deur staat! December is vaak een duurdere maand voor veel huishoudens. We geven meer geld uit aan cadeaus, feestelijke maaltijden, tussendoortjes, mooie kleding en oliebollen en champagne om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Lees ook: 101 besparingstips: Geld besparen in het huishouden

Lees ook: Tips voor een budget Sinterklaas

Knip op de riem in januari?

In januari gaat dan vaak de hand op de knip. We kijken op onze betaalrekeningen en we bedenken dat we eigenlijk toch iets te veel hebben uitgegeven of misschien moeten we toch even de spaarrekening aanspreken om nog een aantal rekeningen te kunnen betalen. Natuurlijk willen we allemaal een feestelijke maand, maar het hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn dat je ver over je budget gaat of zelfs schrikt als je op de rekening kijkt. Met een paar kleine aanpassingen kun je al flink wat besparen.

Black Friday

Black Friday komt, hoe kan het ook anders, uit Amerika. Het is van origine de dag na Thanksgiving dat alle Amerikanen vrij zijn en op pad gaan voor de seizoensinkopen. Ook in Nederland hoor je dit begrip steeds vaker, dit jaar valt het op vrijdag 24 november, maar vaak is het de vrijdag voor Sinterklaas waarop veel mensen op pad gaan voor cadeautjes. Wist je  dat veel winkels daarom op Black Friday (de vrijdag voor Sinterklaas) massaal stunten met aanbiedingen? Hier vind je het beste Black Friday winkeloverzicht in Nederland.

Lees ook: Black Friday & Cyber Monday; weekend aanbiedingen 2019 Nederland

Meer tips voor goedkopere maand

In de onderstaande video geef ik je nog 10 makkelijke tips voor een goedkope(re) decembermaand. Zonder dat het saai wordt en zonder gedoe.

Ik weet zeker dat je met een aantal van deze tips iets kunt. Misschien kun je uiteindelijk wel iets extra sparen of kom je gewoon prima uit. Besparen is helemaal niet saai of gierig. Het zijn vaak juist de kleine dingen waar extra geld aan uitgegeven wordt en als je dat net iets minder doet of net even naar een andere winkel gaat, dan is het allemaal net zo feestelijk en leuk, maar dan ook voor je bankrekening! Ik hoop dat ik je met deze 10 tips in ieder geval aardig op weg kan helpen en kijk vooral naar de mogelijkheden… zitten er tips tussen die je niet aanspreken? Dan doe je daar lekker niks mee, kijk dan vooral naar de tips die je wel interessant vindt!

Hoewel december nog niet begonnen is, kun je met een aantal tips al aan de slag, zo maak je een mooi begin voor een goedkopere, maar net zo leuke decembermaand! Geniet ervan straks!

Bespaartips voor de dure decembermaand; handige tips om geld te besparen met sinterklaas en kerst - Mamaliefde.nl