Na je bevalling horen ze er traditioneel gezien bij; beschuitjes met muisjes. Maar soms heb je daar gewoon even geen zin in. En wil je gewoon iets anders. Voor de kraamvisite thuis, of voor je kindje om op school of kinderdagverblijf te trakteren bij geboorte broertje of zusje. Dan worden beschuitjes niet altijd gewaardeerd, zelf trakteerde ik daarom Nijntjekoekjes, gedoopt in glazuur en muisjes toen ik nog op het kinderdagverblijf werkte. Of misschien heb je wel last van een allergie en mag je geen beschuitjes of zoek je een gezonder alternatief. Het voordeel daarvan is dat je de meeste vooraf kan voorbereiden en bijvoorbeeld in de vriezer of in een afgesloten bak kan bewaren om uit te delen aan kraamvisite. Dan hoef jij, je partner of de kraamzorg ook geen beschuitjes te smeren. Gelukkig zijn er genoeg (originele) alternatieven om er toch een klein feestje van te maken! Met of zonder blauwe of roze muisjes!

Lees ook: Babyborrel / kraamfeest organiseren; Tips & ideeën van decoratie, hapjes en drankjes tot gastenboek en bedankjes.
Lees ook: Etiquette regels voor kraamvisite
Lees ook: Kraamzorg; taken van de kraamverzorgster
Lees ook: Geboorteversiering jongen en meisje; voor tuin, stickers en raamversiering

Waarom beschuit met roze of blauwe muisjes?

Beschuit met muisjes is zo’n algemene traditie geworden dat veel mensen niet beter weten. Toch was deze er niet altijd. Ze bestaan namelijk pas sinds 1938, en waren onderdeel van een publiciteitsstunt die ook nu vele tientallen jaren nog een groot succes is.

Lees ook: Zelf geboortefeest organiseren? Handige tips en ideeën voor kraamfeest van uitnodiging tot waar en wanneer? 

Mini tompouces


Als je een dochter hebt gekregen kan je mini tompouces kopen en deze met de zijkant (bakkersroom) in de muisjes dippen. In plaats van muisjes kan je ook mini tompouces bestellen met de foto van je kind.

Chocolade zoenen

Chocoladezoenen zijn natuurlijk erg lekker, als je echter het dakje ervanaf snijdt kom je bij het schuim dat lekker plakkerig is. Deze dip je even in de muisjes, roze of blauw, en klaar zijn je mini taartjes.

Lees ook: 25 zwangerschapssymptomen en kwalen

Lange vingers

Wat ik in de inleiding schreef met Nijntjekoekjes kun je ook prima doen met lange vingers. Even in de gesmolten chocolade of witte chocoladepasta dippen en daarna bestrooien met muisjes. Om je vingers bij af te likken! Als alternatief op de lange vingers kan je natuurlijk ook soepstengels gebruiken.

Rocky road

Rocky road is een combinatie van chocola, marshmallows, noten en koekjes die je heel makkelijk zelf kan maken. Zodra de chocolade in de bakvorm zit om af te koelen kun je het bestrooien met muisjes.

Lees ook: ‘ik wordt grote broer / zus’ boeken voorbereiding op komst baby

Chococups

Als je de chococups heel kort in de magnetron zet, smelt de bovenkant en kun je die dippen in de chocolade. Of je giet er iets vloeibare chocolade op om te dippen.

Chocoladeflikken

Bron

Als je chocolade smelt kun je deze op een groot vel bakpapier smeren in cirkels. Voordat het stolt, strooi je er wat muisjes overh