Tijdens de zwangerschap neem je je dingen voor, er zijn dingen die jij NOOIT zal doen. Zeg nooit nooit. Laatst had ik het er met manlief over. waarop hij aangaf dat we ‘slechte’ ouders zijn. waarop ik hem verbeterde, dat we echte ouders zijn. We zijn ook maar mensen van vlees en bloed. En tja, die doen dingen wel eens anders dan ze zouden willen. Niemand is perfect toch/ Later bedacht ik me eerder dat ik al een soortgelijk blogje heb gedeeld in de vorm van bekentenissen van een moeder.

Lees ook: 10 dingen die ik als moeder nooit had verwacht te doen
Lees ook: Vijf dingen die ik nooit zou doen als moeder

Nooit prinses noemen

Vreselijk vond ik dat, moeders die hun kinderen prinses, of schatje noemden. Sterker nog. Moeders die de kinderen van een ander zo noemden. Dat zou ik noooooooit doen. Dus. Het is allemaal de schuld van Disney. Lekker de schuld afschuiven. En tja, als je je dochter alleen kan laten stil zitten om te kammen als je zegt dat ze dan zo mooi wordt als een prinses… Alles wat nu roze of jurkjes en rokjes is, en dan het liefste de meer pofferige jurkjes zijn prinsessenjurkjes.

Omkopen bij niet slapen

Mij niet gezien hoor. Mijn kinderen zouden netjes in hun eigen bedje slapen. Zonder problemen. Daar dachten zij anders over. Als baby een flesje melk, en later een flesje water is geen uitzondering tijdens het naar bed gaan ritueel. En ja, het flesje blijft dan in bed. Onze kinderen weigeren allebei de speen, hebben er meerdere aangeboden. Maar sabbelen wel graag op flesjes. Ook als hun tandjes net gepoetst zijn. Daarom zit er gewoon water in. Toch nog een beetje verantwoord. Afgelopen week toen peuter ziek was heb ik het nog ‘bonter’ gemaakt. Namelijk omgekocht met ‘chocolade’ als ze ging slapen.

Filmpjes kijken in de auto

Dan lees je dat andere kinderen niet zonder een draagbare dvd-speler kunnen op de achterbank. Zo ver zou het bij jouw kinderen nooit komen. Niet voor een vijf minuten tripje, of voor anderhalf uur naar oma. Of een reisje naar Parijs. Mooi streven toch? Nu hebben we inderdaad nog steeds geen draagbare dvd-speler en gaat die er ook niet snel komen. In plaats daarvan speelt ze graag op mijn telefoon, of op de tablet. Sterker nog, bij de keuze van het toestel heb ik hier rekening mee gehouden.

Mijn kinderen zouden alles eten

Er zouden geen uitzonderingen gemaakt worden. Eten doe je wat de pot schaft. Over het algemeen hou ik me daar ook wel aan. Maar ik dwing ze niet om te eten, als je niet wilt eten. Dan niet. Soms vind ik het wel jammer. Dat er zoveel is at ze niet lekker vinden. Zelfs niet willen proberen. Dan hoop ik dat het een fase is, het weer overgaat. Aan de andere kant; zelf ben ik ook geen alleseter. En kan ik best kieskeurig zijn in wat ik wel / niet eet. En tja, slecht voorbeeld…

Heb jij ook zo’n voorbeeld van iets wat je nooit zou doen, maar het opvoeden toch wel een stuk makkelijker maakt?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.