Volgende week begint de meivakantie, het weer zit niet heel erg goed mee. Een mooie optie dus om in huis aan de slag te gaan. Wie weet kan de kinderkamer wel een opfrisbeurt gebruiken. Die van onze zoon in ieder geval wel. Eerlijk is eerlijk, ik zie er wel een beetje tegenop. Vooral het afhalen van het oude behang vind ik een vreselijke klus om te doen en dan het ophangen van het nieuwe behang… De vorige poging om een muur te behangen is niet voor niets nu verborgen achter een muur met boekenkasten ;-) Echter moet dit toch echt gebeuren en kwam ik onderstaande vrolijke printjes met Esprit behang voor de kinderkamer tegen.

Lees ook: Inrichting kinderkamer; van meubels, behang, jaloezieën en kleurgebruik
Lees ook: 6 Tips voor het inrichten van de kinderkamer
Lees ook: 5x muurdecoratie inspiratie kinderkamer
Lees ook: Kinderkamer muur verven; welke kleuren, ideeën en geschikte verf babykamer

Vrolijke strepen en sterren

Mix en matchen is het helemaal; deze twee printjes zijn perfect met elkaar te combineren en zorgen voor een kleurrijk geheel. Doordat je de streepjes maar tot halverwege de kamer gebruikt en de sterretjes een witte basis hebben wordt het toch niet te druk en kan je de kinderkamer toch een beetje rust meegeven. De horizontale streepjes zorgen er ook voor dat de kamer een stukje groter oogt voor het gevoel. Perfect om te combineren met de verticale streepjes van het bijpassende gordijn.

Voor de ondeugende draakjes

Heb je een ondeugend draakje in huis? Zowel voor de babykamer als opgroeiende jongens is dit vliesbehang met een patroon van groene draakjes en kastelen een absolute hit. De draken zijn speels geïllustreerd zodat het niet te eng wordt. Ook dit behang is prima te combineren met een andere behang. Wil je niet teveel, dan kan je er ook voor kiezen om alleen de behangrand te gebruiken.

Lees ook: Vier originele ideeën als wanddecoratie voor de kinderkamer

Vrolijke meisjeskamer

Zowel voor nog jonge meisjes als opgroeiende tieners is dit behang met roze vlinders een grote tip. Met behulp van de overige accessoires kan je dusdanig variëren dat dit behang meegroeit met je kind. Het is aan de ene kant roze, maar niet te zoet meisjesachtig. Het is wel een vrij druk dessin, dus niet geschikt om de hele slaapkamer mee te behangen.

Eenhoornmotief

Voor de jongere meisjes zal dit stoere behang met het silhouet van een eenhoorn vast ook hoge ogen scoren. Daarmee krijgen ze een echte sprookjeskamer. Doordat er gebruik is gemaakt van silhouetten wordt het niet te snel kinderlijk. Ook dit kan je combineren met een sierrand of bijpassende gordijnen.

Voor de avonturier

Heel erg gaaf vind ik dit behang met raketjes voor de echte avonturier. Zoals de slaapkamer is ingericht op de foto met vliegende raketten maakt het geheel ook helemaal af. De kleuren blauw en grijs zijn tijdloos en komen ook terug in het vloerkleed en het bijpassende dekbed met dezelfde print met satellieten, ruimtewezens, planeten en raketten.

Jungle party

Dit dessin is zowel geschikt voor jongens als voor meisjes, de dieren zijn vormgegeven met behulp van geometrische patronen zodat ze strak en modern vormgegeven worden. De achtergrond is lichtgeel en doet denken aan de jungle of savanne. Afbeeldingen met toekans, apen en tijgers wisselen elkaar af.

Welk behang heeft jouw voorkeur?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'