Het einde van het schooljaar komt langzaamaan weer in zicht. Mijn oudste gaat alweer naar groep 6 na de zomervakantie, wat vliegt de tijd toch. Ik ben blij dat de jongste pas over een kleine 2 jaar naar school gaat. Een aantal jaar geleden maakte ik met mijn moeder een bedankje voor Dante zijn juffen (ja, hij had er toen twee, de mazzelaar). Een klein weckpotje met mentossnoepjes erin (allerlei kleurtjes) en een leuk kaartje eraan. Tijdens mijn zoektocht kwam ik nog een heleboel andere ideeën tegen, die ik graag aan jullie laat zien! Met als afsluiter een handige tip met kortingscode zodat je niet langer verder hoeft te zoeken of zelf aan de slag hoeft te gaan, want aan het einde van het schooljaar heb je wel wat anders te doen!

Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes
Lees ook: Juffen en Meesterdag ideeën; Wanneer Dag van de leerkracht en cadeau knutselen?
Lees ook: Traktaties afscheid peuterspeelzaal voor kinderen en juf

Eerste Hulp Bij Onderwijs

De leerkrachten in het basisonderwijs hebben best een pittige kluif aan al die rakkertjes. Ik zag als eerste deze leuke Eerste Hulp Bij Onderwijs-zak voorbij komen. Hier zit in een paracetamol, een pleister, pepermunt en lipgloss (dat laatste is niet echt geschikt voor een meester, dus daar zou ik dan bijvoorbeeld een minitandenborstel en tandpasta voor in de plaats doen). Je kunt het zo “gek” maken als je zelf wilt, dat is het leuke!

Bedankt voor de leerSTOF

Altijd handig voor in de klas is een stoffer en blik. Er valt een heleboel op de grond en dat moet natuurlijk wel eventjes opgeruimd worden. Hoe leuk is het dan als de juf/meester dit kan doen met haar/zijn gepersonaliseerde stoffer en blik. Zo weet hij/zij tenminste zeker dat er niemand anders mee vandoor gaat ook. Ik vind de woordspeling leerSTOF ook erg geslaagd.

Bedankt voor de helpende hand

Neem een handcrème, handgel en misschien wel handzeep en verpak dit leuk. Bedank de juf of meester voor de helpende hand die zij/hij je altijd heeft geboden. Handcrème is sowieso nooit weg, iedereen kan dat wel gebruiken.

Bedankt dat je mij hebt helpen groeien

Kinderen groeien, net als bloemen…en daar hebben leerkrachten een ontzettend groot aandeel in. Daarom vind ik dit een zeer passend cadeau (voor zowel een juf als een meester). Leuk om neer te zetten in de klas, maar ook zeker thuis op de vensterbank of schouw zal het niet misstaan.<