Het einde van het schooljaar komt langzaamaan weer in zicht. Mijn oudste gaat alweer naar groep 6 na de zomervakantie, wat vliegt de tijd toch. Ik ben blij dat de jongste pas over een kleine 2 jaar naar school gaat. Een aantal jaar geleden maakte ik met mijn moeder een bedankje voor Dante zijn juffen (ja, hij had er toen twee, de mazzelaar). Een klein weckpotje met mentossnoepjes erin (allerlei kleurtjes) en een leuk kaartje eraan. Tijdens mijn zoektocht kwam ik nog een heleboel andere ideeën tegen, die ik graag aan jullie laat zien! Met als afsluiter een handige tip met kortingscode zodat je niet langer verder hoeft te zoeken of zelf aan de slag hoeft te gaan, want aan het einde van het schooljaar heb je wel wat anders te doen!

Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes
Lees ook: Juffen en Meesterdag ideeën; Wanneer Dag van de leerkracht en cadeau knutselen?
Lees ook: Traktaties afscheid peuterspeelzaal voor kinderen en juf

1. Life is sweet and so are you

Wil je de juf of meester van je kind echt verrassen, dan doet een persoonlijk cadeautje met naam of misschien zelfs de foto van de leerkracht het altijd goed! Dat kan van alles zijn; bijvoorbeeld deze pot helemaal gevuld met jelly beans of dropfruit met de boodschap ‘life is sweet and so are you’, maar ook chocolade, een koffiemok of een slagroomtaart voor alle juffen of een fles wijn om te proosten op de vakantie.

2. Eerste Hulp Bij Onderwijs

De leerkrachten in het basisonderwijs hebben best een pittige kluif aan al die rakkertjes. Ik zag als eerste deze leuke Eerste Hulp Bij Onderwijs-zak voorbij komen. Hier zit in een paracetamol, een pleister, pepermunt en lipgloss (dat laatste is niet echt geschikt voor een meester, dus daar zou ik dan bijvoorbeeld een minitandenborstel en tandpasta voor in de plaats doen). Je kunt het zo “gek” maken als je zelf wilt, dat is het leuke!

3. Bedankt voor de leerSTOF

Altijd handig voor in de klas is een stoffer en blik. Er valt een heleboel op de grond en dat moet natuurlijk wel eventjes opgeruimd worden. Hoe leuk is het dan als de juf/meester dit kan doen met haar/zijn gepersonaliseerde stoffer en blik. Zo weet hij/zij tenminste zeker dat er niemand anders mee vandoor gaat ook. Ik vind de woordspeling leerSTOF ook erg geslaagd.

4. Bedankt dat je mij hebt helpen groeien

Kinderen groeien, net als bloemen…en daar hebben leerkrachten een ontzettend groot aandeel in. Daarom vind ik dit een zeer passend cadeau (voor zowel een juf als een meester). Leuk om neer te zetten in de klas, maar ook zeker thuis op de vensterbank of schouw zal het niet misstaan.

5. Voor een BIJzondere juf/meester

Neem een potje en doe daar wat verse honing in. Je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen in de supermarkt, no problem. Maak zelf een etiket en prik er een zelf gekleurde bij in. Laat op deze manier aan de juf of meester zien hoe BIJzonder zij/hij voor je is.

6. ‘t Zit D’rop

Een potje met drop is nooit weg, voor niemand niet. Laat je waardering spreken door een potje drop te geven aan de leerkracht. Schrijf een leuk kaartje en hang dit er aan. Zo kan de juf of meester nog lang aan je denken. Als het potje leeg is, kan het tenslotte gemakkelijk worden bijgevuld.

7. Tikkeltje verder

We blijven nog eventjes steken bij de dropjes (hoewel er ook fruitige tikkels verkrijgbaar zijn. Je kunt door middel van deze buis laten zien dat de leerkracht ervoor heeft gezorgd dat jij weer een tikkeltje verder bent en dat je dat waardeert.

8. Bedankt voor de helpende hand

Neem een handcrème, handgel en misschien wel handzeep en verpak dit leuk. Bedank de juf of meester voor de helpende hand die zij/hij je altijd heeft geboden. Handcrème is sowieso nooit weg, iedereen kan dat wel gebruiken.

9. Soeppakketje “Door jou is het niet in de soep gelopen”

Vier uur, Cup a Soup! Leerkrachten kunnen zo nu en dan wel een lekker soepje gebruiken, zeker na een lange dag lesgeven en toetsen nakijken. De begeleidende tekst “Door jou is het niet in de soep gelopen” laat meteen doorschemeren dat je blij bent dat hij/zij altijd voor je heeft klaar gestaan in het afgelopen schooljaar.

10. Beker

Juffen en meesters leven over het algemeen op koffie en thee. Hoe leuk is het om zelf een te maken, waar in het volgende schooljaar nog steeds uit gedronken kan worden. Laat het kind zelf de mok beschilderen, wel zo leuk!

Wil je een duurzamere variant? Ontwerp dan samen met je kind een thermobeker. Deze is verkrijgbaar in zeer vrolijke kleurtjes en kan je voorzien van de naam van de juf of een kort dankwoordje. Zo heeft je juf iedere dag een mooi aandenken wat ze vast en zeker graag zal gaan gebruiken!

11. Dikke zoen

Koop een klein doosje (of vouw het zelf in elkaar) doe er twee “zoenen” in van chocolade en schrijf op het doosje “Dikke zoen”. Leuk om te geven en te krijgen…en nog leuker om op te eten. Dit cadeau is aan het einde van de dag niet meer intact denk ik.

12. Rapport voor de juf of meester

Kinderen krijgen een aantal keer per jaar een rapport van de juf of meester. Nu is het tijd om een rapport te maken voor hun. Nog leuker om hem na het maken in te lijsten, zodat er een mooi plekje voor kan worden gezocht, aan de muur in de klas bijvoorbeeld.

13. Schoolkrijtjes

Misschien wat ouderwets, want volgens mij gebruiken ze op bijna alle scholen een digibord. Toch zijn krijtjes, wat mij betreft, onlosmakelijk verbonden met leerkrachten. Koop een glazen potje en beplak het deksel met een leuke boodschap.

14. Appeltaartpakket

Zomervakantie houdt in: tijd voor jezelf…en dus tijd voor het bakken van een appeltaart. Geef de juf of meester een heus appeltaartpakket, zodat ze hier thuis lekker mee aan de slag kunnen.

15. Voor een fanTAStische meester of juf

Voor een fanTAStische meester of juf maak je natuurlijk deze leuke tas. Daarmee kan hij/zij vol trots rondlopen (en boodschappen doen natuurlijk).

16. Aju Paraplu

In dit land is een paraplu nooit overbodig. Het kan de ene dag gieten van de regen, terwijl de volgende dag de mussen nog net niet van het dak vallen. Deze Aju Paraplu (leuke woordspeling hè?) komt daarom altijd van pas.

17. Je hebt mijn schooljaar gekleurd

Potloden zijn nooit weg, zeker niet voor een juf of meester. Bedank haar/hem voor het fijne jaar door het geven van dit leuke cadeautje. De waardering spreekt al uit de tekst. Je laat op deze manier zien dat je het leuk gehad hebt.

18. Je bent een TOFfe juf/meester

ChocoTOF, dat vind jij je juf of meester en daarom geef je dit leuke (en vooral lekkere) cadeau. Versier het doosje een beetje leuk met gekleurd papier en eventueel eigen gemaakte tekeningen, om het allemaal nog persoonlijker te maken.

19. Bij jou was ik in goede handen

Heerlijk met een lekker geurtje om thuis neer te zetten, of in het nieuwe jaar op school te gebruiken.

20. Je bent goud waard! Chocolade = altijd goed

Zowel geschikt voor juf, als voor meester is deze heerlijke chocolade attentie. Laat hem/haar weten hoeveel ze je waard zijn en hoe blij je bent dat je het afgelopen schooljaar zoveel van de juf/meester geleerd hebt. Laat het kind, indien mogelijk, zelf het kaartje schrijven, wel zo persoonlijk.

21. DIY Scratch Cards van de Hema

Bij de Hema hebben ze nu heel gave kraskaarten in het dankjewelthema. Ideaal zo aan het einde van het jaar om een kaart te maken voor de juf of meester om ze te bedanken. Al dan niet samen met een cadeautje.

Geven jullie iets persoonlijk aan de juf of doe je het samen met de andere ouders?

Amanda

Blogger & Eigenaar at KiDDoWz
33 jaar - Trotse moeder van 2 boys ('09 en '16) - Vriendin van de allerleukste - Fulltime blogger - Levensgenieter - Duizendpoot
Amanda
Summary
Review Date
Reviewed Item
Bedank cadeautje juf / meester / peuterspeelzaal; ideeën klein of persoonlijk afscheidscadeau einde schooljaar of juffen en meesterdag,
Author Rating
51star1star1star1star1star