Hier in huis loopt regelmatig een superheld rond. Ik weet nog dat mijn broer dat vroeger ook deed en Dustin deed het waarschijnlijk ook vroeger… Thijs doet dat nu dus ook, hij is hele dagen bezig met mensen redden, boeven vangen of schurken achterna rennen, het is een mooie bezigheid! Kleine jongens en ongetwijfeld ook heel veel meisjes willen graag de superheld zijn, want wat is er mooier dan de held spelen? Op het lijstje voor Sinterklaas stond vorig jaar een Spidermanpop en dit jaar stond het vol met Rescuebots. Robotten die in auto’s veranderen en weer terug, al heb je er zelfs die in dino’s veranderen. (nog stoerder!) En dus kwamen er met 5 december weer heel wat superhelden in huis bij.

Superheld

Regelmatig “moet” ik meespelen. Dan mag ik ook een rescuebot en dan is er een heel verhaal aan de gang waar ik de helft niet van snap. Of ik mag de gevangene spelen… dan moet ik rustig wachten totdat Thijs mij met de superhelden komt redden van de schurken en monsters. Ik vind het allemaal prima, de fantasie op die jonge leeftijd is gewoonweg superleuk!

Het gejuich begon dan ook toen er hier een pakketje werd afgeleverd. Er zat een dvd-box in van Batman en Superman. En hoewel ik die nog ken van “vroeger” bleek Thijs ze ook zeker te kennen. De dvd’s zijn geschikt vanaf 6 jaar, maar hij wilde met zijn bijna 6 jaar toch echt meteen de dvd’s kijken. Had hij even pech! Ik kreeg het pakketje namelijk binnen om weg te geven… Een kleine teleurstelling volgde, maar gelukkig konden we op internet nog genoeg over Batman en Superman vinden, daardoor was het probleem opgelost.

Batman

In de nieuwe dvd-box zitten maar liefst 4 dvd’s met maar liefst 290 minuten kijkplezier, of beter gezegd helden plezier! Op de eerste 2 dvd’s vind je Batman; the brave and the bold, een 8 afleveringen lange zoektocht naar gerechtigheid waarbij Batman hulp krijgt van de superhelden Aquaman, Plastic man, Green Arrow, Deadman en Blue Beetle.

Superman

Daarnaast zitten er twee Supermanfilms bij. Als overlevende van de verafgelegen verwoeste planeet Krypton moet de jonge Clark Kent opgroeien op aarde. In de eerste film besluit hij zijn superkrachten alleen te gebruiken in het voordeel van de aarde en in de tweede film valt er nog veel meer te zien. Hij krijgt te maken met een regeringscomplot, een krankzinnige geleerde die zichzelf de Weather Wizard noemt, de vurige vamp Volcana en natuurlijk Lex Luthor.

Winactie


Heb jij dus net zo’n superheld in huis? Dan kun je tot en met vrijdag meedoen met deze nieuwe stoere winactie. In de onderstaande vlog laat ik de dvd-box al even zien. Zorg ervoor dat je geabonneerd bent, dat je de video leuk vindt en laat een originele reactie achter op YouTube. De winnaar krijgt volgend weekend een reactie van mij, ik zorg dan dat de dvd zo snel mogelijk opgestuurd wordt.

Dus ben je nog op zoek naar een leuke activiteit in de kerstvakantie? Een superheldenfilmmarathon ligt in het verschiet! Veel succes allemaal! ☺