Back to work

Zo voelt het wel althans, na bijna drie jaar lang iedere dag geblogd te hebben was het de afgelopen twee weken verrassend rustig op Mamaliefde. Niet dat ik het bloggen zat was, gelukkig maar want ik heb niet voor niets onlangs mijn baan opgezegd. Ik ben ook niet zwanger of ziek waardoor ik wel wat anders aan mijn hoofd heb. Er zijn ook geen problemen thuis. Maar wat begon tijdens de feestdagen met een stapje terug doen, is eigenlijk de rest van de vakantie zo doorgegaan. En eerlijk is eerlijk; ik vond het heerlijk!  Daarom dat ik jullie vandaag weer even bijpraat.

Wat we hebben gedaan tijdens de vakantie?

Niet eens zo heel erg veel, vooraf hadden we geen heel wilde plannen. Natuurlijk zouden we Kerst vieren, naar Disney on Ice gaan en een dagje naar Scheveningen. Verder stond er een korte kampeervakantie op het programma, activiteiten die je anders niet zo heel snel in de winter zal doen. Ook was ik van plan om het online iets rustiger te doen en de tijd die ik overhield te gebruiken voor een digitale opruiming. De back up weer eens te updaten, foto’s uitzoeken en in mapjes plaatsen, prullenbak legen, ruimte maken etc. Daar kwam echter niet veel van terecht.

Zo zijn we al een jaar bezig met het opruimen van de zolder met het idee om daar een slaapkamer van te maken, en Tweede Kerstdag was het opeens zover. De zolder was leeg!!! Voor ons echt een mijlpaal. Vijf jaar geleden na de verhuizing was de zolder helemaal volgestouwd, een deel van de dozen die na een paar jaar niet aanraken nog zo stonden waren al weg maar als je kinderen hebt komt er veel sneller meer bij. Na veel weggooien, nog meer weggeven en naar de opslag brengen was het dan zover en kon project “home makeover” beginnen.  Daar ging, en gaat, best veel tijd in zitten. We zijn nu ongeveer op de helft. De zolder is klaar, de kamer voor onze dochter is zo goed als klaar dus wat rest is de slaapkamer voor onze zoon en dan tot slot het kantoor! Gemiddeld doen we een week over een kamer en zijn de kamers waar het meeste aan moest gebeuren al klaar. Het blijft dus nog even klussen maar dat komt vast goed.

Troffen we vlak voor de vakantie de waterpokken aan bij onze dochter, kan je het op je handen natellen dat in de vakantie je zoon aan de beurt is. Hij had er zeker de eerste dagen flink last van dus dat vraagt ook best veel tijd en energie.

Goede voornemens

Nu had ik vorig jaar allemaal wilde plannen; in het nieuwe jaar zou ik een aantal dingen helemaal anders doen. Voornamelijk als het ging om langetermijnsamenwerkingen. Dat liep wat anders dan verwacht, wat hoopvol begon kwam er gewoon niet uit. Gaandeweg het jaar ben ik wel een paar dingen wat anders gaan doen, zo ben ik gestopt met de wekelijkse vragenlijsten. Niet dat ik het niet meer leuk vind, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Zijn het dezelfde vragen die voorbij komen etc. Niet dat je die helemaal niet meer voorbij zal zien komen, maar niet meer op een vast moment. De ervaring leert dat dat toch niet helemaal werkt. Dit jaar heb ik dus helemaal geen goede voornemens; niet privé en niet voor de blog. Ik zie wel waar het heen gaat. En als dat op dezelfde voet verder gaat als het afgelopen jaar komt dat wel goed.

De scholen zijn weer begonnen

Vandaag beginnen de scholen weer, gelukkig maar want ook al was het best gezellig de afgelopen twee weken het is ook wel weer fijn dat er weer wat structuur in komt. Vandaag begint al goed want dochterlief had het goede voornemen om op de fiets naar school te gaan. Dat betekent dus dat we er twee keer zo lang over doen en met een zoon die het liefste zo lang mogelijk blijft liggen en zich niet graag laat aankleden wordt dat nog een hele uitdaging. Voordeel is wel van haar nieuwe kamer dat alles zo ingericht is dat ze nog meer zelfstandig kan doen. Haar kleren leggen we samen de avond van tevoren klaar zodat ze als ze wakker wordt zichzelf kan aankleden. Dat scheelt hopelijk een kind dat enthousiast op je bed springt en een hoop gedoe.

Wat we met zoonlief doen weet ik nog niet zo goed; hij is niet meer besmettelijk maar ook nog niet helemaal zichzelf. Gelukkig heeft hij nog een dagje langer en gaat hij op dinsdag pas naar de peuterspeelzaal.

En natuurlijk hoort daar voor mezelf ook weer een ritme bij. Oftewel, tijd om weer aan het werk te gaan. Het voelt goed om weer helemaal opgeladen te zijn, nu kan ik weer met volle kracht vooruit. Waar ik dacht niet meer te weten waar ik over zou kunnen schrijven komt het één na het ander weer opborrelen nadat ik alle afleiding had uitgeschakeld. Tijd dus om de balans weer op te zoeken.

Wat waren jullie plannen voor de vakantie en wat is daar achteraf van terecht gekomen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Af en toe moet je eens even tijd voor jezelf nemen hé 😉

  • Ik had niet echt plannen. Ik wilde alleen wat aan mijn blog werken tussen de bedrijven door. Uiteindelijk heb ik de laptop amper aangehad. Hier waren de kinderen in de eerste week ziek en hebben we in de tweede week onder een Harry Potter steen geleefd met lekkere hapjes op tafel.

    Ontzettend genoten van de vakantie maar inderdaad ook weer fijn dat het normale ritme terug is. 😉

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.